تُرکها لقب (الأرناؤوط) را به کسانی بکار می برند که از حوزه بالکان یعنی یوگسلاوی و آلبانی هجرت کرده باشند. و بخشی عظیمی از این مهاجرین از ترکیه به سرزمین شام رفته اند. مشهورترین افرادی که به این لقب شناخته می شوند عبارتند از: ابواسامه شعیب الارنووط و ابومحمد عبدالقادر الارناووط می باشند. این […]
تُرکها لقب (الأرناؤوط) را به کسانی بکار می برند که از حوزه بالکان یعنی یوگسلاوی و آلبانی هجرت کرده باشند. و بخشی عظیمی از این مهاجرین از ترکیه به سرزمین شام رفته اند.
مشهورترین افرادی که به این لقب شناخته می شوند عبارتند از: ابواسامه شعیب الارنووط و ابومحمد عبدالقادر الارناووط می باشند. این دو شخصیت در زمینه خدمت به علوم دینی بسیار شناخته شده هستند و از جمله محدثان بارز امت می باشند و در تحقیق بر کتابهای زیادی اعم از تفسیر و حدیث، و فقه با هم مشارکت داشته اند و از کنار هم بودن اسم این دو شخصیت خیلی از اهل علم تصور می کنند که این دو برادر یا پسر عمو هستند در حالی که اصلا چنین نیست.
بلکه هر کدام از این دو زاده ی جایی هستند. شیخ شعیب از آلبانی و شیخ عبدالقادر زاده کوزوو می باشد. گرچه برادر نسبی نیستند اما بردار دینی می باشند. و در کلاس درس و مراحل علمی با هم همطراز و همکلاس بودند. جالب هست که هر دو در سال ۱۹۲۸ دیده به جهان گشودند و در دمشق رشد کردند و با هم نزد استاد صالح الفرفور زانوی تلمذ زدند. و چند سال در کنار هم نزد استاد محقق زهیرالشاویش ماندند. و تا زمان وفات پیمانی عمیق و وثیق بین این دو برقرار بود.
🔹 خانواده شیخ شعیب در سال ۱۹۲۶ از آلبانی به دمشق هجرت کردند و شیخ شعیب در سال ۱۹۲۸میلادی مصادف با ۱۳۴۶هـ.ق در دمشق بدنیا آمد. و در همانجا بزرگ شد تا اینکه به عمان هجرت کرد و سالهای آخر عمرش را آنجا سپری نمود. و در محرم ۱۴۳۸ دیده از جهان فرو بست.
🔸 شیخ عبدالقادر که اسم اصلی ایشان قدّری بن صوقول می باشد در یکی از روستاهای کوزوو دیده به جهان گشود و زمانی که سه ساله بود با خانواده اش به شام هجرت کردند. و تا آخر عمر در دمشق ماند. و در روز جمعه ۱۴ شوال ۱۴۲۵ رخ در نقاب خاک کشید.
♦️ نکته دیگر اینکه شیخ شعیب کنیه خود را بدون الف و بصورت (الأرنؤوط) درج می کرد و شیخ عبدالقادر با الف و بصورت (الأرناؤوط) درج مینموده است.
✍🏽:أ. أيمن بن أحمد ذوالغنى
عصمت الله پورمحمد تیموری
- نویسنده: عصمت الله پورمحمد تیموری