امام جمعه خیرآباد در سخنان مراسم نماز جمعه ی این هفته خیرآباد، بعد از تلاوت آیه مبارکه: «و عاشروهن بالمعروف» و حدیث «خیرکم خیرکم لاهله و انا خیرکم لاهلی» به بیان علل انحراف فرزندان و راه علاج آن پرداخت و گفت: یکی از علل انحراف فرزندان فقر است که هفته پیش به آن اشاره شد […]

امام جمعه خیرآباد در سخنان مراسم نماز جمعه ی این هفته خیرآباد، بعد از تلاوت آیه مبارکه: «و عاشروهن بالمعروف» و حدیث «خیرکم خیرکم لاهله و انا خیرکم لاهلی» به بیان علل انحراف فرزندان و راه علاج آن پرداخت و گفت: یکی از علل انحراف فرزندان فقر است که هفته پیش به آن اشاره شد و راه علاج آن را اسلام در تلاش و کوشش جهت کسب حلال قرار داده است.
مولوی عبدالغفار شیخ جامی، مشاجرات و دعواهای خانوادگی را علت دیگر انحراف فرزندان دانست و گفت: وقتی پدر و مادر در خانه با هم اختلاف و نزاع دارند، نتیجه آن فرار فرزند از فضای پرالتهاب خانه می شود و فرزند در بیرون خانه، خودبخود به انحراف کشیده می شود.
مولوی شیخ جامی راه علاج این معضل را اینگونه بیان کرد: اولا: اسلام دستور داده است در انتخاب همسر بسیار مطالعه و تحقیق شود و تمام جوانب سنجیده شود، چرا که می خواهند یک عمر با هم زندگی کنند و فرزندانی به دنیا آورده تحویل جامعه دهند، به همین خاطر اسلام توصیه کرده اگر کسی در مورد نکاح با کسی مشاوره نمود، آن فرد موظف است خیرخواهانه واقیعت را به خواستگار بگوید و چیزی را پنهان نکند که در آینده باعث تزلزل خانواده شود.راه حل دوم این مشکل اینست که زوجین در منزل، سعه صدر داشته میزان تحمل خود را بالا ببرند و هرگز انتظار نداشته باشند که شریک زندگی آنان از تمام عیب و نقص ها خالی باشد.  سومین راه حل این است که اگر والدین مجبور به نزاع هستند، تمام سعی خود را به کار بندند که دور از چشم فرزندان به مجادله و مباحثه بپردازند.
امام جمعه خیرآباد سومین علت انحراف فرزندان را طلاق دانست و گفت: وقتی بین والدین جدایی افتاد، فرزندان آشفته شده چتر حمایت و عطوفت والدین را از دست می دهند و چون علف هرزی می شوند که هرجور بخواهند رشد می کنند.
راه علاج این معضل آن است که اولا والدین در خانه اوامر الهی را انجام دهند، به نماز و روزه و سائر اعمال پایبند باشند چرا که در خانه ای که ذکر الهی باشد شیطان وارد نمی شود و به برکت کلام الهی محافظت میشود. دومین راه حل آن است که حقوق یکدیگر را رعایت نمایند؛ چرا که تضییع حقوق به مرور زمان بر رابطه آنان تاثیر منفی می گذارد و منجر به طلاق می شود.
مرد بر زن حقوقی دارد که باید مرعات شود از جمله: 1- زن باید احترام مرد را داشته باشد 2- از مال مرد حفاظت نماید3- مطالبات او را جواب دهد و..
در مقابل زن هم بر گردن مرد حقوقی دارد که باید مرد مراعات نماید از جمله: 1- نفقه و پوشاک او را به نحو احسن بپردازد2- مرد با زن خود در امور زندگی مشورت نماید 3- تا حد توان از کوتاهی های او چشم پوشی کند 4ـ با زن با ملایمت رفتار نماید.
پس پدر ومادر در سرنوشت فرزند تأثیر بسزایی دارند.