انوار وب: میانمار موج زیادی از خشونت های میان قومی مرگبار به ویژه علیه مسلمانان اقلیت «روهینگیا» را به خود دیده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: مسلمانانی که برای نماز جمعه به مساجد می شتابند، از تحولات بعد از انتخابات میانمار که در مبارزات انتخاباتی آن […]
انوار وب: میانمار موج زیادی از خشونت های میان قومی مرگبار به ویژه علیه مسلمانان اقلیت «روهینگیا» را به خود دیده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: مسلمانانی که برای نماز جمعه به مساجد می شتابند، از تحولات بعد از انتخابات میانمار که در مبارزات انتخاباتی آن از مذهب برای اهداف سیاسی بهره برداری شده بود و از افزایش سخنرانی های ضد اسلامی با نگرانی یاد می کنند.
راهب های تندرو در میانمار که اکثریت مردم آن را بودایی ها تشکیل می دهند، در نخستین انتخابات آزادی که بعد از 25 سال برگزار شد، با وجود این که در سیاست مشارکت و حق رای ندارند، در مباحثات و مبارزات سیاسی وارد شده بودند.
در چنین فضایی، در میان ساکنان «مینگالار تاونگ نیونت» محله مرکزی شهر «رانگون» که از کلبه ها و خانه های چوبی درست شده و اکثر ساکنان این محله فروشندگان دوره گرد هستند و بخشی از جامعه مسلمان رانگون ساکن آنجا است، نگرانی ها تشدید می شود.
«میو»، زن 33 ساله ای از ساکنان این منطقه به خبرگزاری فرانسه گفت « ما از آنچه بعد از انتخابات روی خواهد داد، می ترسیم.» به ویژه در صورتی که آنگ سان سوچی، نامزد محبوب در انتخابات برنده شود.
وی افزود: « اشخاصی وجود دارند که آماده تهدید یا حمله به ما هستند.» اشاره وی به راهب «ویراتو» بود. این راهب شناخته شده ترین چهره جنبش افراطی «ماباتا» است که خود را همچون دیده بانی علیه تهدید اسلامی شدن میانمار که کم تر از پنج درصد جمعیت آن مسلمان است، به حساب می آورد. او حدود یکصد هزار نفر دنباله کننده در فیس بوک دارد.
وی از محرومیت صدها هزار نفر از مسلمانان اقلیت روهینگیا از حق رای استقبال کرده است. اینها قوانینی است که وی با جنبش خود برای آنها تلاش کرده است و امروز نیز از حزب حاکم پشتیبانی می کند که از ژنرال های سابق ترکیب شده است.
این راهب همچنین علیه سوچی که وی را به طرفداری از مسلمانان متهم کرده است، نیز مبارزه می کند.
میو که با 13 نفر از اعضای خانواده خود در خانه محقری زندگی می کند، اگر چه بسیار هراسان است اما می گوید خود را برای شرایطی بدتر آماده می کند.
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد، روز دوشنبه از تداوم توسل به سخنرانی هایی برای بر انگیختن نفرت و استفاده از مذهب برای اهداف سیاسی از جانب عناصر افراطی، ابراز نگرانی کرده بود.
میانمار موج زیادی از خشونت های میان قومی مرگبار را به ویژه در سال 2012 به خود دیده است که در جریان آن بیش از 200 نفر در غرب این کشور به ویژه از مسلمانان کشته شدند.
مسلمانان 5 درصد از 51 میلیون نفر جمعیت این کشور را تشکیل می دهند.