مسابقات سخنراني داخلي حوزه علميه انوارالعلوم خيرآباد برگزار شد. به گزارش انواروب، در اين مسابقات كه روز سه شنبه 91/2/19 در محل مسجد جامع روستا برگزار گرديد، بيش از سي نفر از طلاب در رشته سخراني و مشاعره به دو زبان فارسي و عربي به رقابت پرداختند. اين مسابقات با حضور طلاب، اساتيد و […]
مسابقات سخنراني داخلي حوزه علميه انوارالعلوم خيرآباد برگزار شد.
به گزارش انواروب، در اين مسابقات كه روز سه شنبه 91/2/19 در محل مسجد جامع روستا برگزار گرديد، بيش از سي نفر از طلاب در رشته سخراني و مشاعره به دو زبان فارسي و عربي به رقابت پرداختند.
اين مسابقات با حضور طلاب، اساتيد و برخي اهالي روستا از ساعت 7/30 صبح سه شنبه آغاز و بعد از نماز عشا به پايان رسيد. در اختتاميه مسابقات، مولوي بهزاد فقهي استاد حوزه علميه مولانا زين الدين ابوبكر تايبادي در جمع طلاب و حاضرين به ايراد سخن پرداخت.
مولوي فقهي ابتدا با اشاره به اهميت علم و علما گفت: در هر عصر، علما پناهگاه انســـانها بوده اند و در درياي پرتلاطم زندگي، كشتي نجات آنان بوده اند و حقيقت و هويت انسانيت را معرفي كرده اند. وي افزود: امروزه گرچه مردم خوشحال از اينند كه پيشرفت كرده اند اما با اين همه پيشرفت نتوانسته اند به فلاح آخرت و دنيا برسند و اين فلاح و رستگاري در دين است و آن را بايد در مصاحبت و هم نشيني اهل دين و علما جستجو كرد و هر انسان بي هويت با صحبت علماي دين هويتش را پيدا مي كند.فطرت انسان خوب است و استعدادهايي در وي نهفته است كه بايد شكوفا شود. اما براي اين شكوفايي بايد اقدام عملي صورت گيرد. امام غزالي مي فرمايد: گوهر خدايي در سينه هر انسان وجود دارد و با يك توبه صادقانه مي تواند شكوفا شود. مولوي فقهي با بيان اينكه در وجود هر شخص غيرت و شهامت است اما بايد اين شهامت در راه صحيح استفاده شود گفت: دزد هم شهامت دارد به خاطر همين شهمامتش از ديوار مردم بالا مي رود ولي انسان بايد اين شهامت را اسلامي كند و در راه پيشبرد اهداف ديني از شهامتش استفاده كند.
وي افزود:خريدار شما خداست “ان الله اشتري من المومنين اموالهم و انفسهم بان لهم الجنة” خدا مي فرمايد تو مال من باش تا من ازآن تو باشم من مال و جان تو را خريدارم و در عوض بهشت برين را به تو مي دهم. قيمت طلا را در جواهر فروشي بايد فهميد، شما به سوي خدا برويد، قيمت واقعي شما معلوم مي شود.
وي خطاب به طلاب گفت:اگر شما اهل الله باشيد دنيا بسان سگ دنبال شما مي آيد.
مولوي فقهي افزود:طلا، طلاست اگر چه داخل لجنزار بيفتد ولي وقتي برداري و پاكش كني همان طلاست. انسان نيز گرچه غرق در گناه شود اما اگر دستش را بگيري و او را بيرون بكشي باز همان انسان با كرامت و شرافت مي شود.
وي در پايان چند نكته را به طلاب متذكر شد كه بايد در سخنراني هاي خود لحاظ نمايند:
*نبايد چيزي را به مخاطب تحميل كنيم.
* نبايد تعصب داشته باشيم نسبت به مخالف مشفق باشيم نه كه آن را طرد كنيم.
*اول خوبي هاي طرف مقابل را بيان كنيم و بعد تفكرات منحرفش را نقد كنيم و به چالش بكشيم.
* زياد از مفاسد و رذايل جامعه نگوييم چرا كه باعث بيشتر شدن آن مي شود.
* سخنان ما حاوي خوف و رجا باشد.
*اول فضا سازي كنيم و ذهن ها را آماده پذيرش و آنگاه شروع به نصيحت و وعظ و موعظه نماييم.
*در سخنان مان به كسي توهين نكنيم و افرادي را تحقير نكنيم اين شهادمت و شجاعت نيست.
*بر علم خود تكيه نكنيم به تحقيقات خود اعتماد نكنيم و به اقدام سلف حركت كنيم .
*ريشه مريضي ها و دردهاي جامعه را پيدا كنيم.
در پايان از برگزيدگان اين دور از مسابقات تجليل به عمل آمد و جوائزي به رسم يابود تقديم آنان گرديد.
اسامي منتخبين به شرح ذيل است:
سخنراني فارسي مقطع مقدمات
اول: يوسف يحيايي
دوم: بهزاد بشتر
سوم: غلام رضا ارجمند
سخنراني فارسي مقطع سطح
اول: صابر طاهري
دوم: مهرداد فرهمند
سوم: مهدي غفوري پور
سخنراني عربي
اول: اسامه حقدوست
دوم: زكريا شيخ حسني
سوم: دين محمد محمدآلق
مشاعره
اول: قاسم فيروزي
دوم: فرامرز مقدم
سوم: جواد غفاري