به گزارش انواروب، حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان صبح دیروز در دیدار جمعی از علما و نمایندگان اهل سنت سراسر کشور اظهار داشت: برنامه دولت حداکثر استفاده از قومیت ها و مذاهب برای همگرایی و تقویت وحدت فرهنگی و ملی است.   به گزارش  جام نیـوز روحانی ضمن تبریک میلاد با سعادت پیامبر عظیم الشأن […]

به گزارش انواروب، حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان صبح دیروز در دیدار جمعی از علما و نمایندگان اهل سنت سراسر کشور اظهار داشت: برنامه دولت حداکثر استفاده از قومیت ها و مذاهب برای همگرایی و تقویت وحدت فرهنگی و ملی است.

 

به گزارش  جام نیـوز روحانی ضمن تبریک میلاد با سعادت پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص) و هفته وحدت، گفت: پیامبر(ص)، نوری عالم تاب، دردانه خلقت و اشرف مخلوقات عالم است که راه و مسیرش باید اسوه و الگو برای همه مسلمانان باشد.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه همواره در کشورهایی که دارای تنوع قومی یا مذهبی هستند، دو دیدگاه در برخورد با این مقوله حاکم بوده است ، افزود: یک تفکر، تفکر اقتدارگرایانه مرکزیت بر مبنای این است که اقلیت‌ها همواره به عنوان مشکل و تهدید تلقی شده و به تنوع اقوام و مذاهب  به عنوان مسأله ای امنیتی نگریسته می شود.

رییس جمهوری نگاه به اقوام و مذاهب مختلف به عنوان یک فرصت و مزیت برای همزیستی مسالمت‌آمیز را مبنایی دیگر در برخورد حاکمیت با تنوع قومی و مذهبی در یک کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: در برخی کشورها این مبنا وجود دارد که همه اقلیت‌ها نیز باید از حقوق شهروندی برابر استفاده کنند.

روحانی تاکید کرد: مبنای جمهوری اسلامی ایران از آغاز انقلاب بر پذیرش تنوع مذهبی، قومی و فرهنگی بوده و در این راستا حتی خرده فرهنگ‌های زیر لوای فرهنگ بلند اسلامیت و ایرانیت را زیبا و به عنوان فرصت و نه تهدید می‌دیده است.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه متاسفانه امروز امکانات در مناطق مرزی نسبت به مرکز کشور از تعادل برخوردار نیست، تصریح کرد:  مناطق و استان‌های مرزی ما جدای از مسأله قومیت و مذهب چه در مناطق شیعه نشین و چه مناطق سنی نشین دارای مشکلات هستند و این تعادل باید ایجاد شده و طرح‌های عمرانی و صنعتی بزرگ در مناطق مرزی اجرا شود چرا که سود، منفعت و مزیتی ملی به دنبال خواهد داشت.

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه برنامه دولت حداکثر استفاده از تنوع قومی و مذهبی برای همگرایی و تقویت وحدت ملی و غنی‌سازی فرهنگی در کشور است، خاطرنشان کرد: بخش بزرگی از فرهنگ بزرگ و غنی ایرانی، ترکیب‌یافته اقوام و مذاهب مختلف چون کرد، لر، ترک، بلوچ و عرب است.

روحانی با طرح این سوال که مگر ما از کتاب‌ها، تفاسیر، تاریخ و عرفان اهل سنت، استفاده نمی‌کنیم؟، گفت: امام راحل هنگامی که در عرفان بحث می‌کند، از فصوص الحکم محی الدین ابن عربی نام می‌برد، پس ما یک منبع غنی به نام اسلام و دانشمندان اسلامی در رشته‌های مختلف اعم از شیعه و سنی داریم.

رییس جمهوری افزود: افتخارات در ایران هیچ گاه بر مبنای مذهب نبوده  و ما به شعرا، بزرگان و اندیشمندان تاریخ ایران همچون سعدی، مولوی و حافظ فارغ از نگاه به مذهب آنها افتخار می کنیم.

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه اسلامی و ایرانی بودن انقلاب اسلامی به همه مذاهب و اقوام ایرانی تعلق دارد، خاطرنشان کرد: مشکلاتی که امروز در کشور وجود دارد، مشکلات شیعه، سنی، یهودی و مسیحی و ادیان مختلف نیست، بلکه مشکل همه ایرانی‌هاست.

روحانی با اشاره به اینکه ما هم در موضوع اقوام و مذاهب و هم در مسأله جنسیتی مشکلاتی داریم که باید رفع شود، ادامه داد:  وزیر نفت و وزیر خارجه را وقتی افرادی را از اهل سنت، به عنوان معاون خود و سفیر ایران قرار دادند، تشویق کردم و گفتم همه وزرا افراد شایسته را بیاورند؛ مداوم به وزیر کشور بر انتصاب افراد از اقوام و مذاهب مختلف به عنوان فرماندار، معاون استاندار، مدیر کل‌ها، مقامات استان‌ها چه مرد و چه زن، تأکید کردم و به هر حال مبنای ما شایسته‌سالاری و شایسته گزینی است.

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه هیچ‌چیز برای ما مهم‌تر از دستور قرآن نیست، تصریح کرد: قرآن ما را به برادری، یعنی عضویت در یک خانواده دعوت کرده است؛ اگر به دنبال اختلاف و انشقاق برویم، معنایش این است که از اصل اسلام و قرآن فاصله گرفته و جدا شده و به لبه پرتگاه رسیده ایم.

وی وحدت را تشکیل دهنده اساس قدرت ایرانیان  و همه مسلمانان برشمرد و با اشاره به حضور اقوام و مذاهب مختلف در دوران هشت سال دفاع مقدس در جبهه های نبرد با متجاوزین و تبلور یکپارچگی ملی در آن دوران، ادامه داد: هنگامی که تهدید به سراغ کشوری می رود نمی‌پرسد که  این شهر مرزی یا مرکزی، شیعه است یا سنی است و هیچ بمب و موشکی وجود ندارد که به آن سفارش اعتقادی کنیم و بگوییم که چه کسی را بر مبنای اعتقاد و تفکر یا نژاد و قومیت مورد هجمه و هدف قرار بدهد.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: خطر برای همه ماست و وحدت ما باید، برای قدرت اسلام و برای قدرت ایران باشد.

روحانی با بیان اینکه تروریست ها  و گروه های تکفیری جز ایجاد معضلات فراوان و خسارت برای مسلمان‌ها و منطقه و شمشیر به رخ اسلام و قرآن کشیدن و منکوب کردن چهره اسلام در افکار عمومی جهان کار دیگری نکردند، گفت:  حضور تروریست ها در منطقه چیزی جز خونریزی، ویرانی ، یتیمی و آوارگی، تخریب آثار فرهنگی و تاریخی و کشتن انسان‌های پاک به دروغ به نام اسلام و جهاد به همراه نداشت.

رییس جمهوری افزود: اسلامی که ما می‌شناسیم اسلام رحمت است؛ اسلامی است که در آن هر که گفت لا اله الا الله، محمد رسول الله(ص) از نظر ما مسلمان است.

 

پیش از سخنان رییس جمهوری نیز حجت الاسلام و السلمین علی یونسی دستیار رییس‌جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی با تاکید بر اینکه اتحاد و انسجام اسلامی، وحدت ملی و همچنین پرهیز از تفرقه و اختلاف، استراتژی و هدف تغییرناپذیر جمهوری اسلامی ایران است، گفت: امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری همواره بر این امر تاکید داشته اند و هفته وحدت برای تعظیم و تکریم اهداف است.

یونسی مشارکت شایستگان همه مذاهب و اقوام در امور حکومتی و مدیریتی، جرم انگاری در قوانین در خصوص توهین به مقدسات مذاهب و از جمله اهل سنت را مطابق فتوای مقام معظم رهبری و همچنین تسریع دررفع محرومیت های مناطق مرزی را از مهم ترین خواسته ها و مطالبات جامعه سنی ایران برشمرد.

 

مولانا عبدالحمید: وقت آن رسیده است که از شایستگان اهل‌سنت استفاده شود

مولانا عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در این نشست، ضمن بیان خواسته‌ها و انتظارات اهل‌سنت از دولت تدبیر و امید، بر لزوم «تامین آزادی‌های مذهبی»، «استفاده از شایستگان اهل‌سنت» و «پیگیری مسجد اهل‌سنت تهران» تاکید کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید در این نشست که با حضور جمع کثیری از علما و نمایندگان اهل‌سنت کشور برگزار شد، اظهار داشتند: از اینکه با رئیس‌جمهور مدیر، مدبر، اندیشمند و شجاع کشورمان از نزدیک ملاقات می‌کنیم بسیار خوشحال و خرسندیم و از اینکه ایشان وقتی را به دیدار با علما و نخبگان اهل‌سنت کشور اختصاص دادند تشکر می‌کنیم.

امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در ادامه به بیان ویژگی‌های اهل‌سنت کشور پرداختند و گفتند: اهل‌سنت ایران جزو اصیل‌ترین افراد ملت ایران هستند که در طول تاریخ آبا و اجدادشان برای دفاع از تمامیت ارضی و استقلال کشور شهید شده‌اند. اهل‌سنت ایران در کنار برادران شیعه، در هشت سال جنگ تحمیلی جانانه از وطن خودشان دفاع کرده‌اند. اهل‌سنت ایران همواره از نظام جمهوری اسلامی حمایت کرده‌اند و در تمام صحنه‌ها ازجمله انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس شورای اسلامی حضور فعال داشته‌اند.

ایشان افزودند: اهل‌سنت کشور در وحدت و امنیت ملی نیز نقش برجسته‌ای ایفا کرده‌اند و همواره در مقابل افراط‌گرایی و قدرت‌های استکباری از خود ایستادگی نشان داده‌اند. در شرایط بحرانی و حساس کنونی نیز اهل‌سنت علی‌رغم مشکلاتی که دارند، در حد توان‌شان اجازه‌ی هیچ‌گونه ناامنی را به هیچ فرد یا گروهی نداده‌اند.

مدیریت دارالعلوم زاهدان در ادامه‌ی سخنان‌شان به مشکلات و خواسته‌های جامعه اهل‌سنت اشاره کردند و گفتند: اوضاع اجتماعی کشور به نحوی است که به‌جز تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اهل‌سنت در پست‌‌‌های مدیریتی در مرکز کشور از قبیل وزیر، معاون وزیر و… حضور ندارند که از این طریق بتوانند مشکلات و دردهای اهل‌سنت را در مرکز پیگیری کنند.

ایشان در ادامه خاطرنشان کردند: به‌کارگیری اهل‌سنت در مناطق سنی‌نشین نیز بسیار معدود است، حتی در برخی از مناطق هیچ استفاده‌ای از شایستگان اهل‌سنت نشده است. در بعضی ادارات از 300 تا 400 پرسنل آن، 10 تا 15 نفر را اهل‌سنت تشکیل می‌دهند. این درحالی‌ست که زمینه توسعه در مناطق سنی‌نشین فراهم است و توسعه بدون به‌کارگیری شایستگان اهل‌سنت و مشارکت آنان امکان‌پذیر نیست.

ایشان تاکید کردند: اجرای عدالت نیازمند ابزار است و استفاده از نیروهای بومی فریقین یکی از راه‌های اجرای عدالت است. لذا وقت آن رسیده است که از شایستگان اهل‌سنت استفاده شود تا برای همیشه دشمنان اسلام را که همواره دنبال ایجاد اختلاف هستند مأیوس کنیم.

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید بر لزوم «تامین آزادی‌های مذهبی» تاکید کردند و گفتند: آزادی مذهبی که از حقوق شهروندی اهل‌سنت است و در قانون اساسی نیز تصریح شده است، متاسفانه در بسیاری از مناطق به‌ویژه در تهران با مشکل مواجه است و فشارهای مذهبی در حال افزایش است.

ایشان موضوع مسجد اهل‌سنت تهران را نیز مطرح کردند و گفتند: چرا در شهری که کلیسا و معابد سایر ادیان وجود دارد، اهل‌سنت نباید مسجدی داشته باشند؟! و چرا وقتی اهل‌سنت به‌خاطر نداشتن مسجد، در نمازخانه‌های استیجاری در این شهر پهناور نماز می‌خوانند، نمازگزاران مورد مزاحمت قرار می‌گیرند یا کسانی که منازل‌شان را بدین منظور اجاره داده‌اند مورد تهدید قرار می‌گیرند که اگر قراردادشان را فسخ نکنند منزل‌شان مصادره می‌شود؟! این کارها سبب بروز اختلاف و تفرقه می‌شود.

مولانا عبدالحمید در ادامه تاکید کردند: ما از رئیس‌جمهور محترم تقاضا داریم شخصاً به مسائل و مشکلات اهل‌سنت رسیدگی کنند و به موضوع آزادی‌های مذهبی اهل‌سنت ورود پیدا کنند و دست پدرانه‌ی خودشان را بر سر اهل‌سنت بکشند. جامعه اهل‌سنت ایران با رأی خودشان به دکتر روحانی از ایشان حمایت کرده‌اند، لذا انتظار توجه و رسیدگی دارند. ملت ایران جناب دکتر روحانی را به‌خاطر نگاه وسیع، فرامذهبی، فراقومی و فراجناحی ایشان دوست دارند.

 

تأکید دکتر پیرانی بر رعایت حقوق همه‌ی آحاد جامعه

ماموستا عبدالرحمن پیرانی، دبیرکلّ جماعت دعوت و اصلاح، در این دیدار بر رعایت حقوق همه‌ی آحاد جامعه با توجّه به کرامت ذاتی انسان، تاکید کرد.

به گزارش اصلاح‌وب، در این نشست، دکتر عبدالرّحمن پیرانی سخنانش را در چهار محور سرزمین، شهروندان، امنیّت و معیشت، به شرح زیر بیان کرد:

١- کرامت ذاتی انسان، اقتضا می‌کند عموم شهروندان صرف‌نظر از ویژگی‌های هویّتی و گرایش‌های سیاسی از حقوق برابر برخوردار باشند. اهتمام سریع دولت جنابعالی در سال نخست فعّالیّت، به تدوین پیش‌نویس منشور حقوق شهروندی، اقدامی شایسته و امیدبخش بود که انتظار می‌رود گام‌های لازم در جهت تکمیل و عملیاتی کردن آن برداشته شود. لازم به ذکر است جماعت دعوت و اصلاح به فاصله‌ی اندکی از انتشار آن، ملاحظات و دیدگاه‌های خود را پیرامون پیش‌نویس مزبور، تدوین و تقدیم نمود.

٢- سرزمین ایران با پیشینه‌ی تمدّنیِ‌ درخشان، حلقه‌ی وصل هویت‌‌های گوناگون و ریشه‌دار قومی، مذهبی و دینی است. این میراث تمدّنی، برآیند کوشش‌ها و پویش‌های همه‌ی ایرانیان بوده، پاسداشت آن نیز رسالت همه‌ی شهروندان آگاه و دلسوز و زمامداران متعهّد‌ و مسئول است.

٣- امنیّت به‌صورت عام از اساسی‌ترین نیازهای جامعه‌ی بشری بوده و در عصر حاضر اهمّیّت‌، جایگاه و ابعاد آن گسترش قابل توجّهی‌ یافته است. امنیّت‌ پایدار، پیش‌شرط توسعه و شکوفایی هر کشوری است. در امان ماندن کشور ما از تنش‌ها و خشونت‌هایی که دامنگیر غالب کشورهای منطقه است، نعمتی ارزشمند بوده و نشان از تلاش خستگی‌ناپذیری مسئولان، هوشیاری و همدلی شهروندان فهیم دارد. بدیهی است اهتمام متوازن به ابعاد دیگر امنیّت‌ ازجمله: امنیّت‌ اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، شغلی و… ضامن حفظ و تداوم دست‌آوردهای ارزشمند کنونی است.

۴- اگرچه تأمین نیازهای معیشتی از ضرورت‌های اساسی جوامع انسانی بوده است امّا‌ اهتمام ویژه به توسعه‌ی اقتصادی و رفاه اجتماعی از ویژگی‌های عصر حاضر است. علیرغم رکود اقتصادی و برخی تنگناهای معیشتی، بر این باوریم که اقدامات مدبّرانه‌‌ی دولت یازدهم در برجام و رفع تحریم‌ها، مهار تورّم‌ و جذب سرمایه‌گذاران خارجی، تأثیرات مثبت خود را بر اقتصاد کشور نشان داده و نویدبخش شکوفایی اقتصادی در آینده‌ای نزدیک است. بدیهی است هرگونه موفّقیّت دولت در حوزه‌ی اقتصادی نیز مرهون صبر و شکیبایی شهروندان و اعتماد آنان به دولت می‌باشد.

دبیرکل جماعت دعوت و اصلاح، خطاب به رییس‌جمهور اظهار داشت: «جناب آقای روحانی! ما بر این باوریم که در دولت جنابعالی رابطه‌ی دولت و ملّت‌ روند مطلوب‌تری را در پیش گرفته است. در این راستا ایجاد نهاد دستیاری ویژه و انتصاب حکیمانه‌ی جناب آقای یونسی به ریاست آن، نقش مؤثّر‌ی‌‌ در تقویت این روند ایفا نموده است. با توجّه‌ به موفّقیّت‌‌های این نهاد در فرهنگ‌سازی و تلطیف اذهان و تقویت رابطه اقوام و مذاهب و ادیان با حاکمیت، شایسته است جایگاه سازمانی دستیاری به معاونت ارتقا یابد.»

عضو شورای مرکزی اتحادیه‌ی جهانی علمای مسلمان بیان داشت: «نظر به مطالب فوق و نیز در شرایط حسّاس‌ کنونی، زدودن نگاه امنیّتی، و فراهم کردن امکان دستیابی هرچه بیشتر شهروندان اهل سنّت‌ به مناصب دولتی، به تقویت بیش از پیش اعتماد متقابل، وحدت و انسجام و همبستگی ملّی‌ می‌انجامد.»

وی در پایان سخنانش، امنیّت‌ و آرامش سرزمین ایران و بهره‌مندی ساکنانش از ثمرات، خیرات و برکات را از پروردگار متعال مسئلت نمود.

 

در این جلسه مولوی نذیراحمد سلامی نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان با بیان اینکه طرح تحول سلامت از اقدامات پسندیده و بسیار برجسته دولت یازدهم بود، گفت: همه مردم مواهب این طرح را لمس کردند و بدون مبالغه در حق این دولت دعای خیر می کنند.

وی شایسته گزینی و بهره گیری بیشتر از نخبگان اهل سنت در مناصب مدیریتی ملی و منطقه ای را موجب تحکیم وحدت ملی دانست.

 

مولانا مطهری مدیریت حوزه علمیه احناف خواف نیز با قدردانی از اقدامات دولت تدبیر و امید اظهار داشت: وفاق و ‏همدلی بین مردم و دولت در دولت یازدهم به خوبی احساس می شود.‏

شیخ صالح انصاری مدیر حوزه علمیه اوز فارس با ابراز خرسندی از برگزاری نشست با علمای اهل سنت تصریح کرد: بر این باوریم که با حفظ اصول اعتدال و جلوگیری از افراطی گری بازوانی قدرتمند برای مسیولین کشوری و رسیدن به اقتدار ملی و عزت باشیم.

محسن بیگلری نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به رای بالای ۷۰ درصدی ‏مردم کردستان و اهل سنت به دکتر روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ، از تلاش ها و خدمات دولت ‏یازدهم برای توسعه استان کردستان قدردانی و خواستار توجه بیشتر به نخبگان توانمند اهل سنت در ‏عرصه های مدیریتی شد.‏
 
محمود زاده نماینده مردم مهاباد و رییس فراکسیون نمایندگان اهل سنت هم با قدردانی از توجه و عنایت ‏همیشگی مقام معظم رهبری به وحدت مسلمین و همچنین توجه ویژه رییس جمهوری و انتخاب یکی از ‏سفرای کشورمان از اهل سنت (در ویتنام) گفت: جامعه اهل سنت از حرکات زشت تکفیری ها که زمینه ‏ساز اختلاف و کشتار مسلمانان است، تبری می جوید.‏
 
حسین زاده نماینده نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان ساخت: همه بدور از تفرقه ها و ‏اختلافات باید بر مبنای هویت ملی و شایسته گزینی برای پیشرفت و آبادانی کشور تلاش می کنیم.‏

 

شیخ صالح انصاری مدیر حوزه علمیه اوز فارس با ابراز خرسندی از برگزاری نشست با علمای اهل سنت تصریح کرد: بر این باوریم که با حفظ اصول اعتدال و جلوگیری از افراطی گری بازوانی قدرتمند برای مسیولین کشوری و رسیدن به اقتدار ملی و عزت باشیم.