در این آیهي شریفه اولین فضیلت و مزیّت رمضانالمبارک این است که خداوند قرآن کریم را در این ماه نازل فرموده است. و نه تنها قرآن را، بلکه دیگر کتابهای آسمانی را هم در همین ماه نازل فرموده است. قال الله سبحانه و تعالی: «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى […]
در این آیهي شریفه اولین فضیلت و مزیّت رمضانالمبارک این است که خداوند قرآن کریم را در این ماه نازل فرموده است. و نه تنها قرآن را، بلکه دیگر کتابهای آسمانی را هم در همین ماه نازل فرموده است.
قال الله سبحانه و تعالی:
«شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ وَمَنْ كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ يُرِيدُ اللَّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلَا يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ وَلِتُكْمِلُوا الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُوا اللَّهَ عَلَى مَا هَدَاكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ »( بقره 185) تفسیر نور .)
« ماه رمضان که فرو فرستاده شده تا مردم را راهنمایی کند و نشانهها و آیات روشنی از ارشاد (به حق و حقیقت) باشد و (میان حق و باطل در همهي ادوار) جدایی افکند پس هر که از شما این ماه را دریابد باید که آن را روزه بدارد و اگر کسی بیمار یا مسافر باشد (میتواند از رخصت استفاده کند و روزه نگیرد و) چندی از روزهای دیگر را (به اندازهي آن روزها روزه بدارد) خداوند آسایش شما را می خواهد و خواهان زحمت شما نیست و تا تعداد (روزهای رمضان ) را کامل گردانید و خدا را بر اینکه شما را هدایت کرده است بزرگ دارید و تا اینکه (از همه نعمتهای او) سپاسگزاری کنید.»
الله تعالی در این آیهی کریمه برای ماه رمضان دو مزیّت و برتری را برجسته کرده است:
1ـ اول اینکه نزول قرآن کریم در آن صورت گرفته است جهت هدایت مردم از تاریکیها به سوی نور و راهنمایی مردم از باطل به سوی حق، چرا که قرآن فلاح و رستگاری دنیا و آخرت را رقم میزند و در پی دارد.
2ـ دوم اینکه روزه در این ماه بر امت محمد صلی الله علیه و سلم فرض شده است چنانکه خداوند ميفرمايد:« فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ» و روزه یکی از ارکان اسلام و فرض معینی است از فرضهای دینی، كه در صورت انکار، فرد کافر میشود.
لذا در این آیهي شریفه اولین فضیلت و مزیّت رمضانالمبارک این است که خداوند قرآن کریم را در این ماه نازل فرموده است. و نه تنها قرآن را، بلکه دیگر کتابهای آسمانی را هم در همین ماه نازل فرموده است. چنانکه علامه ابن کثیر مینویسد:
صُحف ابراهیم را در اول رمضان، تورات را در ششم رمضان و انجیل را در سیزده یا هجده رمضان و زبور را در دوازده رمضان و قرآن عظیمالشأن را در بیست و چهارم رمضان نازل فرموده است. ((تفسیر ابن کثیر و معارف القرآن ج 1 و غیره))
نیز روایت حضرت واثله بن الأسقع رضی الله عنه از رسول الله صلی الله علیه و سلم در مورد نزول قرآن و دیگر کتابهای آسمانی همان است که بالا نقل گردید. («حسنٌ: رواه الطبرانی فی الکبیر عن واثله و أحمد فی مسنده و ابن عساکر و حسنه الآلبانی فی صحیح الجامع رقم 1509، نداء الریان 1/181 »)
برگرفته از کتاب: «درسهای رمضان المبارک» تألیف: مولانا محمود عبدی، مسئول دارالافتاء حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد
?????