“دکتر محمد اسلامی”، مشاور دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با اعلام این مطلب که «سیستان و بلوچستان و گیلان به ترتیب جوان‏ترین و پیرترین استان‏های کشور هستند»، دامن زدن به مسائل قومیتی در سیاست‏های جمعیتی کشور را “مطرود” دانست.    به گزارش پایگاه اطلاع‎رسانی سنی آنلاین به نقل […]

“دکتر محمد اسلامی”، مشاور دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با اعلام این مطلب که «سیستان و بلوچستان و گیلان به ترتیب جوان‏ترین و پیرترین استان‏های کشور هستند»، دامن زدن به مسائل قومیتی در سیاست‏های جمعیتی کشور را “مطرود” دانست.

 

 به گزارش پایگاه اطلاع‎رسانی سنی آنلاین به نقل از خبرگزاری ایرنا، دکتر اسلامی، که روز دوشنبه (26 خرداد 93) در جمع خبرنگاران در مشهد سخن می‎گفت، اظهار داشت: هم اکنون سیستان و بلوچستان و گیلان به ترتیب جوان ترین و پیرترین جمعیت استان های کشور را دارند.
وی خاطر نشان کرد: افزایش مهاجرت و افزایش سن ازدواج از دلایل پیر شدن جمعیت در استان گیلان است. از سوی دیگر افزایش بی‎سوادی و همچنین پایین بودن سن ازدواج از جمله دلایل جوان بودن جمعیت در استان سیستان و بلوچستان به شمار می‎رود.
وی دامن زدن به مسائل قومیتی را در سیاست‎های جمعیتی مطرود دانست و گفت: نرخ رشد جمعیت به عوامل مختلف فرهنگی، اجتماعی و جغرافیایی بستگی دارد.
وی بیان کرد: اگر افزایش نرخ رشد جمعیت در یک منطقه را فقط منتسب به قومی‎گرایی بدانیم، پس چرا در استان کردستان که مسائل قومیتی مطرح است، نباید شاهد افزایش نرخ باروری و جوان بودن جمعیت باشیم؟
وی گفت: هم اکنون نرخ باروری کلی در استان کردستان کمتر از دو فرزند است.
اسلامی در بخشی دیگر از سخنانش گفت: بررسی‎های انجام شده نشان داده که اکنون حدود 20 درصد ایرانی‎ها سه بچه می‎آورند.
وی ادامه داد: گرچه نرخ باروری کلی در ایران زیر دو فرزند است، ولی خانواده‎های بالاتر از دو فرزند و دارای سه و چهار بچه نیز کم نیستند.
مشاور دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: اگر افزون بر 11 میلیون جوانی که در آستانه ازدواج قرار دارند، ازدواج کنند و فرزند بیاورند، نرخ باروری کلی در کشور افزایش می‎یابد.