مولانا شهاب‌الدین شهیدی، استاد فقه و حدیث حوزه علمیه احناف خواف و از علمای برجسته‌ی اهل سنت ایران، شامگاه چهارشنبه (۱۳ بهمن ۱۳۹۵) در اثر ایست‌ قلبی در بیمارستان 22 بهمن خواف، درگذشت.   به گزارش انواروب: مولانا شهیدی از شخصیت‌های مطرح و شناخته‌شده خراسان و از علمای برجسته و عالی‌قدر شهرستان خواف و استاد […]

مولانا شهاب‌الدین شهیدی، استاد فقه و حدیث حوزه علمیه احناف خواف و از علمای برجسته‌ی اهل سنت ایران، شامگاه چهارشنبه (۱۳ بهمن ۱۳۹۵) در اثر ایست‌ قلبی در بیمارستان 22 بهمن خواف، درگذشت.

 

به گزارش انواروب: مولانا شهیدی از شخصیت‌های مطرح و شناخته‌شده خراسان و از علمای برجسته و عالی‌قدر شهرستان خواف و استاد حدیث یکی از باسابقه‌ترین حوزه های علمیه اهل‌سنّت خراسان، احناف خواف بودند.

«مزرعه شیخ» نام روستایی‌ست در حوالی شهرستان خواف كه استاد شهیدی به سال 1324هـ.ش. در آن چشم به جهان گشوده و به مكتب رفتند. ایشان آن‌گونه كه خود روایت می‌نمودند، تحصیلات مقدماتی را در محضر بزرگ‌مصلحِ معاصر خراسان، مولانا شمس‌الدین مطهری، رحمه‌الله، به‌عنوان یكی از شاگردان حوزه علمیه احناف خواف گذراندند.

بعدها وقتی برای ادامه تحصیل عزم سفر به خارج از  كشور می‌كنند، به زاهدان می‌روند و در این شهر با حضرت مولانا عبدالعزیز، رحمه‌الله، ملاقات کرده راهنمایی می‌طلبند. همین دیدار موجب می‌شود كه ایشان ابتدا به شهرستان سراوان و مدرسه دینی زنگیان بروند و از محضر مولانا عبدالعزیز ساداتی، رحمه‌الله، كسب فیض كنند، و از آنجا در سفری در معیت رادمرد فقید، حضرت مولانا عبدالواحد گشتی، رحمه‌الله، به پاكستان بروند.

شاید بركت شاگردی، دیدار، مشورت و همراهی با همین بزرگان باعث می‌شود كه شهاب‌الدین جوان در پاكستان بتواند از محضر شخصیت‌های برجسته علمی و معنوی این سرزمین همچون مولانا محمّدیوسف بنّوری، مولانا مفتی محمود، مولانا عبدالغنی جاجروی، مولانا موسی‌خان بازی، مولانا غلام‌الله‌خان، مولانا مدّثر، رحمهم‌الله، و شیخ‌الحدیث مولانا سلیم‌الله‌خان، رحمه الله، طی ارتباطی صمیمی، حظ وافر ببرد.

استاد شهیدی در بسیاری از مدارس دینی پاكستان به تحصیل علوم دینی پرداخته بودند. دو سال نخست حضورشان در پاکستان را در دارالعلوم كراچی گذرانده بودند. پس از آن به پیشنهاد شیخ‌الحدیث مولانا سلیم‌الله‌خان، در مركز علمی تازه‌تأسیس ایشان «جامعه رشیدیه»، همان كه بعدها به «جامعه فاروقیه» تغییر نام می‌دهد، ایشان را همراهی کرده و نام خود را به‌عنوان یكی از نخستین شاگردان این مركز بزرگ علمی ثبت می‌کنند.

جامعه اسلامیه بنوری تاون کراچی، دارالعلوم كبیر والا پنجاب، قاسم‌العلوم ملتان و دارالعلوم حقانیه پیشاور، مدارس دینی دیگری هستند كه مولانا شهیدی در آنها تحصیل كرده بودند.

ایشان در سال 1353هـ.ش. پس از پایان تحصیلات به میهن باز می‌گردند و در سال 1356 به پیشنهاد مولانا شمس‌الدین مطهری، رحمه‌الله، به‌عنوان استاد وارد حوزه علمیه احناف خواف می‌شوند و در اولین گام با الگو قراردادن سیستم آموزشی مدارس دینی پاكستان، برنامه درسی جدیدی را تدوین می‌كنند و بدین‌ترتیب آغازگر روندی می‌شوند كه تاكنون در بیشتر مدارس دینی اهل‌سنّت خراسان ادامه دارد.

مولانا شهیدی كه در زمان حیات مولانا شمس‌الدین مطهری، رحمه‌الله، متواضعانه در خدمت ایشان بودند، پس از وفات ایشان، همكاری صمیمانه و مخلصانه‌ای با مولانا حبیب‌الرحمن مطهری، حفظه‌الله، یادگار آن رادمرد فقید و مدیر محترم مدرسه دینی احناف خواف داشتند.

سرانجام این رادمرد علم و عمل در شامگاه چهارشنبه 1395/11/13در بیمارستان 22بهمن شهرستان خواف بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفته وبه دیدار حق می‌شتابند.

 

روحشان شاد