مولوی عبدالباقی احمدی در سخنان مراسم نماز جمعه این هفته خیرآباد بعد از تلاوت آیه مبارکه« لِلَّذِينَ اتَّقَوْا عِندَ رَ‌بِّهِمْ جَنَّاتٌ تَجْرِ‌ي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ‌ خَالِدِينَ فِيهَا وَأَزْوَاجٌ مُّطَهَّرَ‌ةٌ وَرِ‌ضْوَانٌ مِّنَ اللَّـهِ وَاللَّـهُ بَصِيرٌ‌ بِالْعِبَادِ » با استناد به این آیه و حدیث« إنك لست بخير من أحمر ولا أسود إلا أن تفضله […]

 

 

 

مولوی عبدالباقی احمدی در سخنان مراسم نماز جمعه این هفته خیرآباد بعد از تلاوت آیه مبارکه« لِلَّذِينَ اتَّقَوْا عِندَ رَ‌بِّهِمْ جَنَّاتٌ تَجْرِ‌ي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ‌ خَالِدِينَ فِيهَا وَأَزْوَاجٌ مُّطَهَّرَ‌ةٌ وَرِ‌ضْوَانٌ مِّنَ اللَّـهِ وَاللَّـهُ بَصِيرٌ‌ بِالْعِبَادِ » با استناد به این آیه و حدیث« إنك لست بخير من أحمر ولا أسود إلا أن تفضله بتقوى الله» تقوی را تنها راه نجات مومن دانست و گفت: از آیات قرآن معانی زیادی برای تقوی برداشت می شود. تقوی در قرآن به معنی پرهیز گاری آمده است، یعنی دل کندن از مال دنیا. و نیز بمعنی ترسیدن از خدا آمده است. در حدیث آمده است:«اتق الله حیث ما کنت» در هر جا و هر حال از خدا ترسیدن تقواست. هرگاه می خواهی گناهی کنی بدان خدا تو را می بیند. این یعنی تقوا.عمل به اوامر خدا وترک مناهی آن یعنی تقوا.

 

« يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّـهَ حَقَّ تُقَاتِهِ »،« ای کسانی که ایمان آورده‌اید آن چنان که باید از خدا ترسید از خدا بترسید » حق ترسیدن از خدا چیست؟حضرت عبدالله بن مسعود  رضی الله عنه  حق ترسیدن از خدا را در سه چیز خلاصه کردند. اول: اینکه(خداوند) اطاعت شود و نافرمانی نشود. نماز ،زکات روزه ، حج و .. اطاعت از خداست. و ترک نماز، دروغ ، تهمت ، غیبت و… نافرمانی خداست.انسان متقی از خدا می ترسد و اوامر او را اجرا نموده از نواهی اش باز می آید.

دوم: خداوند ذکر گردد و فراموش نشود. حق تقوای خدا این است که انسان به ذکر خدا مشغول شود « الَّذِينَ يَذْكُرُ‌ونَ اللَّـهَ قِيَامًا وَقُعُودًا وَعَلَىٰ جُنُوبِهِمْ » ،« کسانی که خدا را ایستاده و نشسته و بر پهلوهایشان افتاده (و در همه‌ی اوضاع و احوال خود) یاد می‌کنند »خواه در وقت مصیبت و یا در وقت شادی . در حدیث از پیامبر  صلی الله علیه و سلم  نقل شده که فرمودند: در قیامت به عده ای از انسانها پرچم داده می شود و آنان بر تپه هایی از نور در بهشت قرار می گیرند.آنان کسانی اند که خدا را ذکر می کنند . در حدیث دیگر آمده: اولین گروهی که به بهشت فراخوانده می شوند کسانی اند که در هر حال خدا را ذکر می کنند و حمد او را می گویند.

سوم : خدا شکر شود و کفر نشود. انسان متقی باید شاکر نعمات خدا باشد و کفران نعمت نکند .

پیامبر  صلی الله علیه و سلم  نمونه بارز تقوی و پرهیزگاری بود. در وقت غم و شادی و در هر حال تقوای خدا را در دل داشت.  صحابه نیز به تبعیت از آنحضرت  صلی الله علیه و سلم  به بهترین درجه تقوا رسیده بودند. ابوبکر صدیق از خدا چنان می ترسد که آرزو می کند کاش درختی بود که از او محاسبه نشود.

عمر فاروق وقتی به خلافت می رسد زندگی بسیار فقیرانه ای در پیش می گیرد و از حفصه سوال می کند: رسول الله  صلی الله علیه و سلم  چگونه زندگی کرد؟ و به آن حضرت اقتدا می نماید. خداوند می فرماید:«ان للمتقین مفازا» سعادت و کامیابی از اهل تقواست.

مولوی احمدی در پایان گفت: تنها راه نجات انسانها تقوا و پرهیزگاری است و کسی که می خواهد سعادت دنیا و آخرت نصیبش شود باید تقوای الهی را پیشه سازد.