مولوی عبدالباقی شیرمحمدی در سخنان مراسم نماز جمعه این هفته خیرآباد(20 شهریور1394) میزان نفوذ و تسلط شیطان بر انسان را  زیاد دانست و گفت: پیامبر (ص) فرمودند: شیطان همچون خون در رگ انسان جریان دارد و بر وی مسلط است. اصحاب سوال کردند: آیا شیطان در وجود شما نیز هست؟ فرمودند: بله! ولی از وساوس […]

مولوی عبدالباقی شیرمحمدی در سخنان مراسم نماز جمعه این هفته خیرآباد(20 شهریور1394) میزان نفوذ و تسلط شیطان بر انسان را  زیاد دانست و گفت: پیامبر (ص) فرمودند: شیطان همچون خون در رگ انسان جریان دارد و بر وی مسلط است. اصحاب سوال کردند: آیا شیطان در وجود شما نیز هست؟ فرمودند: بله! ولی از وساوس او در امانم.

 

حضرت ابوبکر صدیق (رض) می فرمایند: انسان همواره در محاصره چند چیز است، شیطان از جلو ، نفس از راست ، خواهشات از چپ ، دنیا از پشت سر ، اعضا از اطرافت و خداوند از بالای سر انسان را احاطه و زیر نظر دارند. لذا انسان همواره در بوته آزمایش های مختلف قرار دارد و باید همواره مواظب خودش باشد.

ـ شیطان، انسان را به بی دینی می خواند. او، اسباب گمراهی را پهن کرده است. امروزه اسباب گمراهی زیاد است، از هر سو در محاصره اسباب گمراهی شیطانیم. از زمین ، هوا و همه جا.

شیطان در روز ازل قسم خورده است که انسان را گمراه کند. «قَالَ فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ ، إِلَّا عِبَادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِينَ »، شیطان گفت: به عزّت و جلال تو قسم که خلق را تمام گمراه خواهم کرد، مگر خاصان از بندگانت را که دل از غیر بریدند و برای تو خالص شدند.  بندگان مخلص نیر کم اند. زمین، امروزه آغشته به گناهان و منکرات است.امواج شبکه های ماهواره ای و اینترنتی که امروز در دسترس همه قرار گرفته اند، اسباب شیطانی است.

ـ نفس ، انسان را به گناه می خواند. بزرگترین دشمن که در درون ماست٬ نفس ما است، او عامل شیطان در وجود انسان است. «ان النفس الامارة بالسوء»، نفس (سرکش طبیعةً به شهوات می‌گراید و زشتیها را تزیین می‌نماید و مردمان را) به بدیها و نابکاریها می‌خواند .

شیطان در قیامت در جمع دوزخیان سخن می گوید و از همه اعمال آنان اعلان برائت می کند. گنهکاران اعتراض می کنند و همه مشکلات را به گردن شیطان می اندازند. اما او می گوید: «لاتلومونی و لوموا انفسکم» خودتان را ملامت کنید ، نه من را، چرا که نفس تان شما را به هلاکت انداخت.

ـ خواهشات، انسان را به شهوت می خوانند٬ زنا ، نگاه به نامحرم و فیلم های مستحجن و …

ـ دنیا ، انسان را به ترجیح دادن آن بر آخرت می خواند. اینکه تمام وجود و وقت و سرمایه را در آن صرف کنی. «فَأَمَّا مَن طَغَىٰ ، وَآثَرَ‌ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا ، فَإِنَّ الْجَحِيمَ هِيَ الْمَأْوَىٰ»، امّا آن کسی که طغیان و سرکشی کرده باشد.  و زندگی دنیا را (برگزیده باشد و بر آخرت) ترجیح داده باشد. قطعاً دوزخ جایگاه (او) است.

ـ اعضا و جوارح ، انسان را به گناه و معصیت می خوانند. اعضا همانطور که می توانند اسباب هدایت باشند، می تواند اسباب ضلالت گردند.

همین ها در قیامت علیه انسان گواهی می دهند و دستش را رو می کنند. «يَوْمَ تَشْهَدُ عَلَيْهِمْ أَلْسِنَتُهُمْ وَأَيْدِيهِمْ وَأَرْ‌جُلُهُم بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ» ، آن روزی که علیه آنان زبان و دست و پای ایشان بر کارهائی که کرده‌اند گواهی می‌دهند.

ـ خدا، به بهشت می خواند. «وَاللَّـهُ يَدْعُو إِلَىٰ دَارِ‌ السَّلَامِ وَيَهْدِي مَن يَشَاءُ إِلَىٰ صِرَ‌اطٍ مُّسْتَقِيمٍ»، خداوند (انسان را به بهشت، یعنی) به سرای امن و امان و آرامش و اطمینان دعوت می‌کند، و هرکس را بخواهد به راه راست (که منتهی به این مرکز امن و امان و آرامش و اطمینان می‌گردد) هدایت می‌نماید.

کسی که شیطان را اجابت کرد، دین از او دور می شود. خودمان ببینیم چقدر از دین دوریم. در مساجد ببینیم چند درصد به نماز می آیند؟ موسیقی ، گناه و معصیت برای مسلمان عادی شد است٬ با وجود این همه گناهان، از کجا عشق دین می ماند؟ باید به خود آییم و توبه کنیم و انابت داشته باشیم.

مولوی شیرمحمد در پایان با اشاره به عشره ذی الحجه گفت: در آستانه ایام عشره ذی الحجه هستیم، حجاج در حال رفتنند، درخواست دعا هست.

از پیامبر(ص) در مورد فضیلت عشره اول ذی الحجه احادیث زیادی نقل شده است. در حدیثی می فرمایند:هیچ عملی مزدش عمل از دهه اول ذی الحجه بیشتر نیست. اصحاب عرض کردند: حتی جهاد فی سبیل الله؟ فرمودند: حتی جهاد، مگر کسی که با مال و جان بیرون شود و شهید شده به خانه بر نگردد. همه اعمال در این روزها بسیار ثواب دارند، خصوصا روزه و بالاخص روزه عرفه که ثواب یک سال روزه داری را دارد.