مولوی عبدالغفار شیخ جامی، امام جمعه روستای خیرآباد در سخنان مراسم نماز جمعه این هفته‌ی خیرآباد که با حضور مهمانان معتکف برگزار گردید با مهم شمردن اهمیت دین درجوامع اسلامی گفت: بنا بر فرمایش حضرت پیامبر ـ صلی الله علیه وآله وسلم ـ یک  لحظه فکر به  دین و اهمیت به آن از قیام بی […]

مولوی عبدالغفار شیخ جامی، امام جمعه روستای خیرآباد در سخنان مراسم نماز جمعه این هفته‌ی خیرآباد که با حضور مهمانان معتکف برگزار گردید با مهم شمردن اهمیت دین درجوامع اسلامی گفت: بنا بر فرمایش حضرت پیامبر ـ صلی الله علیه وآله وسلم ـ یک  لحظه فکر به  دین و اهمیت به آن از قیام بی ریا افضل تر است. دین الهی به ما می آموزد که با والدین، فرزندان و اطرافیان مان چه رفتاری را باید داشته باشیم.

 

امام جمعه خیرآباد خصوصیات  یک انسان مومن را در ایمان کامل، ارتباط  مستحکم و پایدار و تفکر کامل برشمرد و افزود: درنزد خدای متعال نیز تفکر و اندیشه به دین بسیار مهم است. درقرآن کریم نیز آمده است که ذات باریتعالی انسانیت را در تفکرشخص به مسائل معنا می کند.

مولوی شیخ جامی اظهار داشت: در این راستا توصیه دین، قرآن کریم و پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم به تدبر،تعهد و اندیشه است.همچنین آموزه‌های اسلامی نور ایمان را در تفکر به آن می داند. بدین معنی که اگر یک انسان بخواهد وجود خود را از دین اشباع نماید، باید تفکر کافی داشته باشد.

وی تاکید کرد: دراین جولانگاه و میدان وسیع اگر یک انسان تفکر دینی داشته باشد او می تواند یک انسان کامل باشد. اندیشه نیکو و اخلاق شایسته  انسان را به سوی اعمال نیکو راهنمایی می‌کند. پس اسلام به انسان مومن به اندیشیدن درخود دستور می دهد. به این که به خودمان فکر بکنیم و اینکه چکار باید بکنیم تا در زمره انسان های شایسته در بیاییم  و از ما بعنوان انسان های فرهیخته و نیک یاد شود.

مولوی شیخ جامی رابطه یک انسان نیکو و شایسته با خداوند متعال را مشروط به انجام عبادت واقعی از سوی معبود نسبت به خالق دانست و تاکید کرد: نشر اطاعت از پروردگار و نشر فرمانبرداری از آموزه های اسلامی و طریقه نورانی نبی مکرم اسلام بر همه ما واجب است.

از دیگر مشخصات انسان شایسته این است که به سیطره الهی  و آنچه که خداوند متعال  برایش مقدر کرده است راضی باشد. بدین معنی که اگر در زندگی مشکلاتی به او  رو آورد، باید نسبت به آن صبر پیشه نماید و اگر با تلخی ها و مصائبی  روبرو شد با آنها کنار بیاید.

مولوی شیخ جامی گفت:اسلام از انسان های مومن و متعهد این انتظار را دارد که در اجتماع خود سرآمد باشند.انسان مومن از خداوند متعال  می خواهد که به علم  وی بیافزاید. برای رسیدن به چنین درجه و مرتبه‌ای لازم است که جوینده‌ی دانش باشیم. امروز جهان اسلام نیازمند علم و دانش بیشتر است و لذا باید در هر لحظه به دانش خود بیفزاییم.

نامبرد ضمن اشاره به ضروری دانستن برخی احکام اسلامی درباره گناهکاران گفت: اگر اسلام در مواردی به اجرای احکام متناسب دستور می دهد، برای این است که دیگر نظایر آن اعمال  درجوامع اسلامی رخ ندهد.

در زمان صدر اسلام زنی با اقرار به عمل زنا در نزد نبی مکرم اسلام از ایشان خواست تا حکم شرع را درباره وی اجرا نماید.آن حضرت صلی الله علیه وآله وسلم چند روز و با دلایل مختلف همچون تولد بچه ای که  آن زن  در شکم  داشت و دوران شیرخوارگی حکم را به تعویق انداخت، تا بلکه آن زن از اقرار خودش پشیمان شود. اما در نهایت چنین اتفاقی نیفتاد و با اصرار آن زن حکم درباره اش به اجرا درآمد.

آن زمان چنین اقداماتی باعث می شد تا توبه کنندگان  بخشیده شوند. زیرا آن حضرت صلی الله علیه وآله وسلم وقتی می خواست بر جنازه آن زن نماز بخواند در پاسخ به معترضین فرمود: اگر نصف ایمانی که این زن داشت دیگر امت من هم می داشتند بخشیده می شدند.

 

تهیه و تنظیم: طاهرجانی