برای داشتن یک جامعه منسجم و متحد باید در شبکه و رسانههای ملی که اعتباراتشان از طریق بیتالمال تامین میگردد سهم و مشارکت داشته باشیم.خواست ما بکارگیری نیروهای زبده، متعهد و وفادار اهلسنت در مدیریت کشور است.اولین اصل، برقراری عدالت و برقراری نگاه اعتدالگرا و عادل از سوی رهبران آن کشورها میباشد. اگر حاکمان اسلامی […]
برای داشتن یک جامعه منسجم و متحد باید در شبکه و رسانههای ملی که اعتباراتشان از طریق بیتالمال تامین میگردد سهم و مشارکت داشته باشیم.خواست ما بکارگیری نیروهای زبده، متعهد و وفادار اهلسنت در مدیریت کشور است.اولین اصل، برقراری عدالت و برقراری نگاه اعتدالگرا و عادل از سوی رهبران آن کشورها میباشد. اگر حاکمان اسلامی بخواهند همه چیز را تنها برای خودشان داشته و دیگر گروهها را محروم گردانند، آن وقت ناچارند جهت حفظ ثبات و پایداری خودشان ، دست دوستی را به سوی کشورهای سلطهگر دراز کنند که این نهایتا منجر به دخالت آن کشورها درمنطقه خواهد شد.
اشاره : مولوی عبدالواحد علیبائی (مؤمنی) متولد سال 1349 مشهدریزه، تحصیلات حوزویاش را از سال 59 با ورود به حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد آغاز کرد و پس از سه سال علم آموزی در این حوزه، جهت ادامه تحصیل به کشور پاکستان رفته و به مدت 6 سال درمدرسه علمیه فاروقیه آن کشور به کسب علم پرداخت.
ایشان پس از فارغ التحصیلی به مدت یک سال در آن حوزه علمیه بعنوان مدرس مشغول خدمت شد و سال بعد نیز به جماعت تبلیغ پیوست و در مرکز آن به ترجمه زبان عربی همت گماشت.
مولوی علی بائی در مراجعت از پاکستان به مشهدریزه رفت و مدتی مدرس حوزه علمیه و امام جماعت بود. این عالم اهل سنت از سال 72 بنا به دعوت مدیریت حوزه انوارالعلوم خیرآباد به آن روستا رفته و به کادر مدرسین آنجا ملحق گردید. با نامبرده درباره نحوه همکاریش با انوارالعلوم خیرآباد و مسائل مختلف دنیای اسلام گفتگویی ترتیب دادیم که در ذیل میخوانید.
سوال: جناب مولوی لطفا درباره نحوه همکاریتان با حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد توضیحاتی را برای خوانندگان ما بفرمایید؟
مولوی علیبائی: از شروع همکاری بنده با حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد تا کنون قریب بیست و چهار سال میگذرد. اینجانب علاوه بر تدریس طلاب و اداره سایت این حوزه (انواروب) با نشریات داخلی انوارالعلوم (اعتصام (که چند سال قبل چاپ میشد)، الانوار (عربی) و انوار) ، همکاری داشته و وظیفه سردبیری آنها را عهدهدار هستم. ضمنا مقالاتی را هم در زمینههای مختلف به انتشار رساندهام.
سوال: نویسندگان حوزوی عموما تحصیل کردههای دانشگاه نیز هستند. آیا این مساله در مورد جنابعالی نیز صدق میکند؟
مولوی علی بائی: بله بنده ضمن تدریس در حوزه، تحصیلات دانشگاهی را دنبال کرده و سطح یک و دوی رشته الهیات تا مقطع لیسانس را در دانشگاه تهران درس خواندم و سطح سه را نیز در دانشگاه تقریب گذراندم.
سوال: جنابعالی ادامه تحصیل طلاب حوزوی در دانشگاههای دولتی را چقدر ضروری میدانید؟
مولوی علی بائی: کسانی که درس حوزوی خواندهاند، مخاطبینشان عمدتا علاقمندان و فعالان مدارس علوم دینی هستند. اما اشخاصی که تحصیلات حوزوی و دانشگاهی را با هم دنبال میکنند مخاطبانشان مربوط به یک طیف خاص نبوده و از میان همه مردم مراجعه کننده دارند و اینها به دلیل توانمند شدن در هر دو حوزه، بهتر میتوانند درجامعه نقش آفرینی نمایند.
سوال: بعنوان یک نویسنده و عالم اهل سنت بفرمایید انعکاس اخبار و مطالب حوزهها و مساجد از طریق نشریات و سایتهای فعال چه کمکی به پیشبرد اهداف و برنامهها میکند؟
مولوی علی بائی: از نظر بنده نشریات و سایتها بستر مناسبی برای کسب مهارت توسط دانش پژوهان هستند. میدانی که به ما امکان تمرین نوشتاری میدهد تا تجربیات لازم را بدست بیاوریم. هر چه نویسنده بیشتر بنویسد به مرور نظریات بهتری را میتواند ارائه بدهد.
این مسئله در مورد طلاب نویسنده نیز صادق است. زمانی که مطالب ارائه شده توسط نشریات و سایتهای مرتبط، به اطلاع مخاطب میرسد علاقه عمومی به جهت استفاده از برنامههای بلند مدت و کوتاه مدت حوزه افزایش می یابد. در وهله بعدی انتقال این علاقه از طریق والدین به فرزندان به بالندگی جامعه کمک میکند و زمانی که اکثریت مردم به فعالیتهای دینی و مذهبی مشغول شوند، ناهنجاریها فروکش خواهند کرد.
سوال: از نظرجنابعالی آیا انعکاس اخبار و مطالب توسط سایتهای مختلف اهل سنت کافی بوده است؟
مولوی علی بائی: البته باید خدا را شاکر باشیم که این توفیق را به ما داد تا زمینه تولید و نشر آثار و مطالب را رشد بخشیده و رابطه گرم و مستقیمی با خوانندگان پیدا کنیم. امروزه سایتها به دلیل انعکاس و انتشار آنی مطالب تاثیر بیشتری در مخاطبان علاقمند به حوزه دین داشته اند. ما سابقا برای گرفتن مجوز نشریات به دلیل فرایند طولانی بررسی درخواستها، با مشکلاتی مواجه بودیم.
تا مادامی هم که مجوز نشر داده نشود، نمیتوان با مردم ارتباط برقرار کرد. لذا به نظرم سایتها به خوبی توانستند این خلاء را پر نمایند. زیرا جهت راه اندازی سایت نیازی به اخذ مجوز رسمی نیست.
البته این گفته بدین معنی نیست که سایتها برای گرفتن مجوز اقدام نکنند. لیکن تا قبل از اخذ مجوز هم میتوان فعالیت داشت. اما این قضیه در مورد نشریات کاغذی فرق میکند. مخلص کلام اینکه علیرغم کارهای مفید انجام شده احساس میشود هنوز فاصله زیادی تا رسیدن به فضای آرمانی داریم و لازم است با پرورش نویسندگان و صاحب نظران، افراد متخصص بیشتری را در این زمینهها بکار بگیریم.
سوال: درجهت مقابله با سایتهای بیگانه که میکوشند با ایجاد فضای مسموم، اسلام را در ذهن جوانان مسلمان کم رنگ و کم اثر جلوه بدهند چه راهکارهای بازدارندهای را میتوان بکار بست؟
مولوی علی بائی: پیشرفت دین در جوامع غربی ثابت میکند که دین اسلام میتواند هر انسان اندیشمندی را به تحول برساند و ترس دشمنان از این دین الهی نیز به همین خاطر است. اگر در اسلام اثر پذیری لازم نبود، چه نیازی وجود داشت که این همه سایت و رسانه علیه آن بکار گرفته شوند. پس مطمئنا این همه سعی و تلاش و برنامه ریزی نمیتواند به صورت اتفاقی باشد.
جهاد و موسم حج تمتع که برگزاری کنکرههای بینالمللی حج، ماحاصل ایام آن است دو مقولهای هستند که دشمنان مسلمانان به شدت از آنها ترس و واهمه دارند و میخواهند که این مسائل در میان امت اسلامی بیاهمیت بشوند.
هدف دنیای غرب این است که با انجام اعمال تروریستی و راه اندازی جنگهای تحمیلی به مردم خود بگویند: جهاد مورد ادعای مسلمانان یک چنین شکل وحشتناک و رعب آوری دارد. مکه و کعبهای که مسلمانها در روزگاری نه چندان دورآرزوی دیدنش را داشتند دیگرخودشان هم علاقهای به آن ندارند.
اینها به خاطر این است تا در واقع جلوی گسترش اسلام در غرب و آمریکا گرفته شود. اما تا زمانی که ایمان مسلمین قوی باشد دنیای کفربه اهداف شیطانی خود دست نخواهد یافت.
سوال: شما راه اندازی یک شبکه ماهوارهای ویژه اهل سنت را چقدرلازم ومفید میدانید؟
مولوی علی بائی: ما اهل سنت هم مانند سایر شهروندان بعنوان ایرانی مسلمان شناخته میشویم و دوست داریم از تمامی امکانات لازم بهرهمند گردیم. برنامههای اهلسنت و اخبار فعالیتهایشان میبایست در رسانههای محلی و کشوری با رعایت قوانین و مقررات به انعکاس برسند و این را حق خود می دانیم. ما می خواهیم مشارکت سالم داشته باشیم تا مردم ما رشد و شکوفایی مدارس و مراکز دینی خودشان را لمس کنند.
ما اهل تبعیض نیستیم و دوست داریم سایر برادران هم به پیشرفت برسند. برای داشتن یک جامعه منسجم و متحد باید در شبکه و رسانههای ملی که اعتباراتشان از طریق بیتالمال تامین میگردد سهم و مشارکت داشته باشیم.
خواست ما بکارگیری نیروهای زبده، متعهد و وفادار اهلسنت در مدیریت کشور است. برای فراهم شدن بسترهای مناسب، داشتن یک شبکه ماهوارهای جزو ضروریات ما است تا بتوانیم از آن طریق حرف هایمان را بزنیم.
سوال: تحلیل جنابعالی از مشکلاتی که اخیرا برخی کشورهای اسلامی منطقه گرفتار آنها شدهاند چیست؟
مولوی علی بائی: دلیل مشکلات جاری این است که در آن کشورها جناح بندی وجود دارد و همیشه عدهای بهرهمند و گروه های دیگر از داشتن حقوق مساوی محروم میمانند. اگر نظام حاکم با مدیریت صحیح و تحت آمیزههای اسلامی به همه گروهها اهمیت داده و در اداره کشور به عموم میدان مشارکت بدهد ، مسلما از اختلافات و درگیریها کم خواهند شد. الان سیاستهای تبعیض گرایانه باعث تشدید اختلافات درمیان مردم برخی کشورهای اسلامی شده است.
اولین اصل، برقراری عدالت و برقراری نگاه اعتدالگرا و عادل از سوی رهبران آن کشورها میباشد. اگر حاکمان اسلامی بخواهند همه چیز را تنها برای خودشان داشته و دیگر گروهها را محروم گردانند، آن وقت ناچارند جهت حفظ ثبات و پایداری خودشان ، دست دوستی را به سوی کشورهای سلطهگر دراز کنند که این نهایتا منجر به دخالت آن کشورها درمنطقه خواهد شد.
اگر قرار است در یک کشور رقابت سیاسی باشد آن رقابت می بایست به شکل سالم برگزارشود. تاریخ اسلام در هیچ برهه زمانی مخالف انجام رقابت سالم نبوده است. رقابت وقتی سالم باشد، چیزی که منجر به تنش و درگیری شود اتفاق نخواهد افتاد.
ثابت شده است که کشورهای سلطهگر دوست ندارند کشورهای منطقه و خاورمیانه با هم در صلح و آرامش زندگی کنند بنابراین با دامن زدن به اختلافات مذهبی در جهت بد نام کردن اسلام، یک کشور را بر علیه دیگر کشورهای همسایه تحریک مینمایند تا در واقع به خواستههای شوم خودشان یعنی غارت ثروت کشور مخاطب برسند.
آنها از تاریخ گذشته مسلمانها خبر دارند و به خوبی میدانند که اگر ایمان و شجاعت در میان امت اسلامی به دوران صدر اسلام برسد، میتوانند قلمروهایشان را به راحتی و سادگی فتح نمایند.
سوال: جنابعالی ارادت اهل سنت به اهل بیت پیامبر ـ صلی الله علیه وآله وسلم ـ را چگونه میدانید؟
مولوی علی بائی: به این مساله در کتب، احادیت و روایات اهل سنت به دفعات اشاره شده است. اهل سنت در پایان هر دو رکعت نمازی که میخوانند ضمن درود به رسول خدا ـ صلی الله علیه وآله وسلم ـ بر اهل بیت ایشان نیز درود می فرستند. از نظر اهل سنت هیچ تفاوتی در میان اهل بیت ایشان وجود ندارد. چرا که اگر غیر از این بود امت اسلامی به وحدت نمی رسیدند.
امام شافعی ـ رحمة الله علیه ـ در این خصوص میفرماید: کسی که نماز بخواند و در آن بر اهل بیت نبی مکرم اسلام درود نفرستد نماز او کامل نخواهد بود.
این خود دلیل خوبی بر این ادعا است که اهل سنت محبت و ارادت بسیار زیادی به اهل بیت رسول خدا ـ صلی الله علیه و آله وسلم ـ دارند.
به نقل از سایت اساس نیوز