در پی شکست تلاشهای صورت گرفته برای تشکیل دولت جدید در تونس، حمادی جبالی، نخست وزیر این کشور از سمت خود کناره گیری کرد. حمادی الجبالی قصد داشت برای آرام کردن اوضاع سیاسی در تونس پس از ترور “شکری بلعید”، یکی از سیاستمداران مخالف، دولت جدیدی را تشکیل دهد.او پیشتر اعلام کرده بود که در […]
در پی شکست تلاشهای صورت گرفته برای تشکیل دولت جدید در تونس، حمادی جبالی، نخست وزیر این کشور از سمت خود کناره گیری کرد.
حمادی الجبالی قصد داشت برای آرام کردن اوضاع سیاسی در تونس پس از ترور “شکری بلعید”، یکی از سیاستمداران مخالف، دولت جدیدی را تشکیل دهد.
او پیشتر اعلام کرده بود که در صورت شکست تلاشهای وی برای تشکیل یک دولت تکنوکرات، از مقام خود استعفا خواهد داد.
الجبالی پس از تقدیم استعفای خود به منصف المرزوقی، رئیس جمهوری تونس به خبرنگاران گفت: «قول داده بودم تا در صورتی که ابتکارعمل من با موفقیت همراه نباشد، استعفا خواهم داد و چنین هم کردم.»
حمادی الجبالی در عین حال گفت: «شکست ابتکارعمل من، به معنای شکست تونس یا انقلاب نیست.»
جبالی در حالی استعفا داد که راشد الغنوشی، رهبر حزب النهضة دوشنبه گفته بود که همه احزاب طرف مذاکره برای تشکیل دولت جدید، خواهان ادامه فعالیت او به عنوان نخست وزیر تونس هستند.
“استعفای نخست وزیر شکاف در جنبش النهضه نیست”
از سوی دیگر “عامر العریض”، رئیس دفتر سیاسی جنبش اسلام گرای النهضة، در واکنش به استعفای الجبالی اعلام کرده است که استعفای حمادی الجبالی از سمت نخست وزیری هیچ شکافی در این جنبش ایجاد نکرده و وی همچنان گزینه اول برای تصدی نخست وزیری است.
به گزارش پایگاه خبری الجزیره، عامر العریض سه شنبه شب اعلام کرد که حمادی الجبالی، نخست وزیر مستعفی تونس گزینه اول تشکیل دولت ائتلاف سیاسی است.
وی افزود: الجبالی استعفا داد، زیرا طرح تشکیل دولت تکنوکرات را که پس از ترور “شکری بلعید” معارض چپگرای این کشور ارائه داده بود مورد حمایت سیاسی در مجلس ملی موسسان قرار نگرفت.
العریض تاکید کرد که استعفای نخست وزیر که دبیرکل جنبش اسلام گرای النهضه نیز می باشد، فاجعه در نظامهای دموکراتیک نیست و طرح الجبالی موجب ایجاد هیچ شکافی در داخل جنبش النهضه نشده است.
رئیس دفتر سیاسی النهضه گفت: این جنبش همچنان از تشکیل دولت ائتلافی که از شخصیتهای سیاسی و افراد مستقل با کفایت تشکیل شود و به اهداف انقلاب پایبند باشد، استقبال می کند.
العریض ادامه داد: انتظار می رود که طی چند روز آتی دولت جدید با عضویت چهار یا پنج حزب و همچنین فراکسیونهای پارلمانی تشکیل شود.