مولوی عبدالغفار شیخ جامی امام جمعه روستای خیرآباد در سخنان مراسم نماز جمعه این هفته  بعد از تلاوت آیه مبارکه ( واما من خاف مقام ربه و نهی النفس عن الهوی فان الجنة هی المأوی) با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم فرمود: رسول الله صلی الله علیه و سلم […]

مولوی عبدالغفار شیخ جامی امام جمعه روستای خیرآباد در سخنان مراسم نماز جمعه این هفته  بعد از تلاوت آیه مبارکه ( واما من خاف مقام ربه و نهی النفس عن الهوی فان الجنة هی المأوی) با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم فرمود:

رسول الله صلی الله علیه و سلم می فرمایند:هفت شخص هستند که در روز محشر که هیچ سایه ای جز سایه لطف الهی نیست مورد تکریم خدا قرار می گیرند.
با دقت در افراد مذکور در حدیث، درمی یابیم که در این افراد دو خصلتی که در آیه شریفه ذکر شده یافت می شود: اول خشیت خدا و دوم مخالفت نفس.
مولوی شیخ جامی افزود: رسول خدا امام عادل را به عنوان اولین شخصی که زیر سایه لطف الهی قرار می گیرد برشمرده است.
وی با بیان این که کسی می تواند عدالت داشته باشد که  تقوی داشته باشد و مخالفت نفس کند به بیان نمونه از عدالت پرداخت و گفت: زره حضرت علی(رض) را یهودی می دزدد. حضرت علی(رض) وقتی زرهش را در دست یهودی می بیند می شناسد و می گوید این زره مال من است یهودی اما انکار می کند و کار به نزد قاضی می کشد. قاضی از حضرت علی(رض) سوال می کند که آیا شاهد دارید؟. حضرت علی فرزندش را به عنوان شاهد پیش می کند اما قاضی شهادت فرزند را در حق پدر نمی پذیرد بنابراین از یهودی می خواهد که قسم یاد کند و با قسم یهودی فیصله می کند که زره مال یهودی است. یهودی که می دانست زره مال حضرت علی است با دیدن این قضاوت عادلانه و نیز عدل پذیری حضرت علی (رض) متأثر شده ایمان می آورد.این نشان از تقوی حضرت علی و خلاف نفس کردنش دارد.
دومین شخصی که در روز قیامت زیر سایه عرش الهی قرار می گیرد: جوانی که در عبادت خدا رشد کرده است.
سوم: شخصی که دل او  مرتبط با مساجد است. 
چهارم: دو نفر که به خاطر خدا با هم محبت می کنند.(که در هفته های گذشته در مورد هر یک سخنانی گفته شد)
پنجمین شخص: کسی که در تنهایی یاد الله را بکند و از چشمهای او اشک جاری شود.
مولوی شیخ جامی در توضیح این بخش از حدیث گفت: اولاً ذکر الهی جایگاه مهمی دارد. قرآن کریم و احادیث رسول الله صلی الله علیه و سلم امت را به ذکر توأم با فکر دعوت می کنند.ذکر خدا تنها عبادتی است که می شود در تمام اوقات انجام داد در زمان کار و بکاری و خواب و بیداری چرا که اگر کسی با ذکر به خواب برود تا زمانی که خواب است برای او ثوابِ ذکر داده می شود. اگر کسی با طهارت خوابید و از خواب بیدار شد در همان حالت هر چه از خدا بخواهد خدا به او عنایت می فرماید.
امام جمعه خیرآباد افزود: خداوند می فرماید: «فاذکرونی اذکرکم» بالاترین پاداش ذاکر این است که خدا به یاد ذاکر است. و ذکر خدا بهترین وسیله ارتباط بین بنده و خالق است.در روایت آمده که ذاکران در احاطه الله هستند.رحمت های الله ذاکران را دربر می گیرد.
پیامبر (ص) می فرمایند: دل ها  زنگ می زند همان طور که آهن زنگ می زند و سیقل آن یاد خدا، ذکر موت و تلاوت کلام الله مجید است.
در حدیث دیگر می فرمایند: کسی که ذکر خدا را در میان غافلان می کند همانند درخت سبزی است که در بین درختان خشک باشد و مانند زنده در میان مردگان است.
مولوی شیخ جامی افزود: ذکری که با تفکر باشد از دیده اشک سرازیر می کند.
وی بهترین همنشین را همنشینی دانست که انسان را به تفکر وا دارد وافزود: از این مجلس و همنشین بوی عطر و خوشبویی  به مشام می رسد بوی خوشی که به وسیله آن حلاوت در اعمال به دست می آید.
مولوی شیخ جامی گفت: طبق حدیث پیامبر (ص)  ششمین شخصی که در قیامت زیر سایه عرش خدا قرار می گیرد کسی است که زمینه معصیت و فحشاء فراهم شود ولی او از خدا بترسد و مرتکب فحشا نشود.
و هفتمین شخص: کسی که از روی اخلاص مخفیانه انفاق می کند به گونه ای که هیچ کس متوجه انفاق او نمی شود. (که در آینده ان شاءالله در باره این دو شخص اخیر با تفصیل سخن خواهیم گفت)
مولوی شیخ جامی در پایان با بیان مسئله ای فقهی توصیه نمود، نماز گزاران تعدیل ارکان را مراعات نمایند و با سرعت نماز نخوانند و نماز را کاملا با اطمینان و آرامش ادا نمایند.