تا دیروز شما طلبه بودید و از استاد میپرسیدید، از امروز به بعد شما داعی هستید و مسئولیت دین بر شانه شما سنگینی میکند و مردم از شما مسائل خود را میپرسند. شما چند سال درس خواندهاید، تا پیامی برای جامعه داشته باشید.
🔸 انواروب: اختتامیه درس صحیح البخاری حوزۀ علمیه انوارالعلوم خیرآباد (سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱) در سالن اجتماعات حوزه و با حضور اساتید و طلاب حوزه و اولیای دانشآموختگان برگزار گردید.
به گزارش انواروب، این جلسه صبح امروز یکشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۲ ابتدا با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط قاری احمد شکوری آغاز شد. در ادامه مولوی مرتضی گلجانی به نمایندگی از طلاب دوره حدیث به ایراد سخن پرداخت. وی ضمن خوش آمدگویی به مهمانان، نکاتی پیرامون فضیلت و منزلت علم بیان داشت.
در ادامه مولانا عبدالاحد حنفی، استاد حدیث حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد به ایراد سخن پرداختند.
ایشان بیان داشتند: به عزیزانی که امروز فارغ التحصیل میشوند و دستار فضیلت را بر سر میگذارند، تبریک میگویم؛ شما دورهای مهم را پشت سر گذاشتید و از امروز مرحله دیگر و مهمتری از زندگی شما آغاز میشود.
خداوند برای تکامل انسان هم دوران مختلفی از کودکی و نوجوانی و جوانی و پیری را قرار داده است. هر کس در هر محلهای که هست، دوست دارد در همان مرحله توقف کند، ولی الله میفرماید: « لَتَرْكَبُنَّ طَبَقًا عَنْ طَبَقٍ» حتما این مراحل باید رد شود.
معلوم میشود که قدرتی در پشت این اتفاقات است و آن قدرت الله است.
قانون خداوند نیست که دست هر کس را بگیرد و به بهشت یا جهنم ببرد، اما راهها را جلو انسان میگذارد و او خود باید بشناسد.
شما فارغالتحصیلان هم به مرحلهای مهم از زندگی خود داخل میشوید که نگاه و انتظار جامعه و اقوام و خویشاوندان به شما متفاوت است.
تا دیروز شما طلبه بودید و از استاد میپرسیدید، از امروز به بعد شما داعی هستید و مسئولیت دین بر شانه شما سنگینی میکند و مردم از شما مسائل خود را میپرسند. شما چند سال درس خواندهاید، تا پیامی برای جامعه داشته باشید.
اینکه در چه زمینهای میخواهید فعالیت کنید، بحث جداگانهای است، اما این را بدانید در هر جا باشید رسالت شما رساندن پیام دین به مردم است. حتی اگر در بازار هستید.
امروز در بازارِ مسلمانان حتی اگر بگردیم هم صداقت را پیدا نمیکنیم! یک دعوتگر در بازار با عملش بهترین داعی است.
مولانا حنفی در ادامه خطاب به مهمانان جلسه فرمودند: من صحبتی با مهمانان عزیز هم دارم. مسلمانان دو نوع هستند: گروهی که هر چند مسلمان هستند، اما به دین و مسلمانی و اوضاع مسلمانان کاری ندارند. بله، اگر جایی منافع مادی در میان باشد مسلمان هستند!
اما گروهی هستند که عطر معنویت را در خود احساس میکنند. کسی که اول هر کار بسم الله الرحمن الرحیم میگوید و کارش را با نام و توکل بر خدا آغاز میکند قطعا اثر ایمان در وجود اوست. آنکه به قضای الله راضی است و به فیصله الله خوشحال و شاکر است، این اثر ایمان اوست.
این گروه افرادی هستند که نسبت به امور دین بیتفاوت نیستند. یکی با مال خود و دیگری با جان خود از دین حفاظت میکند؛ یکی در حوزه و درس و دیگری در جماعت و تبلیغ و یکی در خانقاه و کنار مرشد برای تزکیه خود تلاش میکند، عشق الله و محبت خدا مجبورشان میکند که از وقت و مال و خانواده خود صرف دین کنند. این اشخاص عطر معنویت را در خود احساس میکنند.
وظیفه شما این است که از این فارغ التحصیلان حمایت کنید، البته منظور تنها حمایت مالی نیست. حمایت این است که در کلاس و درس و حلقههای تعلیم اینها شرکت کنید. اگر تفسیر یا حدیث یا احکام است، بنشینید و استفاده کنید.
باید آن طور که باید به عالم خود احترام بگذارید. نه به عالم که به علمش احترام گذاشتهاید.
اگر در خانوادهای عالم هست و برای رفع اختلافات خود به دادگاه رفتید، به علم احترام نگذاشتهاید.
در قسمت بعدی برنامه ها مولانا عبدالمجید رجبعلی زاذه مدیر محترم حوزه علمیه انوارالعلوم به مهمانان عرض خوش آمد و خیرمقدم داشتند.
در پایان مولانا محمودعبدی، استاد حدیث انوارالعلوم به تشریح آخرین حدیث صحیح البخاری پرداختند: عَنْ أَبِی هُرَیْرَةَ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ «كَلِمَتَانِ خَفِیفَتَانِ عَلَى اللِّسَانِ، ثَقِیلَتَانِ فِی الْمِیزَانِ، حَبِیبَتَانِ إِلَى الرَّحْمَنِ: سُبْحَانَ اللَّهِ وَبِحَمْدِهِ، سُبْحَانَ اللَّهِ الْعَظِیمِ»
دو کلمه بسیار راحتاند و نیازی به علم و آموزش ندارد و میتوانند در هر حالت خوانده شوند، ولی وزن آنان نزد خداوند زیاد است.(سبْحَانَ اللَّهِ وَبِحَمْدِهِ، سُبْحَانَ اللَّهِ الْعَظِیمِ)
ایشان در فرازی از صحبتهای خویش فرمودند: یکی از عوامل اصلی مقبولیت کتاب صحیح البخاری، اخلاص و تقوای امام بخاری میباشد. ایشان بیان داشتند: امام بخاری این کتاب را با اخلاص نوشتند و خداوند هم به آن مقبولیت داد و به اجماع و اتفاق اهل سنت صحیحترین کتاب بعد از قرآن میباشد.
سپس دستار فضیلت بر سر ۱۹ تن از فارغ التحصیلان سال۱۴۰۲-۱۴۰۱ حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد نهاده شد.