به گزارش سایت رسمی حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد ـ تایباد «انواروب» ، اولین همایش دانش آموختگی طلاب حوزه علمیه دارالعلوم اسلامی ریزه ـ تایباد برگزار شد. در این همایش باشکوه که ساعت 8 صبح امروز، پنج شنبه 21 خرداد1394 ، در محل حوزه علمیه دارالعلوم اسلامی ریزه و با حضور علماء ، مسئولین محترم […]
به گزارش سایت رسمی حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد ـ تایباد «انواروب» ، اولین همایش دانش آموختگی طلاب حوزه علمیه دارالعلوم اسلامی ریزه ـ تایباد برگزار شد.
در این همایش باشکوه که ساعت 8 صبح امروز، پنج شنبه 21 خرداد1394 ، در محل حوزه علمیه دارالعلوم اسلامی ریزه و با حضور علماء ، مسئولین محترم دولتی و در حضور جمعیتی بالغ بر چهل هزار نفر مرد و زن از سه استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی برگزار گردید، از 72 تن از فارغ التحصیلان و حافظان کلام الله مجید (مرد و زن) تقدیر به عمل آمد.
گزیده سخنان سخنرانان این جلسه معنوی که تا ساعت 4 بعد از ظهر ادامه داشت ، به ترتیب سخنرانی به شرح ذیل است.
گزیده سخنان مولوی بهزاد فقهی، سخنران اول مراسم
سخنان مولوی بهزاد فقهی، از علماء شهرستان تایباد، با موضوع وحدت و دوری از تشکل گرایی و با تاکید بر این نکته که همه مسلمانان باید وحدت داشته باشند شروع شد. ایشان یادآور گردید که پیامبر اکرم(ص) پرچم دار و داعی وحدت بودند و همگان را به دوستی و محبت با یکدیگر دعوت می دادند و از اختلاف و تفرقه و فرقه گرایی بر حذر می داشتند.
مولوی فقهی به نمونه هایی اززندگی سراسر رحمت وعطوفت پیامبر(ص) اشاره نمود و گفت: ابوسفیان، عمری را در ستیز با اسلام بسر برد، اما درهنگام فتح مکه، پیامبرخدا(ص) خانه وی را محل امن معرفی نمودند و فرمودند: هر کس داخل خانه ابوسفیان شود، در امان است.
وی در پایان با طرح سوالی خطاب به جهان غرب گفت: آیا ما مسلمانان تروریسم هستیم یا سردمداران شما؟ مسلمانان غاصبند یا شما؟ اگر درعهد پیامبر(ص) و در جنگ ها، عده ای کشته شدند ، در عوض برای جهانیان نور و زندگی به ارمغان آوردند، اما حملات شما غربی ها به جامعه انسانی چه دستاوردی برای جهان داشت است؟
گزیده سخنان مولوی غلام نبی نعمتی، استاد حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد
مولوی غلام نبی نعمتی، استاد حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد ،با اشاره به مقام علم و علما فرمود: ایمان و عمل صالح، نقش مهمی در ساخت انسان دارد، هرچه اعمال صالح افزایش یابد، قدرت و قوت ایمان بیشتر می شود و هرچه ضریب گناه و معصیت بالا رود، ایمان ضعیف خواهد شد.
ایشان افزود: هدف اسلام این است که امنیت در جامعه حاکم شده و مدینه فاضله ایجاد شود، اینگونه همه از آرامی و امنیت سود خواهند برد و اگر وضعیت معکوس شود، معضلات اجتماعی زیاد می شود و همه مردم متضرر خواهند شد.
ایشان در فرازی از سخنان خود با اشاره به معضل پدیده تکفیر و گروه های تکفیری همچون داعش در جامعه اسلامی فرمود: ما در جهان تسنن از تکفیری ها اظهار برائت و بیزاری می کنیم، و انتظار داریم جهان تشیّع از تکفیری های شیعی که به بهترین افراد امت ، خلفای راشدین ، صحابه و ازواج مطهرات توهین و گستاخی می کنند، اظهار بیزاری نمایند. این قضاوت عادلانه نیست که تکفیرهای سنی محکوم باشند و تکفیرهای شیعه نه ، باید هر گونه تفکّر تکفیر محکوم گردد.
گزیده سخنان آقای شرافتی راد، فرماندار تایباد
آقای محمدحسین شرافتی راد، فرماندار محترم تایباد، ضمن عرض سلام و ادب و احترام خدمت حضار و تقدیر و تشکر از بخشدار مرکزی ، نیروهای انتظامی ، علماء و اندیشمندان و همه مهمانانی که در مجلس شرکت نمودند ، به فرازی از سخنان رهبر معظم انقلاب که در ابتدای سال جاری ایراد فرمودند، اشاره نمود و گفت: عزیزان! این را باید بدانید که برای حکومت و نظام، فرقی بین ملت نیست، وی با قرائت قسمتی از سخنان رهبر انقلاب، وحدت را لازمه پیشرفت جامعه اسلامی دانست و گفت: مراد از وحدت یکی شدن عقاید و نظرات نیست، بلکه مراد از وحدت، عدم تنازع و جنگ و جدال است ، تنازع نباشد ، وحدت به وجود می آید و وحدت یعنی ایستادگی و استقامت در مقابل هجمه دشمنان. کج فهمی و عدم اطلاع از عقاید یکدیگر، باعث تنش و اختلاف می شود.
گزیده سخنان حاج ناصرجامی الاحمدی
حاج ناصرجامی الاحمدی، از شهرستان تربت جام، بعد از تلاوت آیه “هوالذی بعث فی الامیین رسولا منهم یتلوا علیهم آیاته ویزکیهم” گفت: در این آیه به چند مطلب اشاره شده است که من در اینجا به یک موضوع می پردازم، آنهم تزکیه.
تزکیه ی ظاهر، یعنی آموزش احکام وفقه، و تزکیه باطن، که بسیارمهمتر از تزکیه ظاهر است. وظیفه انبیا این بوده است که اول کتاب را آموزش دهند، بعد به تزکیه باطن و ظاهر بپردازند . وی با طرح این سوال که اساس حوزه های علمیه برچه مبنایی است؟ گفت: اساس حوزه های علمیه بر تقوا است، اگر از حوزه علمیه تقوا را بگیری، هیچ چیز باقی نمی ماند. این را باید بدانیم که علم یک چیز است و تقوا چیز دیگر .
وی افزود: علمی از دیدگاه شریعت ارزشمند است که ما را به معرفت اسلامی برساند. و همین نکته، یعنی تقوا است که حوزه های علمیه را با دیگر مراکز متفاوت ساخته است. اگر تقوا نبود، چه فرق بین عالم مسلمان و دانشمند یهودی؟
جامی الاحمدی، خروجی حوزه های علمیه را مهم دانست و گفت: خروجی حوزه مهم است نه ورودی آن.
وی ، مدیران حوزه های علمیه را مخاطب قرار داد و گفت : شما و طلاب تان باید به درجه ای از تقوا برسید که طلاب شما، بی وضو به خدمت شما نیایند.
گزیده سخنان دکتر جلیل رحیمی، استاد دانشگاه
دکتر جلیل رحیمی در ابتدای سخنان خود، خطاب به اهالی ریزه گفت: مردم خوب ریزه! این جشن ایمانی ،قرآنی و اسلامی بر شما مبارک باد، امروز آمده ایم تا از تجمع ایمانی شما انرژی بگیریم .
وی افزود: نگاهی به تاریخ گذشته کشورمان نشان می دهد که تا قبل از حمله مغول به شرق، بزرگترین مراکز علمی در ایران بوده است .اگر به نظامیه بغداد و نظری افکنیم، شکوه و عظمت مقام علم را خواهیم یافت. تاریخ ایران با تربیت یافتگان اسلام گره خورده است، نویسنده صحیح بخاری و صحیح مسلم ایرانی بوده اند.حکومت صفوی، اهل سنت را در اقلیت قرار داد ، اما ما همچنان عشق به ایران را در سر داریم . بعد از حوادث دوره مغول و صفوی، ما دچار رکود شدیم که البته خود ما هم در این بین بی تقصیر نیستیم.
استاد دانشگاه گفت: اکنون زمان خانه نشینی علما به سر آمده است . پیام ما این است که ما باید بخشی از قدرت فراموش شده ایران باشیم، خواهش ما این است که تفکر اعتدال در حوزه های علمیه انتشار یابد.
ریزه، اگرمراسم فارغ التحصیلی دارد به برکت مردم کشاورز وزنان پاکدامن و کارگران مخلص است. تقاضای ما از نظام این است که مراسمات دینی ما را درهرجا که هست یاری کند.هرکس که می خواهد اهل سنت رابشناسد، آن را با داعش قیاس نکند، بلکه از آینه ی مولانا، سعدی، عطار، حافظ و … ببیند.
وی افزود: ما اهل سنت رهبری نظام را قبول داریم ، انتظار ما این است که حوزه های علمیه ما را تحمل کنید. ما اهل سنت مرزبانان راستین وصدیقی برای ایران هستیم. ما نه اهل افراطیم و نه به افراط اعتقاد داریم ، زیرا مکتب ما افراط را نمی پذیرد.
گزیده سخنان مولانا نذیراحمد سلامی، استاد حوزه و دانشگاه و عضو خبرگان رهبری
مولانا نذیراحمد سلامی، استاد حوزه و دانشگاه و عضو خبرگان رهبری فرمودند: خوشحال و خرسندم که بنده بتوانم در جمع ایمانی و خود جوش شما مردم عزیز حضور یابم، این حضور پرشور از دو عامل نشات می گیرد، یک: معجزه قرآن. و دوم: عشق و ایمان شما مومنین عزیز.
سخنی کوتاه با فارغ التحصیلان عزیز دارم و آن اینکه از امروز شما این استعداد را پیدا کرده اید که علم را فراگیرید. علم، انتها ندارد.
ایشان با اشاره به آیه مبارکه ” و انتم الاعلون ان کنتم مؤمنین ” فرمودند: این سوال شاید در ذهن بوجود آید که چرا مسلمانان منکوب می شوند؟ شرایط پیش رو برای جامعه اسلامی ناشی از چه عواملی است ؟ آیا در ایمان ما ضعف است یا خدای نکرده مصداق آیه تحقق نیافته است؟ در سرزمین الهی کافر حق حیات دارد، ولی مؤمن منحرف حق حیات ندارد ، اگر ما می خواهیم شرافتمندانه زندگی کنیم باید به ایمان واقعی برگردیم .
استاد دارالعلوم زاهدان به بیان مشکلات و چالش های پیش روی مسلمانان پرداختند و فرمودند: اولین چالش برای امت اسلامی تبشیر یا تنصیر می باشد که مبلغین مسیحی، بسیاری از مسلمانان را منحرف کرده اند. مبلغان مسیحی، مسلمانان فقیر را گمراه می کنند، در حالی که کشورهای اسلامی مالامال از ذخایر و معادن است.
دومین مشکل برای جهان اسلام فتنه ی تفکّر تکفیر همچون داعش هست ، تکفیری ها به عقیده بنده نه سنی هستند، نه شیعه، آنها از یکطرف ادعای خلافت اسلامی دارند و از سویی دیگر خشونت و شکنجه های آنها اوج گرفته است . چرا در ادعای تفکر خلافت اسلامی مسلمان سربریده شود ؟!
ایشان از جامعه اسلامی خواستند تا با دید واقع بینانه تری به قضایا بنگرند و به فکر پاک کردن جامعه اسلامی از هر انحرافی باشند.
گزیده سخنان دکتر اسدالهی، نماینده محترم شهرستان تایباد و تربت جام
دکتر غلام رضا اسدالهی، نماینده محترم مردم تایباد و تربت جام در مجلس شورای اسلامی، ضمن تبریک و خیرمقدم به همه مهمانان گفت: هشتاد تا نود درصد بین اهل سنت و تشیّع مشترکات است ، ده درصد اختلاف وجود دارد، آنچه مهم است اصول مشترک است، متاسفانه همین ده درصد منجر به اختلاف شده است .
امروز متاسفانه کشورهای اسلامی شاهد فجایعی است که شاید کمتر رخ داده است. ما دارای دینی هستیم که حتی برای حیوانات حقوق و احترام مشخص کرده است، ولی امروز حقوق مسلمان و احترامش حفظ نمی شود.
وی افزود: حنجره ای که ایجاد اختلاف کند، حنجره دشمن است،ما باید به عقاید یکدیگر احترام بگذاریم.
وی در فرازی دیگر از سخنانش گفت: ما در حوزه توسعه سیاسی قدمهای بلندی برداشته ایم، گرچه باید تکمیل شود .
گزیده سخنان حاج آقای ندافی مقدم ، عضو محترم شورای مدیریت حوزه های علمیه خراسان
حجت الاسلام ندافی مقدم، عضو محترم شورای مدیریت حوزه های علمیه خراسان گفت: روحانیت به معنای عام کلمه «تفقه فی الدین» است، این اولین تکلیف و وظیفه عالم است، وظیفه دوم عالم، تبلیغ و ارشاد مردم است .
علما باید از تحریف دین جلوگیری کنند، وظیفه روحانیت جلوگیری از تحریف دین است . ما امروز حق نداریم بنا به فتوای بزرگان شیعه و سنی، به اعتقاد کسی اهانت کنیم . امروز به کدام گناه مردم در کشورهای اسلامی کشته می شوند؟
وی با اشاره به عنوان جلسه گفت: کلمه “فارغ التحصیلی” خیلی جالب نیست، دین ما دین آموزش است، آموزش هم وقت ندارد . باید تا آخر عمر دنبال علم و دانش بود.
ندافی مقدم با اشاره به پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران از ابتدا انقلاب تا الان گفت: ایرانی که زمانی وابسته به دیگران بود ، امروز به جایی رسیده است که قدرت های جهان پیش او زانو زده اند و در هیچ جای دنیا، هیچ تصمیمی بدون حضور ایران گرفته نمی شود.
گزیده ای ازسخنان مولاناموحدی، استاد حدیث احناف خواف
مولانا عبدالله موحدی، استاد حدیث احناف خواف در فرازی از سخنان خود فرمودند: بنده هم مانند مهمان عزیز، با اصطلاح فارغ التحصیل مخالفم ، چه آنکه انسان تا آخر عمر خود، طالب و در طلب علم است.
ایشان تواضع را نعمت بزرگی شمردند و برپایی این جلسه را، نتیجه تواضع دانستند.
مولانا موحدی از اخلاص وتواضع مولاناعلی بایی(مدیریت محترم حوزه های علمیه دارالعلوم اسلامی ریزه و انوارالعلوم خیرآباد) یاد کردند وسپس به صفات مرحوم مولانا شمس الدین مطهری اشاره نموده فرمودند:مولانا مطهری، نمونه واقعی تواضع بود.
مولانا موحدی به بیان خاطره ای از ایشان پرداختند و فرمودند: زمانی ما از مولانا مطهری درخواست کردیم که بر سردر حوزه علمیه خواف، تابلوئی نصب کنند. ایشان فرمودند: هر یک از شما اساتید با اعمال نیک و تلاش خالصانه خود، تابلویی برای مدرسه باشید.
گزیده سخنان مولوی حامد شیخ جامی، نائب مدیر حوزه علمیه اسلامی ریزه
مولوی حامد شیخ جامی، امام جمعه و نائب مدیر حوزه علمیه اسلامی ریزه، ضمن عرض خیرمقدم به حضار، همه شکوه و عظمت جلسه را مرهون تلاش و کشوش مردم خوب و مؤمن منطقه و خصوصا اهالی و جوانان مخلص ریزه دانست و از تک تک مهمانان حاضر در جمع، بویژه اساتید ، علما ،ائمه جمعه ، جماعات ، فرماندار محترم، نماینده محترم مجلس ، دوایر دولتی ، نیروی انتظامی ، فرمانده محترم سپاه و… تقدیر و تشکر کرد.
در پایان هم مدیریت حوزه علمیه اسلامی ریزه، جناب مولانا غلام احمد علی بایی ـ حفظه الله ـ که به علت کسالت، دقایق پایانی جلسه حضور یافتند، با بیان سخنانی کوتاه، از حضار تقدیر و تشکر نمودند.
جلسه، با دعای مولانا حبیب الرحمان مطهری، مدیریت محترم حوزه علمیه احناف خواف و عمامه گزاری دانش آموختگان به پایان رسید.
در تهیه این گزارش، از مطالب سایت کانون فرهنگی حافظ (شهرستان تایباد) استفاده شده است.