کوفی عنان، فرستاده ویژه سازمان ملل برای صلح در سوریه، در کنفرانسی خبری از توافق کشورهای شرکتکننده در مذاکرات ژنو برای تشکیل دولت انتقالی در سوریه خبر داد. بنابر گزارش خبرگزاریها، دولت آشتی ملی میتواند شامل اعضای رژیم فعلی نیز بشود. روسیه مخالف جدی حذف اعضای حکومت بشار اسد از دولت انتقالی بود.آقای عنان پیشتر […]
کوفی عنان، فرستاده ویژه سازمان ملل برای صلح در سوریه، در کنفرانسی خبری از توافق کشورهای شرکتکننده در مذاکرات ژنو برای تشکیل دولت انتقالی در سوریه خبر داد.
بنابر گزارش خبرگزاریها، دولت آشتی ملی میتواند شامل اعضای رژیم فعلی نیز بشود. روسیه مخالف جدی حذف اعضای حکومت بشار اسد از دولت انتقالی بود.
آقای عنان پیشتر به وزرای خارجه حاضر در مذاکرات ژنو هشدار داده بود که اگر نتوانند به توافقی برای پایان بخشیدن خشونتها در سوریه دست یابند، بخشی از مسئولیت کشتههای بیشتر در سوریه متوجه آنان خواهد بود.
آقای عنان گفته بود که شکست در رسیدن به توافق میتواند به بحرانی بینالمللی منجر شود.
پیشتر و در آستانه این مذاکرات کلیدی درباره بحران سوریه، یک مقام آمریکایی از وجود “مشکلات و حوزه های اختلاف” بین روسیه و ایالات متحده آمریکا خبر داده بود.
این اظهارات اندکی پس از بیان شد که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت: “شانس خیلی خوبی وجود دارد” که در گفتگوهای ژنو، طرفین به موضع مشترکی دست یابند.
آقای لاوروف این اظهارات را پس از دیدار خود با هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا بیان کرده بود.
به گفته انقلابیون، روز جمعه (۲۹ ژوئن) به یکی از خونین ترین روزهای سوریه تبدیل شد.
سازمان دیدهبان حقوق بشر سوریه که در بریتانیا مستقر است می گوید روز پنجشنبه ۱۱۷ غیر نظامی کشته شدند. سازمان ضد دولتی موسوم به کمیته های هماهنگی محلی تعداد قربانیان را ۱۳۹ نفر برآورد کرده است، که به گزارش این سازمان، بیش از نیمی از آنها در محله های حاشیه دمشق جان خود را از دست داده اند.
“تغییر موضع”
کنفرانس امروز به دعوت کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در بحران سوریه تشکیل شد.
پیش از آن، آقای لاوروف و خانم کلینتون در تلاش برای رسیدن به یک فرمول مشترک برای پایان بخشیدن به خونریزی ها، در سنت پترزبورگ با یکدیگر ملاقات کردند.
استیون روزنبرگ، گزارشگر بی بی سی در مسکو می گوید اظهارات اخیر دو طرف نشان می دهد که غرب و شرق هنوز بر سر یک موضع کلیدی با هم اختلاف دارند: فرجام بشار اسد.
به گفته این خبرنگار بی بی سی، ظاهرا روسیه مایل نیست آقای اسد را وادار به ترک قدرت کند و اگر روسیه بر سر این موضع باقی بماند، رسیدن به توافق بر سر تشکیل یک دولت انتقالی بسیار مشکل خواهد بود.