در حالی وارد یازدهمین دوره‌ی انتخابات ریاست جمهوری می‌شدیم که گرانی و درآمد پایین، فشار اقتصادی سنگین، صعود قیمت‌ها به بالاترین درجه، شرایط سیاسی و اجتماعی منطقه و نشست‌های بین المللی در خصوص طرح مذاکرات هسته‌ای هر روز وارد یک بن بست جدید می‌شد و نتیجه‌ی آن تحریمی تازه‌تر. شرایط منطقه و درگیری‌ها در عراق، […]

در حالی وارد یازدهمین دوره‌ی انتخابات ریاست جمهوری می‌شدیم که گرانی و درآمد پایین، فشار اقتصادی سنگین، صعود قیمت‌ها به بالاترین درجه، شرایط سیاسی و اجتماعی منطقه و نشست‌های بین المللی در خصوص طرح مذاکرات هسته‌ای هر روز وارد یک بن بست جدید می‌شد و نتیجه‌ی آن تحریمی تازه‌تر.

شرایط منطقه و درگیری‌ها در عراق، سوریه و مصر نیز سیاست خارجی کشور را تحت تأثیر قرار داده بود و اختلاس‌های کلانی که در سیستم پولی کشور هر روز جامعه را دچار شوک جدیدی می‌نمود، تنها گوشه‌ای از احوال پایانی دولت عدالت محور بود.

دکتر حسن روحانی که با نماد کلید و رنگ بنفش اعتدال آمده بود، حامل شعار تدبیر و امید بود. تدبیری برای بحران‌ها، تحریم‌ها، گرانی و سیاست داخلی و خارجی و امیدی به فردای بهتر.

جامعه‌ی اهل سنت همگام با دیگر ایرانیان با حضور پرشکوه خود در انتخابات مهر مشروعیت بر نظام جمهوری اسلامی زد. با اعلام نتایج انتخابات، دکتر حسن روحانی راهی پاستور شد تا برای چهار سال ریاست قوه مجریه را به دست گیرد. اینک او خود را رئیس جمهور تمام مردم کشور می‌دانست.

مردم، با انتخاب اعتدال، این پیام را به مسؤولین دادند که خواهان مشارکت در سرنوشت خود هستند. مردم، تدبیر را برگزیدند تا دیگر شاهد بی تدبیری نباشند. مردم، امید را انتخاب نمودند تا به آینده امیدوار باشند. مردم، با انتخاب خود خواهان تغییر در ساختار و حذف نگاه‌های جناحی، قومی و مذهبی و ایجاد فرصت یکسان خدمت برای همه اقشار کشور بودند. کسب آرای بالای دکتر روحانی از مناطق سنی نشین، این پیام را به رئیس جمهور می‌داد که اهل سنت از تنگ‌نظری‌ها و برخوردهای سلیقه‌ای خسته شده‌اند و خواهان مشارکت در امور کشور خود هستند.

خواسته‌ی جامعه‌ی اهل سنت از دکتر روحانی، اجرای صحیح قانون اساسی و بندهای قانون اساسی است. جامعه‌ی اهل سنت در عین حال که قانون در بسیاری از موارد از جمله ریاست جمهوری، برای آنان حقی به عنوان کاندیداتوری قایل نشده است و نیز مذهب رسمی کشور، جعفری اثنا عشری اعلام گردیده، اما احترام کامل به قانون اساسی را وظیفه‌ی خود می‌دانند و هیچ خواسته‌ای فراتر از قانون ندارند.

در سخنان مقام معظم رهبری در کردستان، ایشان نگاه نظام اسلامی به مسأله‌ی تنوع اقوام را نگاهی برخواسته از متن اسلام خواندند و بیان داشتند: در نگاه ما تنوع اقوام فرصت بزرگی است تا اجزای پیکره‌ی ملت ایران با هم‌زیستی و اتحاد کامل بتوانند با استعدادها و ظرفیت‌های مختلف یک‌دیگر را تکمیل کنند.

انتظارات از دولت تدبیر این است که به جامعه‌ی اهل سنت به چشم بیگانه نگریسته نشود، از ظرفیت‌های تحصیل‌کردگان و نخبگان اهل سنت برای خدمت به کشور و استان‌هایشان استفاده گردد؛ زیرا جامعه‌ی اهل سنت عضوی از پیکره‌ی ملت ایران می‌باشد و این انتظار به حق و قانونی اهل سنت است که بر سرنوشت و مقدرات خود حاکم شود. رعایت حقوق اقوام و مذاهب خواسته‌ی به حقی است که جامعه‌ی اهل سنت و خصوصاً نخبگان و دانشگاهیان انتظار تحقق آن را دارند.

مهم‌ترین خواسته‌ی دانشجویان و نخبگان اهل سنت، ایجاد انگیزه، دور شدن تبعیض و دغدغه بعد از فراغت از تحصیل می‌باشد. اگر نگاهی کوتاه به خیل عظیم فارغ التحصیلان اهل سنت بیندازیم، می‌بینیم که عده‌ی زیادی با وجود کمی امکانات توانسته‌اند جایگاه‌های علمی بسیار مطلوبی را کسب نمایند و بسیاری با مدارج بالا متأسفانه پشت درب‌های ادارات منتظر استخدام هستند یا اینکه دلسرد شده و با مدارک تحصیلی عالی به شغل‌هایی رجوع نموده‌اند که در شأن یک تحصیل‌کرده نیست و این امر سبب کاهش شدید انگیزه در دانشجویان برای ادامه‌ی تحصیل گردیده است.

از جمله خواسته‌های دیگر دانشجویان و نخبگان اهل سنت از دولت تدبیر و امید:

۱ـ فراهم شدن خدمت به نظام بعد از فارغ التحصیل شدن، چه در سازمان‌های دولتی و چه در نیروهای مسلح (با توجه به اصل ۱۹، ۲۸ و ۱۴۴ قانون اساسی و بندهای ۲ و ۳ بیانیه‌ی شماره‌ی ۳ در خصوص اقوام و مذاهب)،

۲ـ عدم تبعیض در گزینش‌ها و استخدامی‌ها (با توجه به اصل ۱۹ قانون اساسی و بند ۸ بیانیه‌ی شماره ۳ در خصوص اقوام و مذاهب)،

۳ـ جلوگیری از مباحث تفرقه‌انداز توسط برخی از اساتید و پخش جزوات اختلاف‌انگیز در دانشگاه (با توجه به سخن مقام معظم رهبری که فرمودند: اهانت به مقدسات شیعه و سنی خط قرمز نظام است)،

۴ـ تدریس زبان قومی در دانشگاه‌ها و مدارس (با توجه به اصل ۱۵ قانون اساسی و بندهای ۴ و ۵ بیانیه‌ی شماره‌ی ۳ در خصوص اقوام و مذاهب)،

۵ـ عدم جلوگیری از برگزاری همایش‌ها و سمینارهای علمی، تاریخی و…؛ خصوصاً نشست سالانه دانشجویان اهل سنت با علما که در راستای وحدت حوزه و دانشگاه در زاهدان برگزار می‌گردد و چیزی جز گفتمان، تشویق و انگیزه‌ی تحصیل و دانش اندوزی از طرف علما نیست که متأسفانه در سال‌های گذشته مشکلات متعددی برای دانشجویان پیش آمده است که باید این تنگ‌نظری‌ها برداشته شود (با توجه به اصل ۱۲ قانون اساسی و بندهای ۱ و ۶ بیانیه‌ی شماره‌ی ۳ در خصوص اقوام و مذاهب)،

۶ـ حضور یک یا دو نفر از فارغ التحصیلان اهل سنت جهت پیگیری مطالبات دانشجویان در نهاد ریاست جمهوری در تهران (بر اساس بند ۱۰ بیانیه‌ی شماره‌ی ۳ در خصوص اقوام و مذاهب)،

۷ـ ترتیب برگزاری نشست دانشجویان، دانشگاهیان و نخبگان اهل سنت با هیئت دولت،

۸ـ مجوز تشکیل انجمن دانشجویان اهل سنت و اقوام در دانشگاه‌ها جهت پیگیری مطالبات و خواسته‌های دانشجویان در دانشگاه‌ها (بر اساس اصل ۱۹ قانون اساسی).

در آخر تأکید بر اجرای قانون اساسی، سخنان مقام معظم رهبری و بیانیه‌های رئیس جمهور در خصوص اقوام و مذاهب.

• سعید محمّدزهی (ویژه‌نامه‌ی دانشجوی مسلمان؛ هویت، آرمان، رسالت)
منبع: سنت آنلاین