انواروب: دولت تاجیکستان زنان و دختران مسلمان را ترغیب میکند که در نحوه پوشش، سبک سنتی و ملی این کشور را در نظر داشته باشند و از استفاده از رنگ سیاه اجتناب کنند. به نقل از پایگاه خبری «WB»، امامعلی رحمان، رئیسجمهور مسلمان تاجیکستان که در عرصه سیاست یک سکولار مستبد محسوب میشود، پس از […]
انواروب: دولت تاجیکستان زنان و دختران مسلمان را ترغیب میکند که در نحوه پوشش، سبک سنتی و ملی این کشور را در نظر داشته باشند و از استفاده از رنگ سیاه اجتناب کنند.
به نقل از پایگاه خبری «WB»، امامعلی رحمان، رئیسجمهور مسلمان تاجیکستان که در عرصه سیاست یک سکولار مستبد محسوب میشود، پس از فروپاشی شوروی در اوایل دهه ۱۹۹۰ رهبری این کشور را بر عهده گرفت.
وی سال گذشته برای چندمین بار به سفر حج رفت که در این سفر عکسهایی از همسر و دخترش با حجاب منتشر شد؛ در حالیکه زنان در داخل تاجیکستان بهطور فزایندهای از پوشیدن حجاب منع میشوند.
دولت با بیان اینکه لباسهای سنتی تاجیک پوشیده هستند، از زنان میخواهد که با پوشیدن لباسهای اطلس و دیگر لباسهای سنتی رنگی، از پوشیدن حجاب خودداری کنند.
دولت تاجیکستان ادعا میکند که بیش از هزار تاجیک به نیروهای داعش در عراق و سوریه پیوستهاند و پوشش اسلامی به سبک «خارجی» را نماد «افراطگرایی» تلقی میکند که باید از آن دوری گزید.
سرکوبهای دولتی در سال ۲۰۱۵ با ممنوعیت فعالیت یک حزب اپوزوسیون اعتدالگرای اسلامی در تاجیکستان آغاز شد که محکومیتهای سنگینی برای رهبران آن در پی داشت.
اجبار مردان به تراشیدن ریش و نیز ممانعت از ورود گروهی از زنان محجبه به یک بیمارستان از جمله اتفاقاتی است که در این رابطه افتاده است.
برخی از منتقدان در تفسیر این اقدامات میگویند که رحمان، رئیسجمهور تاجیکستان به سرعت در حال حرکت به سمت حاکمیت استبدادی است.
علاوه بر تاجیکستان، کشور همسایه قرقیزستان نیز شروع به تبلیغ لباسهای سنتی و مخالفت با پوششهایی مانند نقابهای تیرهرنگ کرده است.
محیره سویارکولاو، عضو مؤسسه مطالعات آسیای مرکزی قرقیزستان میگوید: پوشش زنان به کارزاری برای نزاعهای سیاسی تبدیل شده است.
وی افزود: تصمیم تاجیکستان در سال ۲۰۰۹ برای تبدیل روز جهانی زن به روز مادر نیز نشاندهنده تصمیم برای محدود کردن مشارکت زنان در عرصههای سیاسی و اجتماعی است.
منبع: ایکنا