انواروب: سازمان همکاری اسلامی از دولت میانمار خواست با پیگیری اصلاح قوانین این کشور، محدودیتهای اعمالشده بر آزادیهای اساسی جامعه مسلمان روهینگیا را کاهش دهد.به گزارش خبرگزاری تقریب ، سازمان همکاری اسلامی (OIC)، روز یکشنبه ۲۶ آبان با صدور بیانیه از میانمار خواست به اصلاحات قانون اساسی این کشور که به حقوق و مطالبات ملیتهای […]
انواروب: سازمان همکاری اسلامی از دولت میانمار خواست با پیگیری اصلاح قوانین این کشور، محدودیتهای اعمالشده بر آزادیهای اساسی جامعه مسلمان روهینگیا را کاهش دهد.
به گزارش خبرگزاری تقریب ، سازمان همکاری اسلامی (OIC)، روز یکشنبه ۲۶ آبان با صدور بیانیه از میانمار خواست به اصلاحات قانون اساسی این کشور که به حقوق و مطالبات ملیتهای قومی نمیپردازد، ادامه دهد.
این بیانیه بعد از سفر مقامات سازمان همکاری اسلامی به میانمار صادر شد.
هیئت سازمان همکاری اسلامی به سرپرستی و ریاست اکمل الدین احسان اوغلو، دبیر کل این سازمان در دیداری چهار روزه به ایالت راخین در غرب میانمار، اوضاع مسلمانان روهینگا را از نزدیک بررسی و ارزیابی کردند.
بنا به اعلام “تین سین” رئیس جمهور میانمار، هیئت سازمان همکاری اسلامی در این سفر از دولت این کشور خواسته است به اصلاح قوانین از جمله قوانینی که آزادیهای اساسی را محدود میکند، ادامه دهد.
این در حالی است که سازمان همکاری اسلامی در بیانیه خود از هرگونه انتقاد و یا اعتراض علیه سیاستهای تبعیضآمیز دولت میانمار در برخورد با جامعه مسلمان روهینگا خودداری کرده است.
سفر هیئت سازمان همکاری اسلامی به میانمار همچنین با اعتراضات روزانه بوداییها که این سازمان را به دخالت در امور داخلی میانمار متهم میکنند، مواجه شده است.
با سیاستهای دولت عمدتا بودایی میانمار، حدود ۸۰۰ هزار روهینگایی ساکن غرب میانمار از حق شهروندی محروم شدهاند به طوری که بیشتر آسیبها و مصائب آنان از این سیاست تبعیضآمیز نشأت میگیرد؛ سیاستی که آنان را در معرض اقدامات خشونت آمیز، شکنجه، اخراج از دیار خود و آوارگی و بیخانمانی قرار داده است.
دولت میانمار تاکنون به رغم فشارهای بینالمللی، از اعطای حق شهروندی به مسلمانان روهینگا سرباز زده و آنان را از برزخ ناشی از این محرومیت رها نکرده است.
مسلمانان روهینگا پس از استقلال میانمار در سال ۱۹۴۸ میلادی، همواره با شکنجه، بیتوجهی و سرکوب مواجه بودهاند.
دولت میانمار در توجیه خودداری از به رسمیت شناختن مسلمانان روهینگا ادعا کرده است، اقلیت روهینگای مسلمان، بومی این کشور نیستند و از مهاجران غیرقانونی به شمار میآیند.
این درحالی است که گفته میشود مسلمانان روهینگا اصالتا فارس، ترک، بنگال یا پشتون هستند که اوایل قرن هشتم به میانمار مهاجرت کردهاند.
خشونت و سرکوب علیه مسلمانان روهینگا در حالی صورت میگیرد که به گزارش سازمان ملل از آغاز خشونت فرقهای در غرب میانمار در ماه ژوئن تاکنون، دهها هزار روهینگایی آواره و بیخانمان شدهاند.
در ایالت عمدتا بودایی نشین میانمار، تعداد زیادی از مسلمانان زندگی میکنند که به گزارش سازمان ملل، اقلیتی هستند که هدف بیشترین آزار و اذیت قرار گرفتهاند.
در همین حال، “سازمان عفو بین الملل” و “دیدبان حقوق بشر” در بیانیههای جداگانه از میانمار خواستهاند برای حفظ جمعیت مسلمان روهینگا در برابر حملات افراطگرایان، اقدام کند.
بر اساس گزارشهای منتشرشده، در اثر حمله افراطگرایان که میگویند بودایی هستند، صدها روهینگایی مسلمان کشته شدهاند.