خواننده عزيز !آيا تا به حال با خود انديشيده اي كه روزي فرارسد كه بتواني روي نردبان فضايي به سمت بالا صعود كني و به آساني در خارج از زمين از آن خارج شوي ؟!قرآن كريم اشارات متعددي در مورد مسائل مربوط به جهان هستي دارد كه در زمان نزول اين كتاب مقدس احدي تصور […]

خواننده عزيز !
آيا تا به حال با خود انديشيده اي كه روزي فرارسد كه بتواني روي نردبان فضايي به سمت بالا صعود كني و به آساني در خارج از زمين از آن خارج شوي ؟!
قرآن كريم اشارات متعددي در مورد مسائل مربوط به جهان هستي دارد كه در زمان نزول اين كتاب مقدس احدي تصور آن را نمي كرد و از جمله اين اشارات ظريف مي توان به صعود به آسمان اشاره كرد .

خداوند سبحان در قرآن كريم ودر اين مورد مي فرمايد :
” و اگرما دربي از آسمان بر آنان مي گشوديم تا پيوسته در آسمان بالا روند ، باز مي گفتند : همانا چشمان ما بسته شده است ؛ بلكه ما گروهي جادو شده ايم .” ( سوره حجر آيات15 – 14)
در حقيقت اين آيه كريمه برامكان صعود بشر به سوي آسمان تاكيد دارد واين حالت صعود تا جايي ادامه دارد كه در آن منطقه چشمها قادر به ديدن چيزي نيست و خواب و رؤيا از بين نمي رود والبته درعصر فضا اين حالت به طور عملي به وقوع پيوست و انسان به خارج از اتمسفر راه يافت و تاريكي محض را مشاهده كرد ؛ يعني همان ظلماتي كه زمين را احاطه كرده است و به اين ترتيب مشخص شد كه روز فقط لايه بسيار كوچكي را در برگرفته است .
ولي آيه ديگري نيز داريم كه به تكنولوژي صعود به آسمان و امكان اين كار از طريق نردبان فضايي اشاره مي كند :
” و چنانچه دوري كردن آنها ( از اسلام و قرآن ) بر تو سخت است ، پس اگر مي تواني گذرگاهي در زير زمين يا نردباني در آسمان بنا كن تا نشانه اي براي آنها بياوري و اگر خداوند مي خواست همه را برطريق هدايت جمع مي كرد ؛ پس از جاهلان مباش .”( سوره انعام يه 35 )
در اين آيه (سُلَّمًا فِي السَّمَاءِ) به معني نردباني در آسمان اشاره اي است به امكان صعود به آسمان از طريق نردبان !
نكته عجيبي كه نظرم را به خود جلب كرد مقاله اي بود كه با عنوان ( نردباني به سوي آسمان ) stairway to heaven ” ” به چاپ رسيده بود و دراين مقاله پژوهشگران تاكيد كرده اند كه صعود به سمت آسمان از طريق نردبان كاري علمي و امكان پذير است و رويداد غير ممكن و عجيبي نيست!
دانشمندان چندين سال است كه برپيشرفته كردن آسانسورها و پله هايي كه در ساختمانهاي عادي يه كار گرفته مي شوند تحقيق مي كنند كه البته اين آسانسورها مخصوص انتقال مسافران از زمين به سمت ایستگاه ها و سفينه هاي فضايي خواهد بود. آنها تاكيد دارند كه اين كشف مهم باب جديدي را در تاريخ جهان خواهد گشود كه با عملي شدن اين پروژه مي توان به صرف شام يا حضور در سينما در ايستگاههاي فضايي اقدام نمود .
دانشمندان خاطر نشان كرده اند كه پيشرفته كردن اين سيستم كه تا چندي پيش به عنوان يك تخيل علمي مطرح بود تا چند سال آينده امكان پذير خواهد شد .
سيستم مذكور براي بشر اين امكان را فراهم مي آورد كه در سريعترين زمان ، كمترين هزينه و با بيشترين امنيت حتي از وسائل نقليه كنوني مثل موشكها بتواند به فضا راه يابد .
” ديويد سميثرمن” كه مهندس مركز پژوهشي “جورج مارشال” متعلق به آژانس فضانوردي آمريكا ( nasa) مي باشد در اين مورد مي گويد :
در حقيققت بحث در مورد اين سيستم بسيار علمي است و اگر در اجراي اين پروژه موانعي هم وجود داشته باشد لازم است كه آنها را برطرف كنيم .
البته در اين مورد فرضيه هاي ساده اي نيز وجود دارد :
اول اينكه ماهواره ها يا ايستگاههاي فضايي قابليت ثابت شدن در فضا و در نقطه معيني را دارند و در نتيجه اين امكان وجود دارد كه راههايي از آنها به سوي سطح زمين كشيده شود كه ثابت كردن اين راهها در مكانشان با به كارگيري قانون” inertia ” ( قانون بي حركتي يا اينرسي ) در فيزيك امكان پذير است.

 

دانشمند آمريكايي” ديويد سميثرمن ” مي گويد : تحقيقات در مورد ساخت پله يا نردبان فضايي بسيار مهم است زيرا كه از اين طريق يك پل فضايي ساخته مي شود كه مي تواند جانشين موشكهايي شود كه امروزه وسايل و بارهاي مورد نظر ما را به فضا منتقل مي كنند و البته موانعي كه هنوز در راه پيشبرد اين سيستم وجود دارد بزرگ است كه بارزترين آنها عدم وجود ماده اي قوي و شناخته شده است كه بتوان از آن در ساخت راههاي ارتباطي بين زمين و فضا استفاده كرد . ماده اي كه بتواند انتقال وزنهاي سنگين را از زمين به فضا تحمل كند كه گاهي طول اين راههاي ارتباطي به 22000 كيلومتر مي رسد !!
دانشمندان در اين راستا نياز دارند تا به ماده اي بسيار سبك دست پيدا كنند كه 25 بار از مواد شناخته شده اي كه در حال حاضر در زمين موجودند قويتر باشد . البته در اين راه مشكلهايي وجود دارد كه چاره اي جز حل آنها نيست . به طور مثال حفاظت ازاين نردبان فضايي از زباله هاي فضايي مثل قطعات ماهواره ها وسفينه هاي فضايي كه در مداري به دور زمين مي چرخند ازجمله اين معضلات است كه هزينه اي تا 20 ميليارد دلار دربردارد و زمان انجام آن تا 10 سال به طول مي كشد .
در اينجا جادارد اشاره كنيم كه آژانس فضانوردي آمريكا ( ناسا ) مبلغ 2 ميليون دلار به كسي كه يك طرح قابل اجراء و عملي براي اين پروژه فضايي ارائه كند اختصاص داده است و اين خود نشان مي دهد كه اين پروژه مورد توجه مي باشد و دانشمندان به طورجدي اين پروژه را بررسي مي كنند …. يعني همان چيزي كه قرآن كريم 14 قرن قبل مطرح كرده است .
دانشمندان در اين پروژه تكنولوژي ” نانو” با عنوان “nanotubes” را به كار خواهند گرفت . يعني لوله هايي ظريف كه از كربن ساخته مي شوند و اين لوله ها 100 برابر قويتر ازفولاد هستند به طوريكه اگر 50000 (پنجاه هزار) عدد ازاين لوله هاي كربني كنارهم قرار گيرند به ضخامت يك تار موخواهند بود !! روشي كه در اين پروژه استفاده خواهد شد عبارت است از كشيدن ريسمانهايي از اين لوله ها از ماهواره هاي ثابت شده در فضا به سمت زمين كه بالا رفتن از آن به شكل مكانيزه همانند بالا رفتن ازآسانسورو پله براي انسان امكان پذير خواهد بود با اين تفاوت كه طول اين نردبان به 35000 كيلومتر مي رسد !
انتقال يك كيلوگرم جرم از زمين به سمت فضاي خارجي به روش سنتي يعني به وسيله موشكها حدود 80 هزار دلار هزينه دارد در حاليكه انتقال اين مقدار محموله به فضا با روش نردبان فضايي فقط 200 دلار هزينه در پي دارد .
از مزاياي بزرگ نردبان فضايي تامين انرژي برق براي زمين مي باشد كه اين تامين انرژي از طريق به كار گيري اشعه خورشيد درفضا و تغييرش به نيروي برق مي باشد . از فوائد ديگراين روش انتقال زباله هاي اتمي به فضا به منظور جلوگيري از آلودگي محيط زيست زمين مي باشد .
عرض نردبان فضايي حدود يك متر و ضخامت آن حدود 5 ميليمتر مي باشد و درهربارصعود حدود 20 تن وزن را حمل خواهد كرد وبه سمت فضا بالا خواهد برد .
كشور ژاپن 5 ميليارد دلار براي اين پروژه اختصاص داده است . پروفسور” yoshio aokio ” مديرگروه نردبان فضايي در ژاپن مي گويد : ” اين پروژه در صورتي براي ما قابل تحقق خواهد بود كه ماده اوليه آن كه ماده اي محكم و انعطاف پذير است براي ما فراهم شود تا از آن در ساخت نردبان فضايي استفاده گردد .
برادر و خواهر ديني ام !
شايد برخي از كسانيكه در قرآن عظيم شك دارند بگويند كه فكر صعود به آسمان از طريق نردبان فضايي قبل از نزول قرآن مطرح شده است و بر حسب عادتشان بگويند كه محمد صلي الله عليه و آله و سلم اين ايده و فكر را از پيش خود بافته است ! در اين راستا وبراي اينكه مجالي به القائات شيطان ندهيم ، اين نكته را مورد اشاره قرار مي دهيم كه دانشمندان تاكيد مي كنند اولين كسي كه ايده صعود به آسمان را از طريق نردبان فضايي مطرح كرد نويسنده علمي- تخيلي Arthure C Clarke” ” در سال 1979 ميلادي بود كه در كتابش” Fountains of Paradise ” آن را براي نخستين بار عنوان كرده بود . ( اين مقاله هم اكنون در سايت مجله telegraph موجود است ) پس بنابراين مي بينيم كه قرآن كريم در 14 قرن قبل در” ايده صعود به آسمان از طريق نردبان فضايي” از اين دانشمند سبقت گرفته است ؛ آنجا كه مي فرمايد :
” پس اگر مي تواني گذرگاهي در زير زمين يا نردباني در آسمان بنا كن تا نشانه اي براي آنان بياوري .”
اين آيه كريمه قرآن كريم غير از ايده نردبان فضايي ، ايده ديگري را نيز مطرح نموده است و آن حفر تونلي بسيار عميق در زير زمين مي باشد ( فَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ تَبْتَغِيَ نَفَقًا فِي الْأَرْضِ ) كه از طريق آن مي توان به اعماق بسيار طولاتي زمين سفر كرده و مسافتهاي بين قاره ها را به آساني پيمود !
و در پايان :
به طور قطع ايده نردبان فضايي هنگامي كه تحقق يابد (ان شاء الله) اين نويد را مي دهد كه قرآن اولين كتابي است كه در مورد اين پديده علمي سخن به ميان آورده است و جادارد اشاره كنيم كه شكل اين نردبان بايد پيچ در پيچ و غير مستقيم باشد .
زيرا كه خداوند متعال مي فرمايد ( يعرجون ) يعني در خط منحني و پيچ در پيچ صعود مي كنند.( الله اعلم )
شكي نيست كه اين معجزه قرآني به حقانيت اين كتاب عظيم گواهي مي دهد و از خداوند مي خواهيم كه علم سودمند را روزي ما قرار دهد وبا اين قرآن بينا نمايد كه همانا او بر هر كاري تواناست .

عبد الدائم الكحيل