انواروب/ شیخالاسلام مولانا عبدالحمید امروز (6 اسفند 1400) در مراسم نماز جمعه اهلسنت زاهدان، با انتقاد از «دخالت نهادها، ارگانها و برخی علما در امور مذهبی اهلسنت» و «عدم بکارگیری شایستگان اهلسنت»، از مقام معظم رهبری خواستند که «شخصاً» مشکلات و خواستههای جامعه اهلسنت را مورد توجه و رسیدگی قرار دهند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی […]
انواروب/ شیخالاسلام مولانا عبدالحمید امروز (6 اسفند 1400) در مراسم نماز جمعه اهلسنت زاهدان، با انتقاد از «دخالت نهادها، ارگانها و برخی علما در امور مذهبی اهلسنت» و «عدم بکارگیری شایستگان اهلسنت»، از مقام معظم رهبری خواستند که «شخصاً» مشکلات و خواستههای جامعه اهلسنت را مورد توجه و رسیدگی قرار دهند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، شیخالاسلام مولانا عبدالحمید پس از قرائت حدیث «ألَا كُلُّكُم راعٍ و كُلُّكُم مَسؤولٌ عَن رَعِيَّتِه»، اظهار داشتند: ایران اسلامی کشوری کهن و دارای تاریخ و تمدن و فرهنگ است. ملتهایی که دارای تاریخ و تمدن بهویژه تمدن اسلامی هستند باید از ظرفیت بالایی برخوردار باشند، زیرا اسلام ظرفیتها و تحملها را بالا میبرَد.
ایشان ادامه دادند: انتظار این است که در کشور ما تحملها بیشتر باشند و آزادی مذهبی بهصورت کامل تأمین بشود. آزادی مذهبی یکی از ابتداییترین حقوق هر انسان است. همۀ کشورها ازجمله جمهوری اسلامی ایران میثاق بینالمللی را که بر تأمین آزادیهای مذهبی مردم تصریح دارد امضا کردهاند و قانون اساسی کشورمان نیز به پیروان مذاهب اسلامی آزادی داده است.
خطیب جمعه زاهدان افزودند: بر اساس قانون اساسی که میثاق ملی همۀ ماست هیچکس حق ندارد در امور و مسائل مذهبی، نه در امور مذهبی عزیزان شیعۀ ما و نه در امور اهلسنت و سایر مذاهب دخالت کند. ما بر اساس قانون اساسی در امور مذهبی آزادی داریم که در زمینۀ تعلیم و تربیت فرزندانمان و تعیین و عزل و نصب امام جماعت و جمعه تصمیمگیری کنیم.
مدیر دارالعلوم زاهدان خاطرنشان کردند: متاسفانه بسیاری هستند که بر خلاف میثاق ملی و میثاقهای بینالمللی در امور مساجد اِعمال سلیقه و ایجاد محدودیت میکنند و میگویند ما باید برای ساختوساز و تعیین امام مساجد شما تصمیمگیری کنیم، درحالیکه مساجد جزو امور مذهبی هستند. مساجد اهلسنت هرگز و در هیچ زمانی برای کشور و نظام ضرری نداشتهاند، بلکه مساجد مرکز عبادت هستند که مردم در آنجا نماز میخوانند و عبادت میکنند.
ایشان افزودند: طبق قانون اساسی ما در خصوص ساخت مساجد آزادی داریم؛ البته در شهرها اصول و قوانینی است که برای ساخت مسجد باید به ادارۀ اوقاف و شهرداری مراجعه شود، اما در روستا که هیچ ساختوسازی نیاز به مجوز ندارد مساجد هم نیاز به مجوز ندارند و مردم میتوانند بر اساس نیاز روستا مسجد بسازند، ولی متاسفانه در حال حاضر برای ساخت مساجد در شهرها و روستاها نیاز به درخواست مجوز از جای خاصی است.
مولانا عبدالحمید در ادامه افزودند: قانون اساسی در خصوص عزل و نصب امامجمعه و امام جماعت نیز به مردم آزادی داده است که هر کسی را که میخواهند بهعنوان پیشنماز و امام جمعه تعیین کنند و همۀ ائمه مساجد و ائمه جمعه موظفاند قانون را رعایت کنند، اگر کسی قانون را رعایت نکرد باید پاسخگوی عملکرد خودش باشد.
ایشان در ادامه تصریح کردند: متاسفانه در بسیاری از مناطق اهلسنت از سوی بعضی نهادها و ارگانها و علما اِعمالسلیقهها و دخالتهایی صورت گرفته که اهلسنت آن مناطق از این بابت متضرر شده و با مشکلاتی مواجه شدهاند. این درحالیست که با توجه به شناختی که ما از دیدگاهها و اندیشههای مقام معظم رهبری داریم معتقدیم ایشان با این اقدامات موافق نیستند و اگر مطلع بشوند حتما جلوگیری میکنند اما متاسفانه مسائل بهصورت کامل به ایشان گزارش داده نمیشود.
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید گفتند: درخواست ما از مقام معظم رهبری که رهبر همۀ ملت ایران هستند این است که جلوی نهادها و ارگانها و برخی از علمایی که در امور مذهبی اهلسنت دخالت و اعمال سلیقۀ میکنند گرفته شود؛ این حق قانونی و برادری اهلسنت است.
ایشان ادامه دادند: این خواستۀ عموم جامعه اهلسنت از کردستان گرفته تا سایر مناطق است که قانون اساسی اجرا بشود و اهلسنت سرنوشت امور مذهبی خود را در دست داشته باشد، حاکمیت مشورت بدهد و نظارت داشته باشد، اما در امور مذهبی اهلسنت دخالت نشود.
امامجمعه زاهدان در ادامۀ سخنانشان بر لزوم «استفاده از شایستگان اهلسنت» تاکید کردند و گفتند: اهلسنت در این کشور زندگی میکنند و اگر ضرر و تحریمی باشد همه تحمل میکنند و اگر جنگی باشد همه در یک سنگر برای دفاع از کشور کنار هم میجنگند، اما خواستۀ ما آن است که بنا بر اصل «شایستهسالاری» از شایستگان اهلسنت هم در مدیریتهای منطقهای و هم در مدیریتهای کلان کشور و سایر مراکز استفاده شود.
ایشان افزودند: اهلسنت در هشت سال جنگ تحمیلی کشته دادهاند، نظام را همواره همراهی کردهاند و نسبت به تمامیت ارضی و حفظ وحدت و اخوت حساس هستند. مسیر اهلسنت مسیر اخوت و برادری است، اخوت و برادری ما با عزیزان شیعه فقط برادریِ سیاسی نیست، بلکه هم برادر وطنی و هم برادری دینی و اسلامی است. اما دخالت در امور مذهبی اهلسنت و عدم استفاده از شایستگان اهلسنت به این وحدت و اخوت ضربه وارد میکند و سبب ایجاد گلایه و نارضایتی در بین جامعه اهلسنت میشود و ما نمیخواهیم این نارضایتی وجود داشته باشد.
مولانا عبدالحمید تاکید کردند: سخنان بنده از روی دلسوزی و خیرخواهی هستند که در راستای وحدت و امنیت پایدار بیان میکنم. امیدواریم مقام معظم رهبری شخصاً خواستههای جامعه اهلسنت را مورد توجه قرار بدهند و به مشکلات این بخش از ملت ایران که همواره به ندای ایشان و سایر مسئولان پاسخ مثبت دادهاند، رسیدگی کنند.
?روسیه حمله به اوکراین و کشتن مردم و تخریب اموال این کشور را متوقف کند
امامجمعه زاهدان در بخش دیگری از سخنانشان به حملۀ روسیه به اوکراین اشاره کردند و گفتند: حملۀ تمامعیار روسیه به اوکراین از حوادث تکاندهنده در این هفته بود. اوکراین کشوری استقلالیافته است که در همسایگی روسیه قرار دارد.
ایشان در ادامه افزودند: در عصر و زمانی که بشریت در عصر فناوری و علم و دانش و تمدن و گفتمان قرار دارد و به حقوق انسانها و آزادی بشر میاندیشد و دوران جنگ و وحشیگری و کشتار را پشت سر گذاشته است، حمله به یک کشور و کشتار مردم آن اعم از نظامی و غیرنظامی با امکانات وسیع و سلاحهای مخرّب بیانگر اقدامی ظالمانه و نهایت قساوت قلبی است.
خطیب جمعه زاهدان اظهار داشتند: چرا ملتها و کشورها مشکلات خودشان را با گفتمان حل نمیکنند؟! ملتها و دولتهای بزرگ نباید به خودشان اجازه بدهند به ملتها و کشورهای کوچکتر که توانایی لازم برای دفاع از خود را ندارند حمله کنند، بلکه اگر در جایی احساس مشکل و خطر میکنند بهترین راه این است که آن را از طریق مذاکره و گفتمان حلوفصل کنند.
ایشان تاکید کردند: جنگ و کشتار و حمله به کشورها در عصر حاضر هیچ جایگاه و پشتیبانی ندارد و هر دولت و کشوری که دست به چنین اقدامی بزند مورد سرزنش و ملامت قرار میگیرد و منزوی و متضرر میشود.
مولانا عبدالحمید تصریح کردند: از روسیه میخواهیم حمله به اوکراین را متوقف کند و دست از کشتن مردم و تخریب اموال و زندگی مردم این کشور بردارد و مسائل و مشکلات را با گفتمان حل کند.
?رهبران سیاسی هند به دولت این کشور فشار بیاورند تا آزادی دینی مسلمانان را رعایت کند
امامجمعه اهلسنت زاهدان در بخش پایانی سخنانشان با اشاره به اوضاع مسلمانان هند، اظهار داشتند: هندوستان یکی از کشورهایی است که در گذشته از دموکراسی و آزادی کامل برخوردار بوده و مسلمان و غیرمسلمان در این کشور با مسالمت و آرامش زندگی کردهاند.
ایشان ادامه دادند: مسلمانان هند بر این کشور احسان دارند زیرا در مقابل استعمار انگلیس مبارزه کردند و همراه با هندوها هندوستان را از اشغال انگلیس آزاد کردند. اما متاسفانه اخیرا شنیده میشود که حکومت و دولت فعلی هند که دولتی تندرو و افراطگراست، علیه مسلمانان این کشور مرتکب ظلم میشود.
مولانا عبدالحمید خاطرنشان کردند: توصیۀ ما به رهبران سیاسی هند آن است که بر دولت این کشور فشار بیاورند تا اجازه ندهد مسلمانان هند با مشکلات مواجه شوند و آزادی دینی و حقوق انسانی آنان پایمال شود، زیرا این اقدامات به تاریخ هند ضربه میزند.
مولانا عبدالحمید در پایان مسلمانان هند را نیز به «خویشتنداری»، «رعایت اصل مسالمتزیستی اسلامی» و «رعایت جانب احتیاط» توصیه کردند.