مولوی احمدعلی یاری در سخنان مراسم نماز جمعه این هفته خیرآباد در مورد «صبر» و «امانتداری» به ایراد سخن پرداخت و گفت: انسان باید همواره و در تمام مراحل زندگی در مقابل خوشیها و نا خوشیهای زندگی صابر باشد. چرا که صبر همواره ثمره و نتیجه شیرینی را در پی دارد. وی با اشاره به […]
مولوی احمدعلی یاری در سخنان مراسم نماز جمعه این هفته خیرآباد در مورد «صبر» و «امانتداری» به ایراد سخن پرداخت و گفت: انسان باید همواره و در تمام مراحل زندگی در مقابل خوشیها و نا خوشیهای زندگی صابر باشد. چرا که صبر همواره ثمره و نتیجه شیرینی را در پی دارد.
وی با اشاره به واقعهی صلح حدیبیه و صبر پیامبر ـ صلی الله علیه و سلم ـ و یاران باوفایشان در قبال شرائط تحمیلی مشرکین گفت: در صلح حدیبیه وقتی پیامبر ـ صلی الله علیه و سلم ـ خواب میبینند که در کعبه طواف میکنند، از صحابه ـ رضی الله عنهم ـ میخواهند خود را برای سفر به مکه و زیارت بیت الله آماده کنند. مشرکین اما نه تنها مانع ورود مسلمانان به شهر خودشان کعبه میشوند، بلکه شرایطی سخت برای پیامبر ـ صلی الله علیه و سلم ـ میگذارند، از جمله اینکه: هر مشرکی که مسلمان شد و به مدینه هجرت کرد، پیامبر ـ صلی الله علیه و سلم ـ باید او را تحویل مشرکین دهد، اما برعکس اگر مسلمانی از دین برگشت و به مکه رفت، پیامبر ـ صلی الله علیه و سلم ـ حق ندارد او را از مشرکین مکه مطالبه کند. این شرایط بر پیامبر ـ صلی الله علیه و سلم ـ و یارانشان خیلی گران آمد، اما صبر کردند و در مقابل، خداوند این صلح را سبب خیر برای مسلمانان گرداند و همان مسلمانانی که از مکه هجرت میکردند و طبق قرارداد اجازه ورود به مدینه را نداشتند، چنان قریش را زیر فشار قرار دادند که مجبور شدند از پیامبر ـ صلی الله علیه و سلم ـ بخواهند آنان را به مدینه فرا خواند.
این، صبر پیامبر ـ صلی الله علیه و سلم ـ در وقت مشقت بود. در زمان خوشی هم پیامبر ـ صلی الله علیه و سلم ـ صابر بودند. در فتح مکه زمانی که پیامبر ـ صلی الله علیه و سلم ـ و یارانش پیروزمندانه وارد مکه شدند، انتظار میرفت که آنحضرت از قریش انتقام بگیرد، اما ایشان صبر را پیشه کردند و همه اهل مکه را بخشیدند.
لذا مسلمان باید همواره و در تمام مراحل زندگی خود به پیروی از آنحضرت ـ صلی الله علیه و سلم ـ صابر باشد. بر گناه صبر کند و اگر موقعیت گناه پیش آمد انجام ندهد.
استاد انوارالعلوم امانتداری را یکی دیگر از خصلتهای پسندیده مسلمان برشمرد و گفت: بسیاری از ما فکر میکنند امانتداری منحصر در این است که کسی چیزی به عنوان امانت در پیشش بگذارد و او به نحو احسن از آن حفاظت کند. بله! این امانتداری است، اما امانت در همین خلاصه نمیشود. امانت مفهومی فراتر و خیلی وسیع دارد. چشمی که خدا در اختیار ما قرار داده است امانت است و باید از آن در راه صحیح استفاده کنیم. دست، پا و تمام اعضا و جوارحی که خداوند به ما داده، زن، فرزند و تمام نعمتهایی که در اختیار ما قرار داده امانت خداوندند و باید از آنان به نحو احسن حفاظت شود.
مولوی یاری در پایان با اشاره به رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی، وفات ایشان را ضایعهای بزرگ برای انقلاب دانست و برای ایشان و تمام مؤمنانی که خالصانه و برای رضای الهی به مسلمانان و جامعه خدمت میکنند آرزوی مغفرت و آمرزش نمود.