مولوی اسماعیل کلالی در سخنان مراسم نماز جمعه این هفته خیرآباد بعد از تلاوت سوره مبارکه «قدر» گفت: لطف و احسان خداوند است که در بهترین ماه سال، یعنی ماه مبارک رمضان و در بهترین روز هفته، یعنی روز جمعه قرار داریم. این احسان خدا است که به ما زندگی داد تا رمضان را دریابیم. […]

مولوی اسماعیل کلالی در سخنان مراسم نماز جمعه این هفته خیرآباد بعد از تلاوت سوره مبارکه «قدر» گفت: لطف و احسان خداوند است که در بهترین ماه سال، یعنی ماه مبارک رمضان و در بهترین روز هفته، یعنی روز جمعه قرار داریم. این احسان خدا است که به ما زندگی داد تا رمضان را دریابیم.

مولوی کلالی با بیان اینکه روزه رمضان، هدیه خداوند به امت پیامبر ـ صلی الله علیه و سلم ـ است افزود:  پیامبر ـ صلی الله علیه و سلم ـ همواره به فکر امت بود، آنحضرت که بعد از تحمل مشکلات از مکه به مدینه هجرت کردند، در سال دوم هجری خداوند به پاس تلاش‌های آنحضرت و زحماتی که در ابلاغ دین متحمل شدند، هدیه‌ای به نام روزه به ایشان داد.
شاید از خود بپرسید که مگر روزه که در آن مشکلات و سختی‌ها نهفته است هدیه است؟
در جواب باید گفت: بله! خداوند از آنجا که خالق بندگان است و نیازهای آنان را حتی از خودشان بهتر درک می‌کند، روزه را به آنان هدیه داد تا به وسیله آن گناهان آنان را ببخشد و چه هدیه‌ای بهتر از این که خداوند ماهی را برای بخشش گناهان به بندگان ارزانی نموده است.
استاد انوارالعلوم در ادامه افزود: خداوند در احکامش حکمت قرار داده است. یکی از ویژگی‌های روزه این است که انسان را صابر و بردبار می‌کند. نعمت صبر را خدا به انبیای خود داده است. در داستان حضرت یوسف ـ علیه السلام ـ می‌خوانیم: إِنَّهُ مَنْ يَتَّقِ وَ يَصْبِرْ فَإِنَّ اللَّهَ لا يُضيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنينَ. « هر کس تقوا و صبر پیشه کند خدا اجر نیکوکاران را ضایع نمی گرداند.»
خداوند صبر را از اوصاف مؤمن واقعی بیان می‌کند. تَواصَوْا بِالْحَقِّ وَ تَواصَوْا بِالصَّبْرِ « آنان که ایمان آورده و نیکوکار شدند و به درستی و راستی و پایداری ( در دین ) یکدیگر را سفارش کردند.»
ویژگی دیگر روزه این است که خودبینی را از انسان دور می‌کند.
خدا می‌خواست با اهدای این هدیه‌ی ارزشمند، خودبینی و خودپسندی را از مسلمانان دور کند.
با روزه، خود بینی از بین می‌رود. اگر انسان گرسنگی و تشنگی را نچشد، خودبین می‌شود و غرور به او دست می‌دهد.
مولوی کلالی در ادامه با اشاره به شب‌های قدر گفت: در سوره مبارکه قدر خداوند انسان را ابتدا به یاد قرآن و نزول آن در شب قدر می‌اندازد.
خداوند در شب قدر کلامی که برای همه برنامه دارد را نازل نمود. قرآن برنامه زندگی است و هرگاه برنامه‌های زندگی را از قرآن نگرفتیم، به بن‌بست می‌خوریم.
شب قدر را خدا به این امت داد که باید قدرش را بدانیم. در این شب ملائکه می‌گردند و بر معتکفین ، قائمین ، ساجدین، ذاکرین، مجاهدین و هر کس که مشغول هر عبادتی باشد سلام می دهند.
حتی حضرت ابن عباس ـ رضی الله عنهما ـ می‌فرماید: رزق و روزی بندگان در این شب فیصله می‌شود.
در حدیث آمده است که پیامبر ـ صلی الله علیه و سلم ـ فرمودند: این ماه(رمضان) آمده است و در آن شبی است که از هزار ماه بهتر است ، هر که از آن محروم شد از همه خیرات محروم شده است و جز محرمان کسی از خیرش محروم نمی‌شود.
مولوی کلالی در پایان گفت: در این شبها تا می‌توانید دعا کنید. دعا بهترین کاریست که می‌شود در این شب‌ها نمود. دعا سنت پیامبران است، باید برای همه دعا کنیم.