مولوی عبدالله فروردین در سخنان مراسم نماز جمعه این هفته خیرآباد بعد از تلاوت آیه مبارکه: «مُّحَمَّدٌ رَّ‌سُولُ اللَّـهِ  وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ‌ رُ‌حَمَاءُ بَيْنَهُمْ » گفت: ماه ربیع الاول است و ماه تولد پیامبر رحمت ، پیامبری که در زمانی پا به دنیا گذاشت که انسانیت در جنگ و ظلم و جور غرق […]

مولوی عبدالله فروردین در سخنان مراسم نماز جمعه این هفته خیرآباد بعد از تلاوت آیه مبارکه: «مُّحَمَّدٌ رَّ‌سُولُ اللَّـهِ  وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ‌ رُ‌حَمَاءُ بَيْنَهُمْ » گفت: ماه ربیع الاول است و ماه تولد پیامبر رحمت ، پیامبری که در زمانی پا به دنیا گذاشت که انسانیت در جنگ و ظلم و جور غرق بود و از همه چیز فراموش کرده بود، نه خدا را می شناخت و نه انسانیت، اخوت و برادری را. و هر که پُر زور تر بود، حقدارتر بود. انسانها کتب آسمانی را طبق میل و خواهشات نفسانی خود تغییر داده بودند، به گونه ای که جز اسمی از آنان باقی نمانده بود و نه تنها دختران، بلکه انسانیت به طور کل زنده به گور شده بود؛ این بود که خداوند پیامبر خود را فرستاد.
به قول حافظ: ستاره ای بدرخشید و ماه مجلس شد / دل رمیده ما را انیس و مونس شد .
پیامبر(ص) متولد شد و با تولدش ظالمین را لرزه براندام کرد و آتش ظلمی که سالها روشن بود، خاموش گردید. همّ و غمّ پیامبر (ص) این بود که انسانیت چطور از جهل دور شود و پیش خالق خود سربرزمین نهد.
پیامبر(ص) بر هدایت انسانها حریص بود « قَدْ جَاءَكُمْ رَ‌سُولٌ مِّنْ أَنفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِ‌يصٌ عَلَيْكُم بِالْمُؤْمِنِينَ رَ‌ءُوفٌ رَّ‌حِيمٌ» ، « بیگمان پیغمبری از خود شما (انسانها) به سویتان آمده است. هرگونه درد و رنج و بلا و مصیبتی که به شما برسد، بر او سخت و گران می‌آید. به شما عشق می‌ورزد و اصرار به هدایت شما دارد، و نسبت به مؤمنان دارای محبّت و لطف فراوان و بسیار مهربان است. » و نه تنها خودش را ، بلکه نزدیکان خود را نیز در راه دین قربانی نمود. خانواده پیامبر(ص) بیشترین زحمت را در این راه متحمل شدند. حضرت خدیجه و دیگر همسران پیامبر،  فاطمه و دیگر دختران آنحضرت و .. صحابه ای که مسلمان شدند انواع و اقسام آزار و اذیت ها را متحمل گردیدند. ابوبکر صدیق را به خاطر دفاع از پیامبر به شدت می زنند تا اینکه بی هوش می شود، طبیب را بر بالینش می آورند، می گوید: از سربالین من برخیز ای نادان طبیب/ درمند عشق را درمان به جز دیدار نیست. بله! ابوبکر بیمار عشق بود و علاجش ملاقات با معشوق.
پیامبر(ص) با همه سختی ها شب و روز در حال دعوت به دین بود و هیچ چیز مانع دعوت پیامبر نمی شد . کفار پیشنهاد می کنند که بهترین مال و ثروت و بالاترین مقام و مکنت و زیباترین زن را به تو می دهیم، به شرطی که دست از این کار(دعوت) خود برداری. پیامبر از پذیرش همه این چیزها سر باز می زند و می گوید: اگر خورشید را به دست راست و ماه را به دست چپم بگذارید دست از دعوتم برنمیدارم. آری! پیامبر تنها و تنها ایمان را از آنان می خواهد و بس.
پیامبر در قومی مبعوث شد که به خون هم تشنه بودند، اما بر اثر دعوت ایشان طوری شدند که خداوند آنان را اینگونه می ستاید: « مُّحَمَّدٌ رَّ‌سُولُ اللَّـهِ  وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ‌ رُ‌حَمَاءُ بَيْنَهُمْ  تَرَ‌اهُمْ رُ‌كَّعًا سُجَّدًا يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِّنَ اللَّـهِ وَرِ‌ضْوَانًا سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِم مِّنْ أَثَرِ‌ السُّجُودِ  ذَٰلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَ‌اةِ  وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنجِيلِ كَزَرْ‌عٍ أَخْرَ‌جَ شَطْأَهُ فَآزَرَ‌هُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَىٰ عَلَىٰ سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّ‌اعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ‌  وَعَدَ اللَّـهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُم مَّغْفِرَ‌ةً وَأَجْرً‌ا عَظِيمًا » ، « محمّد فرستاده‌ی خدا است، و کسانی که با او هستند(صحابه) در برابر کافران تند و سرسخت، و نسبت به یکدیگر مهربان و دلسوزند. ایشان را در حال رکوع و سجود می‌بینی. آنان همواره فضل خدا را می‌جویند و رضای او را می‌طلبند. نشانه‌ی ایشان بر اثر سجده در پیشانیهایشان نمایان است. این، توصیف آنان در تورات است، و امّا توصیف ایشان در انجیل چنین است که همانند کشتزاری هستند که جوانه‌های (خوشه‌های) خود را بیرون زده، و آنها را نیرو داده و سخت نموده و بر ساقه‌های خویش راست ایستاده باشد، بگونه‌ای که برزگران را به شگفت می‌آورد.)مؤمنان نیز همین گونه‌اند. آنی از حرکت بازنمی‌ایستند، و همواره جوانه می‌زنند، و جوانه‌ها پرورش می‌یابند و بارور می‌شوند، و باغبانانِ بشریّت را بشگفت می‌آورند. این پیشرفت و قوّت و قدرت را خدا نصیب مؤمنان می‌کند( تا کافران را به سبب آنان خشمگین کند. خداوند به کسانی از ایشان که ایمان بیاورند و کارهای شایسته بکنند آمرزش و پاداش بزرگی را وعده می‌دهد. »
پیامی که پیامبر(ص) از جانب خدا آورد، پیام مساوات و برابری بود. «لا فضل لعربی علی عجمی الا بالتقوی» ، « تنها وجه برتری عرب از عجم و عجم از عرب تقوا است و بس»
پیامبر نمونه اخلاق بود، حضرت انس می فرماید: «ده سال پیامبر را خدمت کردم، نه بر من خشم کرد و نه من را تنبیه کرد» پیامبر می فرماید: « بعثت لاتمم مکارم الاخلاق » و  خداوند می گوید: « وَلَوْ كُنتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ » ، « و اگر درشتخوی و سنگ‌دل بودی از پیرامون تو پراکنده می‌شدند. » از عائشه(رض) سوال شد که اخلاق پیامبر چگونه بود؟ کوتاه فرمود: کان خلقه القرآن ، قرآن ناطق بود. که سرسخت ترین دشمنانش را به بهترین دوستانش تبدیل می کرد.
و براستی که اگر عیسی علیه السلام جسد انسانها را زنده می کرد، پیامبر ما ـ صلی الله علیه و سلم ـ روحشان را زنده کرد ، روحی که از جسد انسانها رخت بربسته بود و آنها را به ورطه هلاکت انداخته بود، و رسول الله در این قالب بی جان روح دمید.
رهزنان از حفظ او رهبر شدند / از کتابی صاحب دفتر شدند
پس بر ما لازم است که برای مقابله با دشمنان پیامبر، سیره آنحضرت(ص) را مطالعه کنیم و در مجالس و محافلی که از سیرت آن حضرت گفته می شود، شرکت نماییم و آگاهی خود را نسبت به زندگی آنحضرت بالا ببریم.
مولوی فرودین در پایان هفته وحدت را به عموم مسلمانان خصوصا ملت شریف ایران تبریک گفت و اظهار امیدواری کرد که وحدت همواره باقی بماند.