مولوی عبدالواحد علی بایی (مؤمنی) در سخنان مراسم نماز جمعه این هفته خیرآباد(٢١ خرداد ١٣٩۵) بعد از تلاوت آیات:«يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا كُتِبَ عَلَيكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذينَ مِن قَبلِكُم لَعَلَّكُم تَتَّقونَ » و « شَهْرُ رَمَضانَ الَّذي أُنْزِلَ فيهِ الْقُرْآنُ هُديً لِلنَّاسِ وَ بَيِّناتٍ مِنَ الْهُدي‏ وَ الْفُرْقانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ […]

مولوی عبدالواحد علی بایی (مؤمنی) در سخنان مراسم نماز جمعه این هفته خیرآباد(٢١ خرداد ١٣٩۵) بعد از تلاوت آیات:«يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا كُتِبَ عَلَيكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذينَ مِن قَبلِكُم لَعَلَّكُم تَتَّقونَ » و « شَهْرُ رَمَضانَ الَّذي أُنْزِلَ فيهِ الْقُرْآنُ هُديً لِلنَّاسِ وَ بَيِّناتٍ مِنَ الْهُدي‏ وَ الْفُرْقانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ وَ مَنْ کانَ مَريضاً أَوْ عَلي‏ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ يُريدُ اللَّهُ بِکُمُ الْيُسْرَ وَ لا يُريدُ بِکُمُ الْعُسْرَ وَ لِتُکْمِلُوا الْعِدَّةَ وَ لِتُکَبِّرُوا اللَّهَ عَلي‏ ما هَداکُمْ وَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ » گفت: ماه رمضان با پیام‌های ارزشمندی آمده است. روزه ، همچون نماز فرض است و همان طور که منکر نماز کافر می‌شود، منکر روزه نیز کافر و خارج از دین می شود.

ماه رمضان فضایل و برکات بی شماری دارد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1ـ یکی از فضایل رمضان این است که رمضان، ماه نزول قرآن است.

2ـ دومین فضیلت رمضان این است که ماه رحمت است.

3ـ همچنین رمضان ماه برکت است.

4ـ رمضان ماه پذیرش توبه است.

رسول الله ـ صلی‌الله‌علیه‌و‌سلم ـ در ماه شعبان فرمودند:ماهی فرا رسیده است که در آن یک شب از هزار شب بهتر است. کسی که در این ماه به هر طریق تقرب به دست آورد در حد فرض قبول می‌شود و یک فرض در رمضان، مساوی با هفتاد فرض در دیگر ماه هاست.

لقب این ماه (ماه صبر) است. انسان شکیبایی را تمرین می کند، در این ماه از خیلی مباحات پرهیز می‌کند تا در غیر رمضان بر محرمات صبر کند. و صابرین مزد خود را بی حساب از خداوند می‌گیرند.

این ماه، ماه مواسات و همدردی است، در غمخواری با مستمندان و یتیمان. ماهی است که رزق بندگان بیشتر می‌شود. امدادات غیبی بیشتر می‌شود. هر کس روزه داری را نان دهد، باعث بخشش گناهان وی و آزادی  از جهنم می شود.

به اندازه روزه دار، ثواب به افطار دهنده می رسد، بی آنکه از مزد روزه‌دار چیزی کم شود.

رمضان سه دهه دارد. اول او رحمت است و وسط آن بخشش و دهه آخر آن آزادی از جهنم است.

در رمضان چهار کار را زیاد انجام دهید. کلمه توحید (لااله الا الله محمد رسول الله) را زیاد بخوانید. به کثرت استغفار بکنید و از خدا بهشت را بخواهید از دوزخ پناه ببرید.

رمضان که می رسد، درهای بهشت باز و درهای دوزخ بسته می شود و شیطان‌های سرکش زنجیر می‌شوند.

ماه، ماه ضیافت رحمان است، خداوند روزه این ماه را بر همه مؤمنان عاقل و بالغ فرض کرده است. همه باید روزه گیرند،.جز مسافری که نتواند روزه گیرد و نیز مریض، همچنین زن شیرده یا حامله ای‌که که نمی تواند روزه گیرد، اینها می توانند روزه را بخورند و بعداَ قضایی روزه گیرند. نیز پیر مریضی که نمی تواند روزه بگیرد، می تواند بخورد و فدیه دهد.

استاد حوزه علمیه انوارالعلوم افزود: ساختمان اسلام پنج ستون دارد. کلمه طیبه، نماز، روزه، زکات و حج. و کسی که روزه نگیرد، گویا یکی از ستونها را از دست داده است.

پیامبر ـ صلی الله علیه و سلم ـ فرمودند: کسی که بدون رخصت یک روز روزه رمضان را بخورد، اگر تمام عمر روزه بگیرد، نمی تواند آن ثواب و فضیلت را دریابد. روزه رمضان قابل جبران نیست.

هر که در عرصه روزه شکست خورد در عرصه‌های دیگر هم شکست می خورد.

مولوی علی بایی افزود: امام غزالی ۶ شرط برای روزه کامل و مطلوب بیان کرده است.

1ـ روزه دار چشم خود را حفاظت کند، از تمام محرمات و مکروهات و از هر چه قلب را از ذکر خدا غافل می‌کند.

2ـ زبان خود را حفظ کند. از دروغ ، غیبت، سخن چینی، حرف زشت و بد و بیراه گفتن و… زبان را مشغول ذکر و تلاوت کند. ما روزه سکوت نداریم، حرف بزنیم، اما حرف خوب.

٣- گوش را حفظ کند، از استماع سخنان دروغ و نامشروع. هر چه گفتن آن حرام است، شنیدن آن هم حرام است.

۴- تمام اندام و اعضای بدن را حفاظت کند.

۵ـ در وقت افطار پرخوری نکند.

۶ـ بعد از افطار، بین خوف و رجا باشد. دلخوش به روزه نباشد، شاید کاری کرده است که مانع پذیرش روزه شود.روزه که گرفتیم باید دعا کنیم که خداوند بپذیرد.