مولوی محمود عبدی در سخنان مراسم نماز جمعه این هفته خیرآباد با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان گفت: در آستانه قدم گذاشتن به ماه رمضان هستیم، ماه خدا، شهر الله، همه ی ماه ها، ماه خدا و همه ی روزها و زمانها مربوط به الله هستند، اما یادمان باشد که این ماه ویژگی […]
مولوی محمود عبدی در سخنان مراسم نماز جمعه این هفته خیرآباد با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان گفت: در آستانه قدم گذاشتن به ماه رمضان هستیم، ماه خدا، شهر الله، همه ی ماه ها، ماه خدا و همه ی روزها و زمانها مربوط به الله هستند، اما یادمان باشد که این ماه ویژگی هایی دارد که هیچ ماه دیگری ندارد، از این جهت شهر الله است و به همین خاطر، همه اعمال انسان در این ماه، برای خداست و خدا پاداش آن را مستقیما می دهد. خوش به سعادت انسان هایی که زندگی شان طولانی شد و این ماه را دریافتند، ماهی که برای سبک دوش شدن از گناه، بهترین است. از این ماه و از این لحظات، ماه و لحظات بهتری وجود ندارد.
مولوی عبدی افزود:مضاعف شدن پاداش اعمال، اسباب مختلفی دارد، گاهی به علت شرافت مکان بر پاداش اعمال افزوده می شود، چنانچه نماز و روزه در مکه مکرمه ثواب مضاعف دارد.گاهی سبب تضاعف اجر و ثواب، زمان است، چنانچه زمان رمضان بر اجر و ثواب اعمال می افزاید. برای همه مشرف شدن به حرمین مقدور نیست، اما دریافتن ماه رمضان برای همه در همه جا مقدور است . ثواب یک فرض در رمضان معادل 70 فرض است و ثواب یک نفل در رمضان مساوی با هفتاد فرض در غیر رمضان است. مسلمانِ صحیح و سالم نگذارد این فیض از دستش برود . نمی شود حتی فکر کرد که با چه نگرشی برخی انسانها در این ماه مانند حیوان می خورند و می نوشند و از روزه رمضان غفلت می کنند.
استاد انوارالعلوم گفت: ما سخن یک پزشک که احتمال خطا در گفتار او هست را به خاطر سلامت مان می پذیریم و از هر چه منع کند باز می آییم، ولی خدایی که بر همه ی کارهای ما و مشکلات ما اطلاع دارد به ما دستور می دهد که نخوریم و ننوشیم تا بدن ما صحت و روح ما صفا یابد، اما متاسفانه به سخنش توجهی نمی کنیم. رسول الله ـ صلی الله علیه و سلم ـ می فرمایند: نمازهای پنجگانه و جمعه تا جمعه دیگر و رمضان تا رمضان دیگر کفاره گناهان صغیره اند، اگر از کبیره باز آییم. براستی که چه سعادت بزرگی نصیب مؤمن می شود، غیر مسلمان از این نعمت ها برخوردار نیست و مسلمانان این نعمت ها را دارند اما قدرشان را نمی دانند.
ماه رمضان، ماه خداست، ماه خدا را اکرام کنیم و به آن با بی عملی و بدعملی و ترویج گناه و معصیت بی حرمتی نکنیم . این زمان، زمان قرب الله است و مؤمن از این فرصت طلایی استفاده می کند.
مولوی عبدی فرمود: یکی از اعمال رمضان، کثرت تلاوت قرآن است . بسیاری از بلاها با تلاوت قرآن و برپایی نماز رفع می شود . در نماز تراویح تلاوت قرآن همراه با نماز صورت می گیرد . رسول الله ـ صلی الله علیه و سلم ـ به انس ـ رضی الله عنه ـ فرمودند: در صبح و شام از تلاوت قرآن غفلت نکن. قرآن قلوب مرده را زنده می کند. ما بزودی در ماه قرآن قرار می گیریم. رسول الله ـ صلی الله علیه و سلم ـ می فرمایند:قلوب انسانها مانند آهن زنگ می زند و صیقل آن تلاوت قرآن و یاد مرگ است.
امام احمد می فرمایند: بالاترین چیزی که قرب الله را به دنبال دارد، تلاوت کلام خود اوست. امام ابوحنیفه در رمضان 61 بار قرآن را ختم می کردند و از امام شافعی نیز روایت است که 60 بار ختم می کردند. همچنین کثرت سجده قرب خدا را می آورد. در 20 رکعت تراویح 40 بار مقام قرب الهی حاصل است. و در حدیث آمده: نزدیکترین حالت بنده به خدا حالت سجده است. زمانی که چهره اش را در پیشگاه خدا به خاک انداخته است.
مولوی عبدی در پایان گفت: قدر لحظه لحظه ی این ماه را بدانیم و از آن بهره ببریم. اوقات خود را با نشستن کنار تلویزیون و ماهواره و کامپیوتر و اینترنت و گوشی ها و دیگر وسایل سرگرم کننده ضایع نکینم و از این ماه نهایت بهره و استفاده را ببریم.