خبر سقوط بیت المقدس تاثیر یک بمب را در اروپای مسیحی داشت. به رغم به راه انداختن جنگ های صلیبی دیگر ، صلیبیون دیگر هرگز موفق به باز پس گیری بیت المقدس نشدند. 830سال پیش در روز 20 سپتامبر سال 1187 میلادی سلطان صلاح الدین ایوبی ، سلطان مصر و سوریه پس از اینکه ارتش […]

خبر سقوط بیت المقدس تاثیر یک بمب را در اروپای مسیحی داشت. به رغم به راه انداختن جنگ های صلیبی دیگر ، صلیبیون دیگر هرگز موفق به باز پس گیری بیت المقدس نشدند.

830سال پیش در روز 20 سپتامبر سال 1187 میلادی سلطان صلاح الدین ایوبی ، سلطان مصر و سوریه پس از اینکه ارتش صلیبی را در جنگ حطین (حثین) درهم کوبید ، محاصره شهر بیت المقدس را آغاز کرد.

سلطان صلاح الدین در جنگ حطین در نزدیکی دریاچه طبریه صلیبیون را چنان شکست سختی داد که دیگر آنها قادر نبودند برای دفاع از شهر بیت المقدس نیروهای کمکی اعزام کنند.

شهر بیت المقدس قبله اول مسلمین جهان که صلیبیون کمتر از یک قرن قبل از این تاریخ آن را اشغال کرده بودند، چند روز بعد توسط سلطان صلاح الدین فتح شد و به آغوش جهان اسلام بازگشت.

سلطان صلاح الدین پیروزمندانه وارد بیت المقدس شد و مطابق خلق و خو و رافت اسلامی‌اش به سپاهیانش دستور داد از کشتار مسیحیان خودداری کنند.

این در حالی بود که هنگام تصرف بیت المقدس توسط سپاهیان صلیبی در سال 1099 میلادی ، آنها مسلمانان را قتل عام کرده و به فجیع ترین شیوه ها به قتل رسانده بودند.

ابن اثیر تعداد کشته شدگان مسلمان در این شهر را هفتادهزار تن نقل کرده است. قوای صلیبی پس از تصرف قدس خطاب به پاپ نوشتند: اگر تمایل دارید بدانید چه بردشمن ما گذشت؛ همین بس که اسبهای ما در ایوان «سلیمان» و معبد او تا زانو در خون مسلمین شناور بودند.

با این حال سلطان صلاح الدین هر چند می‌دانست مسیحیان قبلا چه بر سر مسلمانان آورده‌اند با اخلاق اسلامی با آنان برخورد کرد و ثروتمندان شهر را در قبال دریافت فدیه آزاد نمود. او سپس فرقه های تامپلیه و هوسپیتالیه را که از راهبان سرباز تشکیل شده بودند ، مجبور می کند تا فدیه 7000 نفر از فقرای شهر را بپردازند.

سلطان صلاح الدین بنا به رافت اسلامی به مسیحیان اجازه داد برای زیارت آرامگاه مسیح آزادانه به بیت المقدس سفر کنند.

خبر سقوط بیت المقدس تاثیر یک بمب را در اروپای مسیحی داشت. به رغم به راه انداختن جنگ های صلیبی دیگر ، صلیبیون دیگر هرگز موفق به باز پس گیری بیت المقدس نشدند.