انواروب| پیرمحمد ملازهی، از نویسندگان، روزنامه‌نگاران، تحلیلگران و پژوهشگران سرشناس و نام‌آشنای کشور، شامگاه یکشنبه (۶ خرداد ۱۴۰۲) پس از تحمل یک دوره بیماری، در سن ۷۸ سالگی در بیمارستان توس تهران درگذشت. 🔸پیرمحمد ملازهی از اندیشمندان، نخبگان و شخصیت‌های فرهیخته اهل‌سنت بلوچ در عرصۀ تحقیق و پژوهش و همچنین رسانه‌ای و روزنامه‌نگاری به‌شمار می‌رفت […]

انواروب| پیرمحمد ملازهی، از نویسندگان، روزنامه‌نگاران، تحلیلگران و پژوهشگران سرشناس و نام‌آشنای کشور، شامگاه یکشنبه (۶ خرداد ۱۴۰۲) پس از تحمل یک دوره بیماری، در سن ۷۸ سالگی در بیمارستان توس تهران درگذشت.

🔸پیرمحمد ملازهی از اندیشمندان، نخبگان و شخصیت‌های فرهیخته اهل‌سنت بلوچ در عرصۀ تحقیق و پژوهش و همچنین رسانه‌ای و روزنامه‌نگاری به‌شمار می‌رفت که با قلمی روان و بیانی محققانه به تحلیل و بررسی مسائل سیاسی داخلی و خارجی می‌پرداخت. وی به‌‌صورت ویژه و تخصصی در زمینۀ بررسی و تحلیل اوضاع و تحولات افغانستان پاکستان و شبه‌قاره هند فعالیت داشت، اما در دیگر مسائل نیز صاحب‌نظر بود.

🔸از پیرمحمد ملازهی مطالب تحلیلی زیادی در روزنامه‌‌ها و خبرگزاری‌های رسمی کشور در قالب یادداشت و مصاحبه منتشر شده است.

🔸پیرمحمد ملازهی در سال ۱۳۲۵ در روستای “پسکوه” از توابع شهرستان سیب‌وسوران در استان سیستان‌وبلوچستان دیده به جهان گشود. تحصیلات دوره ابتدایی را در زادگاهش و سپس در «سوران» که در آن زمان مرکز بخش بود، فراگرفت. دورۀ متوسطه اول را در مدرسه‌ای در شهرستان سراوان و متوسطه دوم را در زاهدان گذارند و موفق به کسب مدرک دیپلم شد. وی برای ادامۀ تحصیل به تهران رفت و مدرک لیسانس (کارشناسی) رشتۀ علوم تربیتی را از دانشگاهی در تهران دریافت کرد. ملازهی هم‌زمان با تحصیل در دانشگاه، در سال ۱۳۴۶ اولین فعالیت‌ مطبوعاتی خود را به‌صورت رسمی آغاز کرد.

🔸پیرمحمد ملازهی پس از اخذ مدرک لیسانس به سیستان‌وبلوچستان بازگشت و پس از مدتی در سال‌های ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۳ در آموزش‌وپرورش کلاردشت مشغول تدریس شد و پس از آن، در سال ۱۳۵۳ در بخش برون‌مرزی رادیو و تلویزیون ملی به فعالیت پرداخت.

🔸این اندیشمند و پژوهشگر برجسته در سال ۱۳۵۵ به زاهدان برگشت و تا سال ۱۳۵۹ در صداوسیمای سیستان‌وبلوچستان فعالیت‌های فرهنگی و رسانه‌ای خود را ادامه داد. سال ۱۳۵۹ مجددا به تهران رفت و در سال ۱۳۶۲ در واحد تحقیقات بخش برون‌مرزی صداوسیما مشغول فعالیت شد و سال ۱۳۷۵ از این سازمان بازنشست شد.

🔸ملازهی هم‌زمان با فعالیت در صداوسیما، در روزنامه‌ای با عنوان «جهان اسلام» که در سال ۱۳۶۹ راه‌اندازی شد نیز فعالیت داشت و با تحریریه این روزنامه همکاری می‌کرد./سنی آنلاین