برخی از گناهان آنقدر بد هستند و چنان در وجهه معنوی انسان تاثیر ناخوشایندی می‌گذراند که مانع آن می‌شوند که انسان مورد مغفرت و لطف خدای متعال قرار بگیرد؛ با وجود آنکه دریای رحمت خداوند پایان ناپذیرست. برخی از گناهان آنقدر بد هستند و چنان در وجهه معنوی انسان تاثیر ناخوشایندی می‌گذراند که مانع آن […]

برخی از گناهان آنقدر بد هستند و چنان در وجهه معنوی انسان تاثیر ناخوشایندی می‌گذراند که مانع آن می‌شوند که انسان مورد مغفرت و لطف خدای متعال قرار بگیرد؛ با وجود آنکه دریای رحمت خداوند پایان ناپذیرست.

برخی از گناهان آنقدر بد هستند و چنان در وجهه معنوی انسان تاثیر ناخوشایندی می‌گذراند که مانع آن می‌شوند که انسان مورد مغفرت و لطف خدای متعال قرار بگیرد؛ با وجود آنکه دریای رحمت خداوند پایان ناپذیرست.

برخی از آنان عبارتند از:

1-شرک به خدا
یکی از گناهانی که مانع مغفرت و بخشیده شدن انسان می‌گردد، شرک به خدا است؛ خداوند در قرآن فرموده است:
إِنَّ اللَّـهَ لَا يَغْفِرُ أَن يُشْرَكَ بِهِ وَيَغْفِرُ مَا دُونَ ذَٰلِكَ لِمَن يَشَاءُ ۚ وَمَن يُشْرِكْ بِاللَّـهِ فَقَدِ افْتَرَىٰ إِثْمًا عَظِيمًا * بیگمان خداوند (هرگز) شرک به خود را نمی‌بخشد، ولی گناهان جز آن را از هرکس که خود بخواهد می‌بخشد. و هر که برای خدا شریکی قائل گردد، گناه بزرگی را مرتکب شده است. ﴿نساء٤٨﴾.

2- گناهان کبیره و اصرار بر انجام آن

ارتکاب گناهان کبیره و اصرار بر انجام آن از جمله مواردی ست که مانع، بخشیده شدن انسان می گردد. در روایتی از رسول خدا نقل شده که فرمودند:  نماز های پنج گانه و از این جمعه تا جمعه دیگر و از این رمضان تا رمضان دیگر باعث کفاره گناهان می گردد، بشرط آنکه از گناهان کبیره اجتناب شود.

3- پافشاری برانجام گناه هر چند گناه صغیره باشد

پافشاری و اصرار بر انجام گناه و اعتیاد به انجام یک گناه هر چند آن گناه صغیره باشد؛ مانع از مغفرت انسان و رسیدن به رحمت خدا می گردد. خدای متعال می فرماید:
 وَالَّذِينَ إِذَا فَعَلُوا فَاحِشَةً أَوْ ظَلَمُوا أَنفُسَهُمْ ذَكَرُوا اللَّـهَ فَاسْتَغْفَرُوا لِذُنُوبِهِمْ وَمَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا اللَّـهُ وَلَمْ يُصِرُّوا عَلَىٰ مَا فَعَلُوا وَهُمْ يَعْلَمُونَ * و کسانی که چون دچار گناه (کبیره‌ای) شدند، یا (با انجام گناه صغیره‌ای) بر خویشتن ستم کردند، به یاد خدا می‌افتند (و وعده و وعید و عقاب و ثواب و جلالت و عظمت او را پیش چشم می‌دارند و پشیمان می‌گردند) و آمرزش گناهانشان را خواستار می‌شوند – و بجز خدا کیست که گناهان را بیامرزد؟ – و با علم و آگاهی بر (زشتی کار و نهی و وعید خدا از آن) چیزی که انجام داده‌اند پافشاری نمی‌کنند (و به تکرار گناه دست نمی‌یازند). ﴿آل عمران١٣٥﴾.

4- عداوت و کینه
عداوت و کینه بین دو برادر مسلمان، در حدی مذموم و مورد خشم خداوند است که، دریای رحمت او این افراد را در بر نمی گیرد: در روایتی به سند صحیح مسلم از پیامبر نقل شده که فرمودند: در روزهای دوشنبه و پنج شنبه درهای بهشت گشوده می‌شود و هر کسی که به خدا شرک نورزیده است مورد مغفرت قرار می گیرد، مگر کسی که بین او و برادر (دینی اش)  کینه و عداوت باشد.

برگرفته از کتاب: مجالس رمضانیه
تالیف: رضوان بن احمد العواضی
ترجمه: انواروب