انواروب: مسابقات سخنرانی داخلی سال تحصیلی جاری(97-98) حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد برگزار شد. در این مسابقات که از ظهر روز یکشنبه 1 اردیبهشت در مسجد جامع خیرآباد آغاز گردید و تا شامگاه روز دوشنبه 2 اردیبهشت ادامه داشت، حدود پنجاه تن از طلاب انوارالعلوم در رشتههای سخنرانی به زبانهای فارسی و عربی و سرود به […]
انواروب: مسابقات سخنرانی داخلی سال تحصیلی جاری(97-98) حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد برگزار شد.
در این مسابقات که از ظهر روز یکشنبه 1 اردیبهشت در مسجد جامع خیرآباد آغاز گردید و تا شامگاه روز دوشنبه 2 اردیبهشت ادامه داشت، حدود پنجاه تن از طلاب انوارالعلوم در رشتههای سخنرانی به زبانهای فارسی و عربی و سرود به رقابت پرداختند.
در مراسم افتتاحیه مسابقات، جناب مولانا عبدالواحد مومنی(علیبایی) فرمودند: اسلام دین رحمت و مهربانی است و این دین آسمانی، برای خوشبختی بشریت آمده است. اسلام آمد تا مردم را از عبادت بتها به عبادت الله فرا خواند.
ایشان که زبان عربی سخن میگفتند افزودند: مدارس دینی دژهای مستحکم اسلاماند، به همین خاطر میبینیم همواره حکام مسلمان در تقویت این اماکن کوشیدهاند. مثلا مأمون، خلیفه عباسی به علم و علما اهمیت زیادی میداد و از علما تجلیل میکرد. حتی در بغداد به ایجاد مدارس دینی به عنوان (دارالحکمه) پرداخت. دستور داد کتب علمی ترجمه شوند که سبب شد کتب فلاسفه یونانی چون جالینوس، بقراط، ارسطو، افلاطون، اقلیدس ترجمه شوند.
نمونه دیگرعبدالرحمن دوم بود که در اندلس دست به انقلاب علمی زد و آن سرزمین را مهد علم کرد. همین تلاشهایش باعث شد اسلام در اسپانیا و اروپای آن زمان رشد کند. در مصر، فاطمیون به این مهم همت گماردند و الازهر را بنا کرد.
همه اینها بدین خاطر بود که علم از اهمیت بالایی برخوردار است. ثروت علمی ارزشمندتر از ثروت مالی است. به همین خاطر خداوند در کنار خود و فرشتگان، عالمان را شاهد میگیرد.
استاد حدیث انوارالعلوم در ادامه بیان داشتند: ما در عصر پیشرفت و تکنولوژی باید تمام تلاش خود را برای تحصیل علوم دینی و علوم روز به کار بندیم. چون علوم روز باعث پیشرفت و ترقی جامعه میشود. باید با همین سلاحِ علم پیشرفت کنیم. مدارس و مؤسسات علمی و دانشگاههای ما باید در این زمینه پیشرو باشند. چنانکه مسلمانان در عصر طلایی خود بودند. اما امروزه متاسفانه مدارس علوم دینی و دانشگاههای ما دچار رکود شدهاند و این زنگ خطری است که باید در این راه تجدید نظر شود و مسیر پیشرفت را در پیش گیریم.
سخنران مراسم اختتامیه این مسابقات مولوی احمد عیدیزاده استاد حوزه علمیه دارالعلوم اسلامی ریزه و یکی از داوران مسابقات بود.
ایشان تاثیر سخنرانی بر افراد را فراتر از تاثیر هر چیز دیگر دانست و افزود: سخنی تاثیر دارد که به بهترین شکل بیان شود و به مخاطب برسد. مولوی عیدی زاده در ادامه به بیان برخی از تکنیکهای سخنرانی پرداخت.
در ادامه از برگزیدگان این مسابقات تجلیل به عمل آمد.
? اسامی برگزیدگان به شرح ذیل است:
◀️ مقطع مقدمات به زبان عربی
اول: سید محمد ماری
دوم: حذیفه دادرس
سوم: احسان سارانی
◀️ مقطع سطح به زبان عربی
اول: سجاد حیدریان
دوم: خالد رسولی
سوم: عبدالمجید محمدپور
◀️ مقطع مقدمات به زبان فارسی
اول: حسن عسکری
دوم: سعید حسنی
سوم: حسین جانبیگی
◀️ مقطع سطح به زبان فارسی
اول: عبدالحمید امیری
دوم: سعید هنری
سوم: محسن ایرانیان
◀️ سرود:
گروه سرود فتح المبین
Sunday, 13 July , 2025