همايش علماي تشيع و تسنن شهرستانهاي تايباد و باخرز  به ميزباني حوزه علميه انوارالعلوم خيرآباد برگزار گرديد.در اين همايش كه به مناسبت سالگرد ارتحال بنيانگذار انقلاب و قيام 15 خرداد،  با موضوع «وحدت در سيره علمي و عملي امام خميني» در  مسجد جامع روستاي خيرآباد برگزار گرديد علاوه بر مسئولين و مهماناني از شهرستانهاي تايباد […]

همايش علماي تشيع و تسنن شهرستانهاي تايباد و باخرز  به ميزباني حوزه علميه انوارالعلوم خيرآباد برگزار گرديد.
در اين همايش كه به مناسبت سالگرد ارتحال بنيانگذار انقلاب و قيام 15 خرداد،  با موضوع «وحدت در سيره علمي و عملي امام خميني» در  مسجد جامع روستاي خيرآباد برگزار گرديد علاوه بر مسئولين و مهماناني از شهرستانهاي تايباد و باخرز و نيز شهر مشهد ريزه ، اهالي روستاي خيرآباد نیز حضور داشتند.

در ابتداي جلسه كه ساعت 10 روز شنبه 91/3/13 با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز گرديد، مولوي غلام احمد علي بایي امام جمعه مشهد ريزه و مديريت محترم حوزه علميه انوارالعلوم به ايراد سخن پرداخت.
وي بعد از تشكر از تمامي مهمانان و حاضرين در جلسه، از  امام راحل به عنوان منادي وحدت ياد كرد و گفت: شعار امام خميني «ياايهاالمسلمون اتحدوا» بود كه با اين پيام خود تمام جهان اسلام را خطاب قرار دادند و نگفتند «اي ايراني ها» متحد شوید يا «اي افغانها» متحدشوید بلكه گفتند«اي  مسلمانان» متحد شوید.
امام راحل فرمودند: اگر همه مسلمانان متحد شوند و هر كدام يك سطل آب بر روي اسرائيل بريزند آن را آب خواهد برد. 
مولوي علي بايي افزود:امروزه مسئله وحدت، مسئله بسيار مهمی است كه بايد همه ما در حفظ آن بكوشيم و روحانيت شيعه و سني بايد در اين راه پيشگام باشند. خصوصا حوزه هاي علميه كه بايد در رأس امر وحدت باشند.
مديريت محترم حوزه علميه انوارالعلوم گفت: امام شيعه و سني را برادر و در حقوق برابر مي دانستند و معتقد بودند «كساني كه بين شيعه و سني اختلاف مي اندازند نه شيعه اند و نه سني.»
مولوي علي بايي با استناد به حديث «المسلم اخ المسلم» ، «مسلمان برادر مسلمان است» شيعه و سني را برادر همديگر دانست و گفت وقتي با هم برادريم نبايد به يكديگر ظلم روا بداريم بلکه لازم است با هم برادر وار زندگي كنيم.
در ادامه، آقاي محمد عارف  عارفي فرماندار محترم تايباد در سخناني كوتاه، 14 خرداد را يادآور خاطره تلخ رحلت امام دانست و از انقلاب ايران به عنوان «انقلابی متفاوت با ديگر انقلاب ها» یادکرد و گفت : در هر جاي دنيا انقلاب شده است گروه و افراد خاصي انقلاب كرده اند به جز انقلاب ايران كه در آن تمام ايرانيان از هر قوميت و مليت سهيم و شريك بودند و همه نداي انقلاب را سردادند.
بعد از سخنان آقاي عارفي، حجت الاسلام جمالي، به ايراد سخن پرداخت. وي بعد از تلاوت آيه مباركه «واعتصموا بحبل الله جميعا و لا تفرقوا» به ذكر نعمت هايي كه خدا بر انسانها ارزانی داشته پرداخت و يكي از آن نعمتها را انقلاب اسلامي دانست كه خدا به ايرانيان داده است.
وي افزود: انقلاب اسلامي زماني رخ داد كه دو  بلوك شرق و غرب در پي از بين بردن دين و ايمان مردم برآمدند و همواره مي كوشيدند تا اسلام و قرآن را از مسلمانان بگيرند، به گونه اي كه قرآن فقط بر روي قربستان ها و در تعزيه ها تلاوت مي شد و از آن جر نامي باقي نمانده بود.
جمالي افزود: امام نهضتش را از زير صفر شروع كرد، به گونه اي كه حتي دلسوزان جامعه نيز او را از ادامه آن باز مي داشتند و مي گفتند: نمي توان دست خالي با شاه مبارزه کرد اما امام در همان ابتدا به شاه گفت: من تو را نصيحت مي كنم، اگر گوش ندادي گوشت را مي گيرم و از كشور بيرونت مي كنم.
وي با اشاره به ساده زیستی امام، زندگي او را بسيار ساده و بي زرق و برق توصيف كرد و گفت حتي براي من و شما يك هفته زيستن مانند زندگي امام سخت است چه برسد به يك سال زندگي كردن مانند او.
در پايان جلسه مولوي عبدالواحد علي بايي از همه مهمانان خصوصا روحانيون حوزه هاي علميه احناف، مظهر التوحيد، مولانا ابوبكر تايبادي و امام جعفر صادق تايباد، حوزه علمیه كاريز و حوزه علمیه ريزه، نيز فرماندار تايباد، بخشداران تايباد و مشهد ريزه، مسئولين محترم حاضر در جلسه، فرماندهان نظامي و انتظامي و سایر مهمانان تشكر نمود.