کسی که ترک دنیا کرد، خدا او را دوست میدارد و کسی که گناهان را ترک کرد، فرشتگان وی را دوست میدارند و همچنین محبوب مسلمانان خواهد شد. از سخنان حضرت عثمان ابن عفان رضی الله عنه : – اندیشۀ دنیا، موجب تاریکی دل است و اندیشۀ آخرت سبب روشنایی دل. – کسی که […]
کسی که ترک دنیا کرد، خدا او را دوست میدارد و کسی که گناهان را ترک کرد، فرشتگان وی را دوست میدارند و همچنین محبوب مسلمانان خواهد شد.
از سخنان حضرت عثمان ابن عفان رضی الله عنه :
– اندیشۀ دنیا، موجب تاریکی دل است و اندیشۀ آخرت سبب روشنایی دل.
– کسی که ترک دنیا کرد، خدا او را دوست میدارد و کسی که گناهان را ترک کرد، فرشتگان وی را دوست میدارند و همچنین محبوب مسلمانان خواهد شد.
ـ شیرینی عبادت را در چهار چیز یافتم:
۱- در انجام فرایض خدا
۲- در پرهیز از محارم خدا
۳- در امربه معروف، به انتظار پاداش خدا
۴- در نهی از منکر، به منظور پرهیز از خشم خدا.
ـ چهار چیز ظاهر آنها فضیلت و باطنشان واجب دینی است:
۱- همنشینی باصالحان، فضیلت و اقتداء به آنان واجب دینی است
۲- تلاوت قرآن فضیلت وعمل به آن، واجب دینی است
۳- زیارت قبور فضیلت و خود را آماده کردن برای آن، واجب دینی است
۴- عیادت مریض فضیلت است. [ولی اینکه به داد بیماران برسیم واجب است].
ـ کسی که به شما حسد میورزد، برای او کافیست که هنگام شادمانی تو، اوغمگین است.
ـ شما بیشتر به پیشوای فعال واهل عمل نیازمند هستید تا پیشوای اهل سخن.
ـ تلاش کنید واهل غفلت نباشید؛ زیرا خدا از شما غافل نیست.
ـ درلحظات آخر عمر در هنگامی که خون از اندام عثمان ابن عفان میچکید،آنگاه که ستمکاران بر او ستم کردند و به شهادتش رساندند، گفت: معبودی نیست جز تو، ای پروردگار، پاک ومنزهی، من به خود ستم کردم، پروردگارا، به تو پناه میبرم و از تو برتمام امورم کمک میطلبم و صبوری را بر امتحانم میخواهم.
ـ هنگامی که عثمان رضی الله عنه شهید شد، منزلش را تفتیش نمودند و یک صندوق یافتند که در آن، نامهای با این متن دیدند: به نام خداوند رحمان و رحیم، عثمان ابن عفان، گواهی میدهد که جز خدا پروردگاری وجود ندارد، محمد بنده وفرستادهی خداست، قطعا که بهشت حق است و خداوند مردگان را زنده خواهد کرد، در روزی که شکی در آن نیست و خدا خُلف وعده نخواهد کرد، برآن وصیت نامه زندگی میکند و برآن نیز میمیرد و بر آن زنده خواهدشد، اگر خدا بخواهد.
ـ هنگامی که به منصب خلافت رسید، گفت: ای مردم، زندگی دنیا، شما را نفریبد، و (شیطان) فریبکار شما را نسبت به الله بدبین ننماید، دنیا را در جایی قرار دهید، که خدا آن را قرارداده است و آخرت را بطلبید و خدا برای دنیا چنین مثال میزند: «(ای پیامبر!) برای آنان مثل زندگی دنیا را بزن که مانند آبی است که آن را از آسمان فرو فرستادیم، سپس گیاهان زمین با آن درهم آمیخت سپس خشک گردید و بادها آن را به هر سو پراکندهاش کردند و الله بر همه چیز تواناست.»
«مال و فرزندان زینت زندگی دنیاست و کارهای ماندگارِ شایسته، نزد پروردگارت بهترین ثواب دارد و بهترین امید است.»
ـ ای مردم، تقوای خدا را پیشه کنید، که غنیمت است، عاقلترین شخص، کسی است که نفسش را مطیع خود کند و برای آخرتش تلاش کند، و از نور خدا روشنایی برای تاریکی قبر کسب کنید و شایسته است بنده بترسد از اینکه خدا او را کور حشر کند، درحالی که بینا بوده است.
ـ قطعا هرکه خدا با او باشد، از هیچ چیزی نخواهد ترسید و کسی که خدا به زیان او باشد، پس بعد از او به چه کسی، امیدوار خواهد بود.
ـ انسان مؤمن در چند نوع ترس قرار دارد:
۱- ازخدا بترسد که ایمانش را ضایع کند،
۲- از فرشتگان مأمور ثبت اعمال بترسد که چیزی را به زیان او ثبت کنند، که در آخرت سبب رسوایی او گردد،
۳- از شیطان بترسد، که اعمال نیکش را باطل نماید،
۴- از فرشته قبض روح (ملک الموت) بترسد که درغفلت و ناگهانی قبض روح نماید،
۵- از دنیا بترسد که او را بفریبد و از زندگی آخرت غافل نماید.
ترجمه: حسن علی پور / اصلاح وب
Monday, 14 July , 2025