مولانا عبدالغفار شیخ جامی استاد حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد در افتتاحیه اعتکاف علمی معنوی حوزه علمیه انوارالعلوم بعد از عرض سلام و خیرمقدم بیان داشتند: عزیزان سه چیز در این حرکت خود هدف داشته باشید یک رضای خدا، دوم تصحیح نفس و ایجاد تقوا و خداترسی و سوم اعلای کلمه الله. باید این سه […]
مولانا عبدالغفار شیخ جامی استاد حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد در افتتاحیه اعتکاف علمی معنوی حوزه علمیه انوارالعلوم بعد از عرض سلام و خیرمقدم بیان داشتند:
عزیزان سه چیز در این حرکت خود هدف داشته باشید یک رضای خدا، دوم تصحیح نفس و ایجاد تقوا و خداترسی و سوم اعلای کلمه الله.
باید این سه نکته در ذهن همه من و شما باشد، بدین معنا که فقط برای رضای الله جمع شده ایم و این یک نکته بسیار مهم است.
چنانکه پیامبر خدا –صلی الله علیه وعلی آله وسلم- فرمودند: انما الاعمال بالنیات
و باید مدنظر داشته باشیم که اخلاص صفت همه پیامبران بوده است. و خداوند عملی را قبول می کند که نیت آن درست باشد.
استاد حوزه حدیث حوزه علمیه انوارالعلوم در تعریف اخلاص بیان داشتند: در مورد اخلاص اهل علم می فرمایند: خاص کردن کار با نیت خاص، یعنی پالایش اعمال با نیت صحیح.
برخی گفتهاند: فرد چنان عمل کند که فرقی نباشد بین زمانی که تنها است یا زمانی که در میان جمع قرار دارد. و یا علامه ابن قیم-رحمه الله- فرموده اند: نیت درست، روح اعمال است.
دومین نکته هدف اصلاح خود را داشته باشیم.
عزیزان ما جمع شده ایم و محتاج و نیازمند هستیم و هر موقعیت و سمتی که داریم همه ما محتاج هستیم. پس مهمترین نکته برای تصحیح نیت، تقوا است.
یک مرحله تقوا ایمان است. و بحمدالله همه ما در این مرحله قرار داریم. مرحله دوم اوامر الهی را انجام دادن و از نواهی و منکرات باز آمدن می باشد. و مرحله سوم ترسیدن از خداوند آنگونه که شایسته اوست.
رسول خدا -صلی الله علیه وعلی آله وسلم- در حدیثی فرمودند: اگر سه امر وجود داشته باشد حق تقوای خداوند ادا می گردد:
اول: الله را یاد کنید و فراموش نکنید دوم: اطاعت کنید و نافرمانی نکنید و سوم شکر کنید و ناسپاسی نکنید
یکی از راه های بدست آوردن تقوا، نشستن با پرهیزگاران و شرکت در مجالس دینی و معنوی است چنانکه الله متعال فرموده است: و کونوا مع الصادقین.
امام جمعه روستای خیرآباد در ادامه افزودند:اگر می خواهیم که دوست، ولی و محبوب خداوند باشیم باید اهل تقوا باشیم و تقوا را پیشه کنیم. و اگر در هر زمینه علمی، اقتصادی، اجتماعی قصد رسیدن به کمال و پیشرفت را داریم، تقوا ضروری است.
وی در ادامه صحبت خود افزود: تقوا دست کشیدن از گناهان صغیره و کبیره است. متاسفانه در جامعه معصیت و گناهان زیاد است و باید مواظب باشیم.
مرحله سوم: اعلای کلمه الله است و اگر دو مرحله اول را انجام دادیم خود بخود، هدف سوم در زندگی ما خواهد آمد.
فلاح انفرادی در تصحیح نیت و فلاح اجتماعی در تبلیغ و احیای دین است و هدف این برنامه و اعتکاف همین مهم است.
امید داریم که شما در این نشست شرکت کردهاید بتوانید گوشهای از هدف بزرگان را حاصل بکنید و در این وصورت گوهر بزرگی را بدست آورده ایم.
ایشان در پایان صحبتهای خود تشکری ویژه از مردم فهیم و متدین خیرآباد، بالاخص جوانان روستا داشتند.