نکات مهم سخنان استاد مفتی محمدقاسم قاسمی در نشست اساتید دارالعلوم نوبندیان برای رشد و پیشرفت هر مجموعهای دو نکته مهم و اساسی است: یکی اخلاص و دیگری همدلی بین اعضای آن مجموعه. بزرگان توصیه میکنند که در هر فعالیتی باید رجوع إلیالله داشته باشیم. همواره متوجه خداوند متعال باشیم. باید […]
نکات مهم سخنان استاد مفتی محمدقاسم قاسمی در نشست اساتید دارالعلوم نوبندیان
برای رشد و پیشرفت هر مجموعهای دو نکته مهم و اساسی است: یکی اخلاص و دیگری همدلی بین اعضای آن مجموعه.
بزرگان توصیه میکنند که در هر فعالیتی باید رجوع إلیالله داشته باشیم. همواره متوجه خداوند متعال باشیم.
باید خود را سر وقت به کلاس برسانیم از تأخیر بهشدت پرهیز کنیم.
همواره برای ارتقا و بالابردن کیفیت تدریس خودمان تلاش کنیم. باید از تکتک طلاب عبارت پرسیده شود.
طلاب ضعیف شناسایی شوند و روی آنها بهطور ویژه و خاص کار شود.
طلابی که قرآنخواندنشان مشکل دارد باید شناسایی شوند و در برنامهٔ تلاوت شبانه، حلقههای قرآنی تشکیل شود و در آنها شرکت داده شوند. اساتیدی که درس ترجمهٔ قرآن دارند باید روی قرآنخوانی طلاب بیشتر توجه کنند.
دینداری در جامعه خیلی ضعیف شده است. برای اصلاح جامعه باید خیلی تلاش و برنامهریزی شود. یک راهکار این است که باید جلسات سخنرانی اصلاحی بهصورت محلی از طرف ائمه مساجد برنامهریزی شود. گاهی خودشان سخنرانی کنند و گاهی مهمانی را دعوت کنند تا سخنرانی کند. این جلسه با اهتمام خاصی برگزار شود. از قبل اعلام شود و تبلیغات صورت گیرد. در موضوعات متنوعی صحبت شود. برای زنان جایگاه مخصوصی فراهم شود. نباید نسبت به قشر زنان بیتوجه باشیم. دشمنان دارند به روشهای گوناگون تبلیغات میکنند، اما این یک واقعیت است که متأسفانه اهل حق ضعیف عمل میکنند.
یک تجربهٔ خوبی که مرحوم مولانا فقیرمحمد و بعضی دیگر از عزیزان در زاهدان داشتند این بود که یکسری جلسات تفسیر قرآن کریم را بهطور خاص برای خویشاوندان نزدیک هر هفته در یکی از منازل برگزار میکردند. میتوان از این تجربه هم استفاده کرد. خداوند متعال فرموده است: وأنذر عشیرتک الأقربین».
اهل علم برای اصلاح خانواده خودشان هم فکر و برنامهریزی کنند. علامه آلوسی در تفسیرش روایتی آورده که بدترین عالم کسی است که خانواده او جاهل باشد.
نگاه داعیانه داشته باشیم و جوانان را با خودمان همراه کنیم و به جلسات مفید و دیدار بزرگان ببریم.
باید پیروی از سنت را سرلوحهٔ زندگیمان قرار بدهیم. یکی از سنتها زودخوابیدن و زودبیدارشدن است. حضرت مولانا عبدالرحمان، حفظهالله، میگفتند: عادت مولانا محمد عمر، رحمةالله علیه، بر این بوده که قبل از نماز عشا شام میخوردند و بعد از عشا بدون ضرورت با کسی صحبت نمیکردند. در احادیث تأکید شده که باید زود بخوابیم و صبحها زود بیدار شویم. «نهی رسول الله، صلیاللهعلیهوآلهوسلم، عن المسامرة»؛ از شبنشینی منع آمده است. بکوشیم که صبح نخوابیم تا از دعای پیامبر اکرم، صلیاللهعلیهوآلهوسلم، که فرمودند «اللهم بارک لأمتی في بکورها» محروم نشویم.
علت این پراکندگی و بیبرکتی که امروز ما در زندگی خودمون داریم این است که آه سحر نداریم.
مکتوبات امام ربانی حضرت مجدد ألْف ثانی، علیهالرحمة، دریایی از معارف و حکمت است. حداقل این مکتوبات را یک دور کامل بخوانیم. علامه سید ابوالحسن ندوی، رحمهالله، میگویند که برادرم به من توصیه کرد که این مکتوبات را بخوانم.
تهیه و تنظیم: شاکر رئیسی/کانال استاد قاسمی