رای داوری، داشتن یک شخصیت ایده‌آل ضروری است و این مهم مربوط به اطلاعات و معلومات می‌شود و گاهی انسان از روی نادانی حرفی می‌زند که مسئله بدتر می‌شود.
از طرف دیگر لازم است ظاهر و باطنِ درستی داشته باشید، لباس طلبگی را رعایت کنند. نکته دیگر در حکمیت شجاعت است که انسان باید با بصیرت و حکمت از آن بهره ببرد.

انواروب| مولانا محمود عبدی استاد حدیث حوزه علمیه انوارالعلوم در ابتدای سخنان خود در ششمین نشست دانش‌آموختگان حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد بیان داشتند: بنده برای بیان دو موضوع در خدمت شما هستم.
مطلب اول ضرورت مطالعه و تحقیق است. شما مدتی طولانی در حوزه بودید و بعد از پایان نصاب درسی حوزه، به دنبال کار خود رفتید و هرکس به خودش آگاه‌تر است که در چه سطحی است.
بنده و همۀ اهل علم در پاسخ به شبهات جامعه خیلی کوتاهی داریم. با وجود اینکه شبهات و فتنه‌ها زیاد شده است، ما متاسفأنه داریم کوتاهی می‌کنیم، در حالی که ما کلید را که همان علم است، در اختیار داریم. کلیدی که بر هر قفلی بزنیم باز خواهد شد، اما متاسفانه کلید را در طاق گذاشته‌ایم! در این راستا خیلی کوتاهی می‌شود، واقعا جای تاسف و افسوس است که می‌توانیم بیشتر بدانیم و می‌توانیم از افراد نخبه باشیم، اما کوتاهی می‌کنیم.
استاد عبدی برای بهره بردن از یک مطالعه مفید، چند نکته بیان داشتند: نخست اینکه ما می‌توانیم بحث مطالعه و تحقیقات را به یک عادت تبدیل بکنیم. قبل از مطالعه به منافع آن فکر کنیم و این فکر و اندیشه باعث رجوع ما به سمت کتاب خواهد بود.
مسئله دوم اینکه از قدم‌های کوچک شروع کنیم و کتاب‌های کم‌حجم‌تر را بردایم و رفته رفته شوق زیاد مطالعه در من و شما ایجاد خواهد شد. همچنین باید مکان مناسبی برای مطالعه در نظر بگیریم.
نکته بعدی اینکه از هر چیزی که باعث حواس‌پرتی می‌شود، دوری کنیم؛ گاهی در جمع زیادی نشسته و مشغول مطالعه می‌باشیم و این باعث حواس‌پرتی می‌گردد.
فضای مجازی گرچه فوائد و منافعی دارد، بسیاری اوقات نتایج و پیامدهای بدی نیز دارد.
بزرگان هرگاه از یک فن خسته می‌شدند، به یک فن دیگر مشغول می‌شدند و این تفریح آنان بود.
نباید فضای مجاز ما را از تفاسیر و کتاب‌ها بیگانه کند. تلاش شود برای هر حرف خودتان منبع داشته باشید و صرفا به گفتار مردم و اهل علم اکتفا نکنید.
می‌طلبد با وجود شبهات و فتنه‌ها، بیشتر مطالعه کنیم و پاسخگوی مسائل روز باشیم. امروز متاسفانه برخی اهل علم حتی قرآن را صحیح نمی‌خوانند!
ایشان در ادامه مطالبی پیرامون مسئله حکمیت و داوری بین خانواده‌ها بیان کردند و فرمودند:
مطلب دوم پیرامون حکمیت در حل مسائل خانوادگی و جامعه است. لازمه داوری در حل اختلاف، علم و تدین است. اگر با این ملاک‌ها پیش رفتید، قطعا مفید خواهد بود. قبل از حکمیت دو رکعت خوانده شود و دعا شود، قطعا مفید و مؤثر خواهد بود.
برای داوری، داشتن یک شخصیت ایده‌آل ضروری است و این مهم مربوط به اطلاعات و معلومات می‌شود و گاهی انسان از روی نادانی حرفی می‌زند که مسئله بدتر می‌شود.
از طرف دیگر لازم است ظاهر و باطنِ درستی داشته باشید، لباس طلبگی را رعایت کنند. نکته دیگر در حکمیت شجاعت است که انسان باید با بصیرت و حکمت از آن بهره ببرد.
نکته چهارم کارشناسی دقیق و صحیح است که باز هم مربوط به معلومات کافی و مشورت با افراد کار کشته است.
پنجم، تمرکز و اعتماد به نفس، حائز اهمیت است، با شک و تردید حرف نزنید، وقتی با ظن و گمان صحبت کنید، کسانی که برای داوری نزد شما آمده‌اند، نمی‌گذارند شما داوری درستی بکنید.
در مسائل طلاق تلفنی جواب ندهید، حتما باید نکات نوشته شود و خانواده‌ها حضور داشته باشند. سعی کنید در بحث طلاق به دارالافتاء ارجاع بدهید و تلفنی پاسخ ندهید.
استاد حدیث حوزه علمیه انوارالعلوم در پایان فرمودند: علما از اختلاف بین خودشان اجتناب کنند و اخلاص داشته باشند و اگر کسی را می‌بینیم که بهتر از ما کار می‌کند، عرصه را برای او باز کنیم.