مسئولان ارشد سیاسی و رهبران مذهبی پاکستان، از جمله نخستوزیر، رئیسجمهور، رئیس پارلمان، اعضای کابینه دولت، استاندار ایالت سِند، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام و نخستوزیران پیشین این کشور با صدور پیامهای جداگانه، درگذشت مفتی محمدرفیع عثمانی را تسلیت گفتند.
مولانا مفتی محمدرفیع عثمانی، مفتی اعظم پاکستان و رئیس دانشگاه اسلامی «دارالعلوم کراچی» شامگاه جمعه 27 آبان 1401 در 86 سالگی دار فانی را وداع گفت.
به گزارش واحد ترجمه «سنیآنلاین» به نقل از منابع خبری پاکستان، مفتی محمدرفیع عثمانی پس از تحمل یک دوره بیماری در شهر کراچی درگذشت.
مسئولان ارشد سیاسی و رهبران مذهبی پاکستان، از جمله نخستوزیر، رئیسجمهور، رئیس پارلمان، اعضای کابینه دولت، استاندار ایالت سِند، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام و نخستوزیران پیشین این کشور با صدور پیامهای جداگانه، درگذشت مفتی محمدرفیع عثمانی را تسلیت گفتند.
مولانا فضلالرحمن، رهبر بزرگترین حزب سیاسی اسلامگرای پاکستان در پیام توئیتری خود نوشته است: با درگذشت مفتی محمدرفیع عثمانی رحمهالله، پاکستان از یک فقیه و مفتی بلندپایه که دارای افکار و نظریات معتدل و متوازن بود محروم شد. او تصویر واقعی اسلام را به جهان ارائه نمود.
مولانا طارق جمیل، دعوتگر دینی و سخنور مشهور پاکستانی در توئیتی مولانا مفتی محمدرفیع عثمانی را «سرمایهای برای پاکستان و جهان اسلام» یاد کرد که از دست رفت.
شهباز شریف، نخستوزیر کنونی پاکستان در پیامش مفتی محمدرفیع عثمانی را «منادی اتحاد بینالمسلمین» توصیف و به بازماندگان ایشان تسلیت گفت.
نواز شریف، نخستوزیر پیشین پاکستان نیز در توئیتر نوشته است: مسلمانان عرب و عجم از یک عالم دین، فقیه، محقق و خطیب برجسته محروم شدند.
🔹مفتی محمدتقی عثمانی، برادر کوچکتر مفتی محمدرفیع و نایبرئیس دارالعلوم کراچی اعلام کرده مراسم تشییعجنازه برادرش یکشنبه 29 آبان (20 نوامبر) ساعت 9 صبح در دارالعلوم کراچی برگزار خواهد شد.
🔹مفتی محمدرفیع عثمانی 21 جولای 1936 (30 تیر 1315) در شهر دیوبند هندوستان دیده به جهان گشود. پدرش مولانا مفتی محمدشفیع دیوبندی، مفتی سابق دارالعلوم دیوبند و از رهبران جنبش پاکستان و استقلال هند از استعمار بریتانیا بود.
پس از تأسیس پاکستان در سال 1947، این خانواده به پاکستان و شهر کراچی مهاجرت کرد. مفتی محمدشفیع، مؤسس دارالعلوم کراچی و مفتی اعظم پیشین پاکستان بود. دارالعلوم کراچی از بزرگترین مدارس دینی شبهقاره هند محسوب میشود.
مفتی محمدرفیع عثمانی تحصیلات خود را در هند پیش از تقسیم آن به هندوستان و پاکستان آغاز کرد. حفظ قرآن را در مسجد بابالسلام آرامباغ کراچی تکمیل کرد و دروس متداول دینی را در دارالعلوم کراچی فرا گرفت. او از نخستین طلاب مدرسه پدرش بود. مفتی عثمانی پس از تکمیل دروس دینی و فراگیری تخصص در فتوا، در سال 1960 موفق به اخذ مدرک «فاضل عربی» از دانشگاه پنجاب شد.
پس از درگذشت دکتر عبدالحی عارفی در سال 1986، ریاست دارالعلوم کراچی به مفتی محمدرفیع عثمانی سپرده شد. با درگذشت مفتی ولیحسن تونکی در سال 1995، مقام مفتی اعظم پاکستان به مفتی محمدرفیع عثمانی اعطا شد.
عضویت در شورای ایدئولوژی اسلامی، کمیته رؤیت هلال پاکستان، کمیته عُشر و زکات ایالت سِند، و عضویت در سندیکای دانشگاه کراچی، دانشگاه علوم پزشکی داو (Dow) و دانشگاه مهندسی و تکنولوژی انایدی کراچی، دادگاه استیناف دیوان عالی پاکستان و وفاقالمدارسالعربیه پاکستان از دیگر خدمات و مسئولیتهای مهم مفتی محمدرفیع عثمانی هستند.
از مفتی محمدرفیع عثمانی حدود 27 اثر علمی به زبانهای اردو و عربی در موضوعات مختلف به جای مانده است.
او سالها کتاب «صحیح مسلم» را در سال پایانی تحصیلی دارالعلوم کراچی تدریس کرد و هزاران شاگرد و طلبه تربیت نمود. دهها تن از علمای شاخص ایران و افغانستان از فیضیافتگان مستقیم دارالعلوم کراچی و شاگردان مولانا مفتی محمدرفیع عثمانی رحمهالله هستند./
- منبع خبر: سنی آنلاین