امروزه همه ما شاهد هستیم که وضعیت اقتصادیِ بسیار بدی بر جامعه حاکم است، اما نباید این مشکلات مانع انفاق و صدقه ما شود، ما باید به دیگران ببخشیم تا خداوند به ما عوض بدهد.باید به آینده امیدوار بود و به جای محبت مال و اولاد، محبت با الله و رسولش را در دل بیاوریم. […]
امروزه همه ما شاهد هستیم که وضعیت اقتصادیِ بسیار بدی بر جامعه حاکم است، اما نباید این مشکلات مانع انفاق و صدقه ما شود، ما باید به دیگران ببخشیم تا خداوند به ما عوض بدهد.
باید به آینده امیدوار بود و به جای محبت مال و اولاد، محبت با الله و رسولش را در دل بیاوریم.
مولوی عبدالغفار شیخ جامی در مراسم نماز جمعه این هفته خیرآباد بعد از تلاوت آیه شریفه: «مثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّـهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّائَةُ حَبَّةٍ وَاللَّـهُ يُضَاعِفُ لِمَن يَشَاءُ وَاللَّـهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ» گفت: انفاق و بخشش، رحمت خداوند را به ارمغان میآورد و خشم الهی را فرو مینشاند.
وی افزود: دو عمل واجب کننده است، توحید، بهشت و را واجب میکنند و شرک، دوزخ را. انسان در مقابل اعمال نیکی که انجام میدهد به ثواب میرسد و در قبال اعمال بد، گناه برای او نوشته میشود، خداوند در قبال هر عمل نیک انسان ده ثواب میدهد اما در مقابل انفاق طبق آیه قرآن هفتاد برابر ثواب داده میشود.
امام جمعه خیرآباد افزود: انسانها به چهار دسته تقسیم میشودند، گروهی دنیای خویش را آباد میکنند، گروهی دیگر در پی آباد کردن آخرت خود هستند، برخی دنیا و آخرت خود را آباد میسازند و برخی دیگر هم نه به دنبال آبادی دنیای خود هستند و نه میلی به آباد کردن آخرت دارند. صدقه از جمله چیرهایی است که هم دنیا و هم آخرت انسان را آباد میکند.
پیامبر ـ صلی الله علیه و سلم ـ همواره امت را تشویق میکردند تا در زمان حیات و زندگی خود صدقه دهند و در راه خدا بذل و بخشش نمایند. در زمان پیامبر اکرم ـ صل الله علیه و اله و سلم ـ شخصی وصیت کرد که بعد از مردن من پیامبر ـ صل الله علیه و اله و سلم ـ انبار خرمای مرا که چهار خروار بود را به هر کس که مصلحت میدانند تقسیم کنند.
بعد از مردنش پیامبر فقراء را جمع کردند و دستور دادند درِ انبار خرما را گشودند و همه را میان فقراء تقسیم کردند، حتی زمین انبار را هم جاروب کردند، یک دانه خرمای پوسیده که ته مانده انبار بود را پیامبر ـ صل الله علیه و اله و سلم ـ برداشته به مردم نشان دادند و فرمودند : این دانه خرمای گندیده را اگر این شخص که وصیت کرده بود به دست خود میداد بهتر از این بود، که من که پیامبرم این همه خرما را به دست خود تقسیم کردم.
مولوی شیخ جامی بیان داشت: صدقه و بخشش باعث جلو گیری از عذاب الهی میشود و اگر مردم به مقوله صدقه توجه کنند یقینا بسیاری از مشکلات و حوادث طبعیی از جمله زلزله، خشکسالی و… کم خواهد شد.
ایشان با نقل حدیث دیگری از پیامبر ـ صل الله علیه و اله و سلم ـ افزودند: دو خصلت در نزد خداوند بسیار پسندیده هستند، یکی شجاعت دینی و دیگری سخاوت.
شاعر عرب زبان می فرماید: أنت للمال إذا أمسکته/ فإذا انفقته فالمال لک
اگر مال را نگه داری ، تو در اختیار مال هستی، اما اگر آن را صدقه دهی ،مال در اختیار توست.
«رابرت داینس زو» قهرمان ورزش گلف آرژانتین زمانی در یک مسابقه موفق شد مبلغ زیادی پول برنده شود. در پایان مراسم و پس از گرفتن جایزه، زنی به سوی او دوید و با تضرع و زاری از او خواست که پولی به او بدهد تا بتواند کودک بیمارش را از مرگ نجات دهد.
زن گفت که هیچ پولی برای پرداخت هزینه درمان ندارد و اگر رابرت به او کمک نکند، کودکش ازدست خواهد رفت. قهرمان گلف درنگ نکرد و تمام پول را به زن داد.
هفته بعد یکی از مقامات انجمن گلف به رابرت گفت: ساده لوح! خبر جالبی برایت دارم، آن زن اصلاً بچه مریضی نداشته که هیچ، حتی ازدواج هم نکرده. اون به تو کلک زده دوست من!
رابرت با خوشحالی جواب داد: “خدا را شکر! پس هیچ کودکی در حال مرگ نبوده! این که خیلی عالیه.”
انسان باید اینگونه روح بلندی داشته باشد، اصلا صدقه به روح بزرگ و انسانیت فرد بستگی دارد نه به میزان ایمان او. ما باید به سائل گمان نیک داشته باشیم و بدون هیچ بهانهای به او ببخشیم، اگر او دروغ گفت، خود داند و خدایش.
استاد انوارالعلوم خیرآباد افزود: امروزه همه ما شاهد هستیم که وضعیت اقتصادیِ بسیار بدی بر جامعه حاکم است، اما نباید این مشکلات مانع انفاق و صدقه ما شود، ما باید به دیگران ببخشیم تا خداوند به ما عوض بدهد.
باید به آینده امیدوار بود و به جای محبت مال و اولاد، محبت با الله و رسولش را در دل بیاوریم.
دین اسلام ما را از جمع آوری مال و اموال منع نکرده است، چرا که این باعث رونق امور میشود؛ به وسیله آن میتوانیم به سیر و سیاحت و تفکر در قدرت خدا بپردازیم، میتوانیم به حج مشرف شویم، میتوانیم زکات بدهیم و مشکلات خود و دیگران را حل کنیم، مساجد و مدارس را بنا کنیم؛ اما اگر مال را فقط جمع کردیم و به این امور توجه نکردیم، باعث پشیمانی ما میگردد.
امام جمعه خیرآباد در پایان از مردم خواست تا ضمن روزه گرفتن در روزهای شنبه تا دوشنبه، بعد از ظهر روز دوشنبه برای برگزاری نماز طلب باران، در مصلی حضور یابند.
Monday, 14 July , 2025