خداوند وعده داد قرآن را حفاظت کند. هر کاری اسبابی دارد، خداوند به وسیلۀ فرزندان شما قرآن را حفظ میکند. این ارزشِ کمی نیست که خدا برای حفاظت از قرآن خود، شما و فرزندان شما را انتخاب کرده است و براستی افتخاری از این بالاتر! هرچقدر به این ببالیم و افتخار کنیم کم است.
صبح اروز پنجشنبه (10 شهریور 1401) طی مراسمی در مسجد جامع خیرآباد و با حضور اولیای طلاب و اساتید حوزه، از 18 تن از حفاظی که موفق به حفظ کلام الله مجید در شعبه حفظ حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد شدند، تقدیر به عمل آمد.
سخنران این جلسه مفتی عبدالاحد حنفی، استاد حدیث حوزه علمیه انوارالعلوم بودند.
به گزارش انواروب استاد عبدالاحد حنفی در جلسه تقدیر از حفاظ انوارالعلوم بعد از تلاوت آیه مبارکه إِنَّ هذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ فرمودند: من از صمیم قلب به عزیزان و نورچشمانی که حافظ شدند و به خانوادههایشان تبریک میگویم. چه بسیار خانوادهها و افرادی هستند که آرزو دارند فرزندشان به این شرف حفظ قرآن نایل شود.
ایشان خطاب به اولیای حفاظ فرمودند: امروز فرزندان شما مدالی به گردن میآویزند که هیچ چیز و هیچ کس با آن برابری نمیکند.
خداوند وعده داد قرآن را حفاظت کند. هر کاری اسبابی دارد، خداوند به وسیلۀ فرزندان شما قرآن را حفظ میکند. این ارزشِ کمی نیست که خدا برای حفاظت از قرآن خود، شما و فرزندان شما را انتخاب کرده است و براستی افتخاری از این بالاتر! هرچقدر به این ببالیم و افتخار کنیم کم است.
مولانا حنفی افزودند: این عزت و افتخاریست که همیشه همراه شما و فرزندان و خانوادهتان خواهد بود. این جای شکر دارد. البته خداوند بدون هیچ کس قرآن را حفاطت میکند. ولی شما را انتخاب کرد و این جای شکر دارد و یکی از راههای شکرگزاری این است که فرزند حافظ خود را برای همیشه وقف راه دین کنید.
استاد حدیث انوارالعلوم در فرازی دیگر از فرمایشات خود فرمودند: پیامبر صلی الله علیه و سلم میفرمایند: ماهر و حافظ قرآن همنشین فرشتههای الله است، اما کسی که قرآن را به سختی میخواند دو ثواب میبرد. هم پاداش قرآن خواندن و هم پاداش سختی و مشقتی که برداشت میکند.
حضرت علی رضی الله عنه قرآن را خیلی جامع تعریف میکنند، میفرمایند: « كِتَابُ اللَّهِ فِيهِ نَبَأُ مَا قبلكم وخبر ما بعدكم هو الحبل المتين وهو الذكر الحكيم وَحُكْمُ مَا بَيْنَكُمْ وَهُوَ الْفَصْلُ لَيْسَ بِالْهَزْلِ مَنْ تَرَكَهُ مِنْ جَبَّارٍ قَصَمَهُ اللَّهُ وَمَنِ ابْتَغَى الْهُدَى فِي غَيْرِهِ أَضَلَّهُ اللَّهُ وَهُوَ الصِّرَاطُ الْمُسْتَقِيمُ وَهُوَ الَّذِي لَا تَزِيغُ بِهِ الْأَهْوَاءُ وَلَا تَلْتَبِسُ بِهِ الْأَلْسِنَةُ وَلَا تَشْبَعُ مِنْهُ الْعُلَمَاءُ وَلَا يَخْلَقُ عَلَى كَثْرَةِ الرَّدِّ وَلَا تَنْقَضِي عَجَائِبُهُ مَنْ قَالَ بِهِ صَدَقَ وَمَنْ عَمِلَ بِهِ أُجِرَ وَمَنْ حَكَمَ بِهِ عَدَلَ وَمَنْ دَعَا إِلَيْهِ هُدِيَ إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ» خلاصه ترجمه سخن ایشان این است که قرآن کریم کتاب بزرگی است که تمام اخبار گذشتگان در اوست و از آینده نیز حرف میزند. این کتاب کهنه نمیشود، و دانشمندان از آن سیر نمیشوند، هر کس با قرآن صحبت کند همیشه راست میگوید، چون صادقترین سخن، سخن خداست. کسی که عمل کند پاداشهای بزرگی به او داده میشود.
حضرت عمر رضی الله عنه میفرماید: نحن قوم أعزَّنا الله بالإسلام فمهما ابتغينا العزَّة في غيره أذلَّنا الله”.
ما مردمی هستیم که خدا ما را با قرآن عزت داد و اگر سربلندی را در چیز دیگری بجوییم، خدا ذلیلمان میکند.
مولانا حنفی افزودند: من تعجب میکنم که برخی در خودرو موسیقی میشنوند! مگر چیزی از صدای قرآن زیباتر هم هست؟
یکی از مشرکین اولین باری که قرآن را شنید گفت که شیرینیای دارد که توصیف نمیشود.
قرآن البته که شیرین است، ولی کسی شیرینی آن را درک میکند که دلش پاک باشد.
حفاظ عزیز هم باید به گونهای باشند که مردم با دیدن آنها تشویق به حفظ قرآن شوند و بگویند من هم فرزند خود را حافظ میکنم که مثل او شود.
توصیهی ما به اولیا این است که حامی فرزندانشان باشند، مشوق و خبرگیرشان باشند. از درس و مشقشان باخبر باشند.
از رفت و آمد فرزندان با دوستان ناباب جلوگیری کنید. گاهی شب شده و پدر نمیداند که فرزند کجاست. واویلاست! توقع نداشته باشیم که فرزند ما با دوست ناباب بگردد ولی مصلح و خوب بار بیاید.
بله، وظیفه ماست برای تربیت فرزند زحمت بکشیم ولی اگر نتیجه نداد دیگر از دست ما خارج است. ما مامور به نتیجه گرفتن نیستیم.
برای جسم و دنیای فرزندان خود چقدر هزینه میکنیم، برای روح و آخرتشان همان قدر وقت بگذاریم و هزینه کنیم.
لازم به ذکر است سالانه بیش از ۶۰ نفر در شعبه حفظ انوارالعلوم مفتخر به حفظ قرآن کریم میشوند.
- منبع خبر: انواروب