پایگاه اطلاع رسانی حج با انتشار گزارشی، اعلام کرد: فرمانده سازمان دفاع شهری عربستان از تامین امنیت موسم حج با مشارکت 26 هزار افسر و نیروی پلیس و 19 فروند بالگرد خبر داه است. فرمانده سازمان دفاع شهری عربستان با اشاره به تجهیز و آماده شدن بیش از 450 واحد و تیم میدانی در مکه […]
پایگاه اطلاع رسانی حج با انتشار گزارشی، اعلام کرد: فرمانده سازمان دفاع شهری عربستان از تامین امنیت موسم حج با مشارکت 26 هزار افسر و نیروی پلیس و 19 فروند بالگرد خبر داه است.
فرمانده سازمان دفاع شهری عربستان با اشاره به تجهیز و آماده شدن بیش از 450 واحد و تیم میدانی در مکه مکرمه و مشاعر مقدسه و مدینه منوره بیان کرد: این سازمان 13 فرضیه درباره خطرات احتمالی در موسم حج مشخص کرده است.
این مقام امنیتی سعودی، افزود: این فرضیههای احتمالی بر اساس تجارب موسم حج گذشته و رصد کردن خطرات و مطالعات عملکردها در خلال موسم حج سال گذشته و نیز مطالعه تحولات مرتبط با پروژههای بزرگ خدمت به حجاج در مکه مکرمه در نظر گرفته شده است.
در همین حال سعد بن عبدالله التویجری مدیرکل سازمان دفاع شهری عربستان اظهار داشت: بیش از 450 واحد و تیم میدانی در مکه مکرمه، مدینه منوره و مشاعر مقدسه مجهز به تمام تجهیزات نجات و ایمنی، امداد رسانی، اطفای حریق، نجات آبی و واحدهای تخصصی در تعامل با مواد خطرناک و نیروهای ماموریتهای ویژه و هواپیمایی امنیتی در موسم حج امسال مشارکت دارند.
سرلشگر التویجری تاکید کرد: فهرست خطرات فرضی که زیر نظر قرار گرفت، شامل خطرات طبیعی مانند باران و سیل، زلزله، ریزشهای کوهستانی، همچنین خطرات ناشی از برخی رفتارهای منفی مانند آتش سوزی ناشی از استعمال گازمایع و حوادث خوابیدن و سد راه کردن، شلوغی، حوادث تونلها، خطرات آلودگی شیمیایی می شود.
وی از سیستمهای ارتباطی و اطلاعات پیشرفته در دریافت اطلاعات مربوط به حوادث به صورت اتوماتیک و تعیین مواقع آنها از طریق تصاویر هوایی خبر داد.
به گفته التویجری، در موسم حج امسال حدود 25 هزار و 700 افسر نیرو و 6900 خودرو و تجهیزات چند منظوره به علاوه 19 فروند بالگرد از ناوگان هواپیمای امنیتی مجهز به پیشرفته ترین فناوریها فعالیت می کنند.
خالد بن محمد مرغلانی سخنگوی رسمی وزارت بهداشت عربستان هم درباره ورود بیماری های ویروسی به عربستان، تاکید کرده است: هر کسی که تمایل دارد حج را به جا آورد چه از داخل یا خارج عربستان، باید واکسن مننژیت را دریافت کرده یا گواهی واکسیناسیون علیه مننژیت را پیش از آمدن به عربستان ارائه کند که مدت آن کمتر از 10 روز یا بیشتر از سه سال نباشد.
وی همچنین اعلام کرد: وزارت بهداشت عربستان تاکید کرده است تمام زائرانی که از کشورهای کمربند آفریقا شامل سودان، مالی، بورکینافاسو، گینه، گینه بیسائو، نیجریه، اتیوپی، ساحل عاج، بنین، کامرون، چاد، اریتره، گامبیا، سنگال، آفریقای مرکزی به سرزمین وحی مشرف می شوند، باید قطره ACYW135 را مصرف کنند.
به گفته این مقام مسئول وزارت بهداشت شروط بهداشتی را برای عمره گزاران و حجاج در سال جاری هجری قمری تعیین کرده است و به سفارتخانهها و کنسولگریهای عربستان در خارج اطلاع داده است روادید عمره و حج را بر اساس این شرایط صادر کنند.
خبر دیگر اینکه عبدالله بن عبدالعزیز الربیعه وزیر بهداشت عربستان با بیان اینکه عربستان اهمیت زیادی به موسم حج از طریق تجهیزات پیشرفته و عالی و آمادگی های گسترده و سازمان یافته می دهد، اظهار داشت: ویروس جدید کورونا هیچ خطری برای سلامتی حجاج بیت الله الحرام ایجاد نمی کند.
وزیر بهداشت عربستان تاکید کرد: وضعیت بهداشتی حجاج بیت الله الحرام تا کنون اطمینان بخش است و هیچ بیماری واگیردار یا بیماریهایی که سبب نگرانی درباره وضعیت حجاج موسم امسال باشد، وجود ندارد.